Női kézi: Albek győzelmet érő góllal mutatkozott be a Bundesligában

Vágólapra másolva!
2020.09.28. 17:13
Címkék
Jól sikerült a beilleszkedése, és a második fordulóban győztes gólt szerzett a Buxtehuder ellen a TuS Metzingen 18 éves, korosztályos válogatott jobbátlövője, Albek Anna, őt kérdeztük a németországi pályafutása kezdetéről.

A nyáron szintet lépett, és az osztrákból a német Bundesligába tette át székhelyét a 18 éves Albek Anna. A junior Európa-bajnok jobbátlövő korábban honlapunk mondta el, hogy kapott ajánlatot Magyarországról is, ám a TuS Metzingen együttesét találta a legjobb választásnak.Albek Anna. A junior Európa-bajnok jobbátlövő korábban honlapunk mondta el, hogy kapott ajánlatot Magyarországról is, ám a TuS Metzingen együttesét találta a legjobb választásnak.

Az EHF-kupa utódjának tekinthető nemzetközi sorozatban az Európai Kézilabda Ligában is érdekelt együttes egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte a bajnoki idényt. Természetesen magyar szerepléssel.

A juniorválogatott Albek Anna (feketében) már túl van a Bundesliga-bemutatkozáson Forrás: TuS Metzingen
A juniorválogatott Albek Anna (feketében) már túl van a Bundesliga-bemutatkozáson Forrás: TuS Metzingen

A juniorválogatott Albek Anna (feketében) már túl van a Bundesliga-bemutatkozáson  •  Forrás: TuS Metzingen

„Hárman vagyunk a csapatban a posztomra, de már az első meccsen kezdő voltam – nyilatkozta honlapunkak Albek Anna. – Nagy volt bennem a bizonyítási vágy, de nem úgy sikerült a meccs, ahogyan szerettem volna. Még hozzá kell szoknom a ritmushoz, a Bundesliga színvonalához.”

Az első meccset az Oldenburg ellen egy góllal el is vesztették a metzingeniek, aztán jött a Buxtehuder legyőzése, amikor Albek a hajrában egygólos vezetésnél megszerezte az első Bundesliga-gólját, és beállította a 28–26-os végeredményt.

„Kicsit vegyes érzéseim voltak, mert ötvennyolc percet ültem a padon, és úgy álltam oda a heteshez. Abban a pillanatban nem sokat gondolkoztam, csak arra koncentráltam, hogy valahogyan be kell mennie.”

Tehát az első találat már megvan, de természetesen még idő kell Albeknek a tökéletes beilleszkedéshez, amit tud az együttes magyar vezetőedzője, Rott Edina is. Az elmúlt éveket Grazban töltött játékos egyébként pozitív visszajelzéseket kapott, ami annak is köszönhető, hogy nincs lemaradása a csapattársakhoz képest. Akik ráadásul nagyon kedvesen segítőkészen fogadták, megkönnyítették számára az első néhány hetet Németországban.

A 18 éves játékos elmondta, a magyar NB I-gyel ellentétben a koronavírus-járvány nem szabja át a bajnoki menetrendet, ő még nem tud egyetlen, vírus miatt halasztott találkozóról sem. Így nyugodtan készülhetnek a szezon feladataira.

„Fiatal csapat vagyunk, ezért az első és legfontosabb, hogy minél jobban összeszokjunk és megértsük egymást a pályán. Persze azért minél több meccset szeretnénk nyerni, és a felsőházban végezni. Egyénileg pedig örülnék, ha sok játéklehetőséghez jutnék, így folyamatosan tudnék fejlődni és tapasztalatot szerezni.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik