UP-info utanpotlassport.hu 2019.09.08 12:18 Frissítve: 2019.09.12 09:11

Műkorcsolya: Schermann Regina előrelépett a rigai junior-vk-n

Schermann Regina és a Kedves Katica, Saronov Fjodor jégtáncpár másodszor is megmérette magát a junior Grand Prix-viadalon; Rigában már nagyobb bátorsággal mutatták be programjaikat, noha csak a Jégkorszak SE 14 éves műkorcsolyázója javított az előző állomáshoz képest.

Noha Schermann Regina kűrje közel sem volt tökéletes a Rigában rendezett junior-világkupán, hibátlan rövidprogramjának köszönhetően így is több mint tíz ponttal felülmúlta Courchevelben kapott összpontszámát, és nyolc helyet előrelépve a 15. pozícióban zárta a lettországi viadalt.

Schermann Regina nyolc helyet javított a franciaországi junior GP-versenyhez képest Forrás: MOKSZ

Schermann Regina nyolc helyet javított a franciaországi junior GP-versenyhez képest  •  Forrás: MOKSZ

„Jól mentek az edzések, az extrém hideg pályához is könnyen alkalmazkodtam – kezdte értékelését a szövetség honlapjának Regina. – Nem tudom, mi történt a kűrben, sokkal többet vártam magamtól. A rövidprogrammal viszont nagyon elégedettek voltunk, de aminek a legjobban örülök, az az, hogy az előző versenyhez képest mindkét programban javítottam a komponensekben: a rövidben több mint két ponttal, a kűrben pedig néggyel kaptam többet."

Miközben a Jégkorszak SE 14 éves versenyzőjének a két világkupa-állomása között nyugodtan készülhetett, ugyanaz a Kedves Katica, Saronov Fjodor jégtáncpárosról nem mondható el: a duó a múlt hétvégén Lake Placidban debütált a nemzetközi juniormezőnyben, majd hétfői hazaérkezésük után még edzettek egyet a Gyakorló Jégcsarnokban, hogy aztán kedden utazzanak is tovább Rigába. Második nekifutásra azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy magabiztosabban, még nagyobb átéléssel korcsolyázzanak.

A ritmustánc során ezt maradéktalanul teljesítették, hiszen mind a technikai, mind a komponenspontjaik magasabbak lettek. A kűrjükbe már nekik is becsúszott néhány elkerülhető hiba, és végül a 15. helyre estek vissza a 19 párost felvonultató mezőnyben.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.