Jancsó Kornél utanpotlassport.hu 2019.09.09 16:13 Frissítve: 2019.09.11 11:24

Ökölvívás: két magyar már érmes az ifjúsági Eb-n

Két magyar maradt állva a vasárnap befejeződött selejtezők után, s vált így éremszerzővé az ifjúsági korú ökölvívók bulgáriai Európa-bajnokságán, amely kedden zárul a súlycsoportdöntőkkel. A legjobb négy közé Ambrus Viktória és Zúró Zsolt verekedte be magát 18 fős válogatottunkból.

Kezdjük a jó hírrel: két érmesünk van a 17-18 esztendős bokszolók szófiai kontinensviadalán, s a már biztos bronz akár nemesebbé is fényesedhet attól függően, hogy miként teljesít a hétfő-keddi folytatásban a 69 kilós Ambrus Viktória és az 52 kilogrammos Zúró Zsolt.

A két dobogós hely valamelyest feledteti, hogy a kilenc-kilenc lány és fiú alkotta csapatunk 16 tagja már a selejtezők korai szakaszában búcsúra kényszerült. Persze nem önszántából köszönt el az Eb-től, s zömmel nem is azért, mert ellenfele jobb volt. A szomorú igazság az, hogy többen is érdemtelenül estek ki, így különösképpen fájó módon vált a pontozói csalárdság áldozatává Tarnóczy Tamara (51 kg) és Hámori Luca (64 kg), akik a szombati selejtezős napon szembesültek azzal, hogy bizony nem elég a meccsüket a ringben megnyerni, ugyanezt a pontozói lapokon is el kell tudni érni....

bokszambrus2

Ambrus Viktória éremmel térhet haza az Eb-ről  •  Forrás: boxing.hu

A versenynap eleve rosszul alakult számunkra „ukrán fronton”, hiszen a hét ringbe lépő lányversenyzőnk közül hárman is észak-keleti szomszédunk soraiból kaptak ellenfelet. Balogh Zsanettet (48 kg), aki első meccsét megnyerte, ezúttal sima 0-5-tel hozták ki vesztesnek, a nekünk feltálalt feketeleves azonban csak ezután következett. Tarnóczyt összecsapása végén – úgy tűnt, nagyon is okkal – ünnepelte a magyar tábor, az edzők és maga, Tamara is joggal tekintette magát győztesnek, csakhogy az ítészek 4-1-re riválisát jelölték továbbjutónak.

Még döbbenetesebb és módfelett igazságtalan segítséget kapott Ukrajna Hámori Luca összecsapásának végén. Mert tavalyi ifi Eb-bronzérmesünk nem egyszerűen sokkal jobb volt vetélytársánál, hanem mind a három menetet egyértelműen megnyerte. Legalább is a kötelek között. A pontozói lapokon 3-2-es ukrán siker született... Az ötből három is 29-28-cal az ellenfélnek adta a mérkőzést, a finn pontozó ugyanennyivel Lucának, egyedül a görög ítész értékelte Hámori teljesítményét annyira, amennyit az valójában ért – nála a magyar lány mind a három menetet biztosan hozta, s összesítésben 30-26-ra nyert...

A szombat feketeségét – hétből hat lányunk kiesését – egyedül Ambrus Viktória diadala ellensúlyozta, igaz, ő nem ukránnal meccselt... A 69 kilós magyar, aki a 2017-es junior Eb-n harmadikként végzett,  Szófiában az angol Ellouise Challengeren lépett túl sima 5-0-val, s jutott be az elődöntőbe, ahol az ír Leah Gallen vár rá.

A hétfő esti programban ugyancsak a döntőbe jutásért verekszik meg az eddig három mérkőzést is sikerrel vevő Zúró Zsolt, aki – szlovák és finn rivális felett aratott egyértelmű diadala után  – vasárnap a moldovai Daniil Slepoit iskolázta le. Az elöntőben nehéz dolga lesz: hazai bokszolóval, Jaszen Radevvel szemben kell érvényesítenie tudását, mi pedig kellő visszafogottsággal reménykedjünk benne, hogy nem lejt majd a hazai szorító...

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).