UP-info utanpotlassport.hu 2019.12.06 14:11 Frissítve: 2019.12.06 14:15

Műkorcsolya: Schermann Regina indulhat az ifjúsági téli olimpián

Két arany- és három bronzérmet szereztek a magyar műkorcsolyázók a Gyakorló Jégcsarnokban zajló Mikulás-kupa csütörtöki versenynapján, amely egyben válogató is volt a 2020-as, lausanne-i ifjúsági téli olimpiára. Kiderült, Schermann Regina képviselheti a hazai színeket Svájcban.

Schermann Regina képviselheti a magyar színeket a jövő évi, ifjúsági téli olimpián

Schermann Regina képviselheti a magyar színeket a jövő évi ifjúsági téli olimpián

„Örülök, hogy nem volt igazam korábban, s a négy helyett öt érmünk született tegnap. Ráadásul ebből kettő arany, három meg bronz. Leginkább a junior lányok szereplésére vagyok büszke: négy magyar lány volt első tízben, azon belül az első, a harmadik és a negyedik helyet is megszerezték erős mezőnyben. Mivel a Mikulás-kupa egyben válogató is, eldőlt, hogy Schermann Regina képviseli hazánkat az ifjúsági olimpiai játékokon. Krizsanovszky Lili és Szigeti Bernadett is szépen korcsolyázott, látszik a fejlődésük” – értékelte a Mikulás-kupa negyedik napját dr. Vardanjan Gurgen, a MOKSZ műkorcsolya ágazat igazgatója a szövetség honlapjának a helyszínen, a Gyakorló Jégcsarnokban.

Basic Novice lányok között két kategória volt: A és B. Az A csoportban nagyon szépen szerepeltek a magyarok: Papp Vivien megnyerte a versenyt, Major Martina harmadik lett. Az első tízben nyolcadikként végzett Virányi Laura a huszonhat fős mezőnyben. A Basic Novice B csoportban Tóth Kurucz Luca hatodik lett. A fiúk Intermediate Novice mezőnyében Csaba Máté szerzett bronzérmet.

„Jó nap volt, sok hasonlót szeretnék.  Pénteken folytatódik a küzdelem, egészen pici, öt-hat-hét éves versenyzőkkel, akikért – az előzetes bejelentkezések szerint – rengeteg diák szorít” – fogalmazott az ágazat vezetője.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.