Jancsó Kornél utanpotlassport.hu 2019.09.09 16:13 Frissítve: 2019.09.11 11:24

Ökölvívás: két magyar már érmes az ifjúsági Eb-n

Két magyar maradt állva a vasárnap befejeződött selejtezők után, s vált így éremszerzővé az ifjúsági korú ökölvívók bulgáriai Európa-bajnokságán, amely kedden zárul a súlycsoportdöntőkkel. A legjobb négy közé Ambrus Viktória és Zúró Zsolt verekedte be magát 18 fős válogatottunkból.

Kezdjük a jó hírrel: két érmesünk van a 17-18 esztendős bokszolók szófiai kontinensviadalán, s a már biztos bronz akár nemesebbé is fényesedhet attól függően, hogy miként teljesít a hétfő-keddi folytatásban a 69 kilós Ambrus Viktória és az 52 kilogrammos Zúró Zsolt.

A két dobogós hely valamelyest feledteti, hogy a kilenc-kilenc lány és fiú alkotta csapatunk 16 tagja már a selejtezők korai szakaszában búcsúra kényszerült. Persze nem önszántából köszönt el az Eb-től, s zömmel nem is azért, mert ellenfele jobb volt. A szomorú igazság az, hogy többen is érdemtelenül estek ki, így különösképpen fájó módon vált a pontozói csalárdság áldozatává Tarnóczy Tamara (51 kg) és Hámori Luca (64 kg), akik a szombati selejtezős napon szembesültek azzal, hogy bizony nem elég a meccsüket a ringben megnyerni, ugyanezt a pontozói lapokon is el kell tudni érni....

bokszambrus2

Ambrus Viktória éremmel térhet haza az Eb-ről  •  Forrás: boxing.hu

A versenynap eleve rosszul alakult számunkra „ukrán fronton”, hiszen a hét ringbe lépő lányversenyzőnk közül hárman is észak-keleti szomszédunk soraiból kaptak ellenfelet. Balogh Zsanettet (48 kg), aki első meccsét megnyerte, ezúttal sima 0-5-tel hozták ki vesztesnek, a nekünk feltálalt feketeleves azonban csak ezután következett. Tarnóczyt összecsapása végén – úgy tűnt, nagyon is okkal – ünnepelte a magyar tábor, az edzők és maga, Tamara is joggal tekintette magát győztesnek, csakhogy az ítészek 4-1-re riválisát jelölték továbbjutónak.

Még döbbenetesebb és módfelett igazságtalan segítséget kapott Ukrajna Hámori Luca összecsapásának végén. Mert tavalyi ifi Eb-bronzérmesünk nem egyszerűen sokkal jobb volt vetélytársánál, hanem mind a három menetet egyértelműen megnyerte. Legalább is a kötelek között. A pontozói lapokon 3-2-es ukrán siker született... Az ötből három is 29-28-cal az ellenfélnek adta a mérkőzést, a finn pontozó ugyanennyivel Lucának, egyedül a görög ítész értékelte Hámori teljesítményét annyira, amennyit az valójában ért – nála a magyar lány mind a három menetet biztosan hozta, s összesítésben 30-26-ra nyert...

A szombat feketeségét – hétből hat lányunk kiesését – egyedül Ambrus Viktória diadala ellensúlyozta, igaz, ő nem ukránnal meccselt... A 69 kilós magyar, aki a 2017-es junior Eb-n harmadikként végzett,  Szófiában az angol Ellouise Challengeren lépett túl sima 5-0-val, s jutott be az elődöntőbe, ahol az ír Leah Gallen vár rá.

A hétfő esti programban ugyancsak a döntőbe jutásért verekszik meg az eddig három mérkőzést is sikerrel vevő Zúró Zsolt, aki – szlovák és finn rivális felett aratott egyértelmű diadala után  – vasárnap a moldovai Daniil Slepoit iskolázta le. Az elöntőben nehéz dolga lesz: hazai bokszolóval, Jaszen Radevvel szemben kell érvényesítenie tudását, mi pedig kellő visszafogottsággal reménykedjünk benne, hogy nem lejt majd a hazai szorító...

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.