UP-info utanpotlassport.hu 2019.12.04 11:25 Frissítve: 2019.12.04 11:35

Műkorcsolya: Láng Júlia remek kűrje ezüstöt ért a Mikulás-kupán

A 16 éves Láng Júlia a felnőttmezőnyben indulva elkápráztatta kűrjével a közönséget és a legnagyobb pontszámot kapta a műkorcsolyázók Mikulás-kupájának második napján, végül az összesítésben a második helyen végzett.

láng

 •  Forrás: Júlia Láng/Facebook

Hétfőtől negyven ország több mint négyszáz versenyzője mutatja be programját a Budapesti Gyakorló Jégcsarnokban a műkorcsolyázók és jégtáncosok Mikulás-kupáján. A második napon az Advanced Novice korosztály versenyzői és a felnőttek futottak kűrt. Előbbi kategóriában Szabó Cintia bronzérmes lett, utóbbiban a 16 éves Láng Júlia ezüstérmet szerzett. Láng a rövidprogramban a második legnagyobb pontszámot kapta (49.77), a kűrjét azonban magasan a legjobbnak ítélték a pontozók (99.40), összesítésben mégis az örmény Anasztaszija Galusztjan maradt az élen, a magyar lány második helyen végzett.

„Sokkal jobban korcsolyázott, magabiztosabb volt, mint az utóbbi megmérettetéseken. Komoly reményre ad okot a mostani szereplése. Arra, hogy a következő válogatóversenyen, a csehországi Ostravában rendezendő Négy Nemzet Bajnokságon – amely magyar bajnokság is egyben a maximumot mutassa mindabból, amire képes” – mondta a versenyzőről Vardanjan Gurgen sportigazgató a szövetségnek.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.