Műkorcsolya: Szabó Cintia bronzérmes a Mikulás-kupán

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.03. 19:23
Címkék
Jól szerepeltek az utánpótláskorú műkorcsolyázóink a Gyakorló Jégcsarnokban zajló Mikulás-kupa első két napján: a még juniorkorú Láng Júlia rövidprogramjával a második helyre sorolta magát a kűr előtt a felnőttmezőnyben. Eközben az advanced novice kategóriában Szabó Cintia bronzérmet szerzett, Hortobágyi Patrik pedig hatodik lett.

Hétfőn kezdetét vette a Budapesti Gyakorló Jégcsarnokban a műkorcsolyázók és jégtáncosok egyhetes Mikulás-kupája, amelyen40 ország 430 versenyzője mutatja be programját.

Láng Júlia ezüstérmes pozícióban van a kűr előtt Forrás: hunskate.hu
Láng Júlia ezüstérmes pozícióban van a kűr előtt Forrás: hunskate.hu

Láng Júlia ezüstérmes pozícióban van a kűr előtt  •  Forrás: hunskate.hu

A szezon elején még a junior-világkupákon szereplő Láng Júlia azóta már többször is bizonyított a felnőttek között – a második alkalommal, az itthon megrendezett Halloween-kupán pedig rögtön érmet szerzett. Most minden esélye megvan arra, hogy ezt megismételje, mert bár ugrásai nem voltak tökéletesek, és az egyik forgása sem a tervek szerint sikerült, a Pavuk SE versenyzője a hétfői rövidprogram után a második helyen áll, nem sokkal elmaradva a mezőnyt vezető örmény Anasztaszija Galusztjantól (Anastasia Galustyan).

Vele ellentétben hibátlan produkciónak örülhetett az advanced novice (10–15 éves) korosztályban versenyző Szabó Cintia, akit az sem tudott kizökkenteni, hogy programja legelején, még az első ugrása előtt akadozni kezdett a zenéje: minden ugráselemét remekül kivitelezte. Ilyen esetekben a verseny döntnöke állíthatja meg a korcsolyázót, ő pedig ezúttal csak a program második felében sípolt. A hiba elhárítása után Cintia a lépéssortól folytathatta, és micsoda szerencse, hogy azt már zenére mutathatta be – igazi felszabadult örömkorcsolyázást láthattunk a Portugal. The Man: Feel It Still című számára. A Jégkorszak SE versenyzője a 38 fős mezőnyben a harmadik helyet szerezte meg− írja a hazai szövetség honlapja.

Cintia a kűrben nem nyújtott ilyen stabilt teljesítményt; programja az ötödik helyre volt elegendő. Ugyanakkor pozíciót nem veszített, így a pódium harmadik fokára állhatott fel.

A fiú műkorcsolyázóinknak döcögősen indult a megméretés:az advanced novice korcsoportos Hortobágyi Dominik nem tudott hibátlanul teljesíteni, az ötödik helyről vághatott neki a kűrjének. Az utolsó programjával a hatodik helyet szerezte meg, és összetettben is ugyanez a pozíció lett az övé.

További korosztályos hírekKORCSOLYASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik