UP-info utanpotlassport.hu 2019.12.03 19:23 Frissítve: 2019.12.03 19:25

Műkorcsolya: Szabó Cintia bronzérmes a Mikulás-kupán

Jól szerepeltek az utánpótláskorú műkorcsolyázóink a Gyakorló Jégcsarnokban zajló Mikulás-kupa első két napján: a még juniorkorú Láng Júlia rövidprogramjával a második helyre sorolta magát a kűr előtt a felnőttmezőnyben. Eközben az advanced novice kategóriában Szabó Cintia bronzérmet szerzett, Hortobágyi Patrik pedig hatodik lett.

Hétfőn kezdetét vette a Budapesti Gyakorló Jégcsarnokban a műkorcsolyázók és jégtáncosok egyhetes Mikulás-kupája, amelyen 40 ország 430 versenyzője mutatja be programját.

Láng Júlia ezüstérmes pozícióban van a kűr előtt Forrás: hunskate.hu

Láng Júlia ezüstérmes pozícióban van a kűr előtt  •  Forrás: hunskate.hu

A szezon elején még a junior-világkupákon szereplő Láng Júlia azóta már többször is bizonyított a felnőttek között – a második alkalommal, az itthon megrendezett Halloween-kupán pedig rögtön érmet szerzett. Most minden esélye megvan arra, hogy ezt megismételje, mert bár ugrásai nem voltak tökéletesek, és az egyik forgása sem a tervek szerint sikerült, a Pavuk SE versenyzője a hétfői rövidprogram után a második helyen áll, nem sokkal elmaradva a mezőnyt vezető örmény Anasztaszija Galusztjantól (Anastasia Galustyan).

Vele ellentétben hibátlan produkciónak örülhetett az advanced novice (10–15 éves) korosztályban versenyző Szabó Cintia, akit az sem tudott kizökkenteni, hogy programja legelején, még az első ugrása előtt akadozni kezdett a zenéje: minden ugráselemét remekül kivitelezte. Ilyen esetekben a verseny döntnöke állíthatja meg a korcsolyázót, ő pedig ezúttal csak a program második felében sípolt. A hiba elhárítása után Cintia a lépéssortól folytathatta, és micsoda szerencse, hogy azt már zenére mutathatta be – igazi felszabadult örömkorcsolyázást láthattunk a Portugal. The Man: Feel It Still című számára. A Jégkorszak SE versenyzője a 38 fős mezőnyben a harmadik helyet szerezte meg − írja a hazai szövetség honlapja.

Cintia a kűrben nem nyújtott ilyen stabilt teljesítményt; programja az ötödik helyre volt elegendő. Ugyanakkor pozíciót nem veszített, így a pódium harmadik fokára állhatott fel.

A fiú műkorcsolyázóinknak döcögősen indult a megméretés:  az advanced novice korcsoportos Hortobágyi Dominik nem tudott hibátlanul teljesíteni, az ötödik helyről vághatott neki a kűrjének. Az utolsó programjával a hatodik helyet szerezte meg, és összetettben is ugyanez a pozíció lett az övé.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.