UP-info utanpotlassport.hu 2019.09.08 12:18 Frissítve: 2019.09.12 09:11

Műkorcsolya: Schermann Regina előrelépett a rigai junior-vk-n

Schermann Regina és a Kedves Katica, Saronov Fjodor jégtáncpár másodszor is megmérette magát a junior Grand Prix-viadalon; Rigában már nagyobb bátorsággal mutatták be programjaikat, noha csak a Jégkorszak SE 14 éves műkorcsolyázója javított az előző állomáshoz képest.

Noha Schermann Regina kűrje közel sem volt tökéletes a Rigában rendezett junior-világkupán, hibátlan rövidprogramjának köszönhetően így is több mint tíz ponttal felülmúlta Courchevelben kapott összpontszámát, és nyolc helyet előrelépve a 15. pozícióban zárta a lettországi viadalt.

Schermann Regina nyolc helyet javított a franciaországi junior GP-versenyhez képest Forrás: MOKSZ

Schermann Regina nyolc helyet javított a franciaországi junior GP-versenyhez képest  •  Forrás: MOKSZ

„Jól mentek az edzések, az extrém hideg pályához is könnyen alkalmazkodtam – kezdte értékelését a szövetség honlapjának Regina. – Nem tudom, mi történt a kűrben, sokkal többet vártam magamtól. A rövidprogrammal viszont nagyon elégedettek voltunk, de aminek a legjobban örülök, az az, hogy az előző versenyhez képest mindkét programban javítottam a komponensekben: a rövidben több mint két ponttal, a kűrben pedig néggyel kaptam többet."

Miközben a Jégkorszak SE 14 éves versenyzőjének a két világkupa-állomása között nyugodtan készülhetett, ugyanaz a Kedves Katica, Saronov Fjodor jégtáncpárosról nem mondható el: a duó a múlt hétvégén Lake Placidban debütált a nemzetközi juniormezőnyben, majd hétfői hazaérkezésük után még edzettek egyet a Gyakorló Jégcsarnokban, hogy aztán kedden utazzanak is tovább Rigába. Második nekifutásra azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy magabiztosabban, még nagyobb átéléssel korcsolyázzanak.

A ritmustánc során ezt maradéktalanul teljesítették, hiszen mind a technikai, mind a komponenspontjaik magasabbak lettek. A kűrjükbe már nekik is becsúszott néhány elkerülhető hiba, és végül a 15. helyre estek vissza a 19 párost felvonultató mezőnyben.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.