utanpotlassport.hu 2019.02.12 17:36 Frissítve: 2019.02.12 17:42

Ökölvívás: két tinédzser bravúrja a Bocskai-emlékversenyen

Két magyar győztest avattak a bokszolók Bocskai István-emlékversenyén, mindketten nagyon fiatalok, s a felnőttek mezőnyében aratott sikereik távlatos jövőt ígérnek. Bernáth Attila és Cservenka Róbert első helyét felértékeli, hogy az itthoni „köteles” konkurencia mellett komoly külföldi jelenlét is jellemezte a debreceniek hagyományos ökölvívó-viadalát.

Jancsó Kornél –utanpotlassport.hu Idén már 63. alkalommal rendezték meg Debrecenben a Bocskai István emlékére kiírt nemzetközi bokszviadalt, 2019 első jelentős hazai sportági eseményét, amelyen a határon túlról érkezettek mellett számos magyar is szorítóba lépett. Rajtjukat azonban nem kísérte sok szerencse: a nőknél – nem csekély meglepetésre - senki nem jutott döntőbe, s a férfiaknál is csupán hárman verekedték be magukat a fináléba. Ennél fogva különlegesen értékes diadal mind Bernáth Attiláé, mind pedig – az aranyéremért az egyik legnevesebb magyar bokszolót, Harcsa Zoltánt legyőző – Cservenka Róberté, akik ráadásul mindketten még a húszon inneniek táborába tartoznak.

A 19 éves Bernáth Attila nemcsak súlycsoportját nyerte meg, a torna legjobbjának is megválasztották Forrás: M4sport

A 19 éves Bernáth Attila nemcsak súlycsoportját nyerte meg, a torna legjobbjának is megválasztották  •  Forrás: M4Sport

Az ezúttal 52 kilogrammban induló Bernáth éppenséggel a Bocskai idején ünnepelte a 19. születésnapját, s mondhatni, ráfért a siker, hiszen miután tavaly tavasszal ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett Olaszországban a 49 kilósok között, az augusztusi, budapesti junior-világbajnokságon pontozói ármány áldozatául esve már a nyitófordulóban búcsúzott. A hazai korosztályos csúcsviadal kudarcát is feledtette hát a hajdúhadházi illetőségű, a Debreceni VSC klubszíneiben bokszoló legény, amikor kategóriáját megnyerte. Ráadásul nemcsak pályafutása első felnőtt nemzetközi versenyén érdemelt ki rögtön aranyat, hanem egyszersmind a patinás torna legjobbjának is megválasztották.

„Mivel a 49 kiló ezúttal nem volt a programban, Attila feljebb, 52 kilóban indult, s mi tagadás, kicsit tartottam a súlycsoportváltástól, hiszen egyből a felnőttben került sor a bemutatkozásra – értékelt Bernáth mestere, Salánki László. – De áthidalta a nehézséget, minden rendben volt technikailag, taktikailag és az állóképességét illetően is. Nagyon jó meccseket bokszolt két, minőségi ellenféllel szemben, s magabiztosan verte a korábban már nemzetközi versenyt is nyert iránit éppúgy, mint az Afrika-bajnok botswanai bokszolót.”

Az edző szerint kiváló erőfelmérő volt a Bocskai, s bizakodva várhatják az idei első korosztályos világversenyt, a márciusi, oroszországi U22-es Európa-bajnokságot, ahol Attila a megszokott kategóriájában, 49 kilogrammban indul.

Az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban az 1999-es születésű, másik döntős magyar tinédzsernek, a 75 kilós Cservenka Róbertnek is sokan szorítottak. Szó se róla, több mint nehéznek ígérkezett a fináléja azzal a Harcsa Zoltánnal szemben, aki volt már olimpián ötödik, Európa-bajnokságon pedig bronzérmes, s a honi bokszélet egyik legmagasabban jegyzett alakja évek óta. Cservenka azonban felettébb bátor harcmodorban küzdött, és meglepő módon, de teljesen megérdemelten 4-1-es pontozással győzött. Ha netán kérdéses lett volna, immár nem az: neki is van jövője a bokszban.

Egyéb korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.

2020.01.11 21:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Több honlap is arról számolt be, hogy – a folyamatos érdeklődés ellenére – nem vált klubot a Red Bull Salzburg mindössze 19 éves magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik, akinek a kivásárlási árát immár 15 millió euróra taksálja a legnagyobb játékospiaci értékekkel fogalkozó portál, a transfermarkt.com.

2020.01.11 14:05:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2020-as szezont is a túraautó-világkupában teljesíti Tassi Attila. A fiatal magyar versenyző azt is nyilvánosságra hozta, hogy továbbra is a Honda színeiben folytatja a versenyzést, és reméli, a tanuló éve után immár jobban kijön neki a lépés.