UP-info utanpotlassport.hu 2019.09.08 12:18 Frissítve: 2019.09.12 09:11

Műkorcsolya: Schermann Regina előrelépett a rigai junior-vk-n

Schermann Regina és a Kedves Katica, Saronov Fjodor jégtáncpár másodszor is megmérette magát a junior Grand Prix-viadalon; Rigában már nagyobb bátorsággal mutatták be programjaikat, noha csak a Jégkorszak SE 14 éves műkorcsolyázója javított az előző állomáshoz képest.

Noha Schermann Regina kűrje közel sem volt tökéletes a Rigában rendezett junior-világkupán, hibátlan rövidprogramjának köszönhetően így is több mint tíz ponttal felülmúlta Courchevelben kapott összpontszámát, és nyolc helyet előrelépve a 15. pozícióban zárta a lettországi viadalt.

Schermann Regina nyolc helyet javított a franciaországi junior GP-versenyhez képest Forrás: MOKSZ

Schermann Regina nyolc helyet javított a franciaországi junior GP-versenyhez képest  •  Forrás: MOKSZ

„Jól mentek az edzések, az extrém hideg pályához is könnyen alkalmazkodtam – kezdte értékelését a szövetség honlapjának Regina. – Nem tudom, mi történt a kűrben, sokkal többet vártam magamtól. A rövidprogrammal viszont nagyon elégedettek voltunk, de aminek a legjobban örülök, az az, hogy az előző versenyhez képest mindkét programban javítottam a komponensekben: a rövidben több mint két ponttal, a kűrben pedig néggyel kaptam többet."

Miközben a Jégkorszak SE 14 éves versenyzőjének a két világkupa-állomása között nyugodtan készülhetett, ugyanaz a Kedves Katica, Saronov Fjodor jégtáncpárosról nem mondható el: a duó a múlt hétvégén Lake Placidban debütált a nemzetközi juniormezőnyben, majd hétfői hazaérkezésük után még edzettek egyet a Gyakorló Jégcsarnokban, hogy aztán kedden utazzanak is tovább Rigába. Második nekifutásra azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy magabiztosabban, még nagyobb átéléssel korcsolyázzanak.

A ritmustánc során ezt maradéktalanul teljesítették, hiszen mind a technikai, mind a komponenspontjaik magasabbak lettek. A kűrjükbe már nekik is becsúszott néhány elkerülhető hiba, és végül a 15. helyre estek vissza a 19 párost felvonultató mezőnyben.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".