Műkorcsolya: Láng Júlia remek kűrje ezüstöt ért a Mikulás-kupán

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.04. 11:25
Címkék
A 16 éves Láng Júlia a felnőttmezőnyben indulva elkápráztatta kűrjével a közönséget és a legnagyobb pontszámot kapta a műkorcsolyázók Mikulás-kupájának második napján, végül az összesítésben a második helyen végzett.

láng
láng

Forrás: Júlia Láng/Facebook

láng
láng

 •  Forrás: Júlia Láng/Facebook

Hétfőtől negyven ország több mint négyszáz versenyzője mutatja be programját a Budapesti Gyakorló Jégcsarnokban a műkorcsolyázók és jégtáncosok Mikulás-kupáján. A második napon az Advanced Novice korosztály versenyzői és a felnőttek futottak kűrt. Előbbi kategóriában Szabó Cintia bronzérmes lett, utóbbiban a 16 éves Láng Júlia ezüstérmet szerzett. Láng a rövidprogramban a második legnagyobb pontszámot kapta (49.77), a kűrjét azonban magasan a legjobbnak ítélték a pontozók (99.40), összesítésben mégis az örmény Anasztaszija Galusztjan maradt az élen, a magyar lány második helyen végzett.

„Sokkal jobban korcsolyázott, magabiztosabb volt, mint az utóbbi megmérettetéseken. Komoly reményre ad okot a mostani szereplése. Arra, hogy a következő válogatóversenyen, a csehországi Ostravában rendezendő Négy Nemzet Bajnokságon –amely magyar bajnokság is egyben a maximumot mutassamindabból, amire képes” – mondta a versenyzőről Vardanjan Gurgen sportigazgató a szövetségnek.

További korosztályos hírekKORCSOLYASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik