UP-info utanpotlassport.hu 2019.08.11 21:32 Frissítve: 2019.08.11 21:47

Műkorcsolya: juniortesztverseny, biztató jelekkel

Második alkalommal rendezték meg a Gyakorló Jégcsarnokban a magyar junior műkorcsolyázóknak és jégtáncosoknak az új szezon állapotfelmérőjét, ami a műkorcsolyázó lányoknak kiemelt jelentőséggel bírt az őszi Grand Prix-versenyeken való indulás szempontjából. Dr. Vardanjan Gurgen, a szövetség műkorcsolya-sportigazgatója szerint utóbbiakat meg is viselte a teher, de mindennél jobban tiszteli bennük, hogy ezt ők is beismerik.

A hét végén megnyitotta kapuit a budapesti Gyakorló Jégcsarnok, összesen 16 utánpótláskorú versenyző mutathatta be rövidprogramját, illetve kűrjét az új idény első hazai megméretésén. Mint ahogy arra előzetesen számítani lehetett, a junior leány műkorcsolyázóknak a világkupára szóló kvalifikációs versengése alakult a legizgalmasabban: szombaton, a rövidprogramok után az első három helyezett között csupán egy pont volt a különbség, ugyanakkor nem nyújtottak meggyőző teljesítményt még a dobogósok sem. Másnapra aztán megnyugodtak a lányok, a zágrábi junior-világbajnokságon 14. helyen végzett Láng Júlia megtartotta első pozícióját a kűrjét követően, s mellette Schermann Regina és az első juniorversenyén induló, mindössze 13 éves Krizsanovszki Lili állhatott fel a dobogóra.

Dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója amondó, a lányok jobb szereplésre is képesek lettek volna, de ezt ők is pontosan tudják.

Láng Júlia nyerte a junior lányok tesztversenyét Fotó: Lehotzky István/MOKSZ

Láng Júlia nyerte a junior lányok tesztversenyét  •  Fotó: Lehotzky István/MOKSZ

„Túlzottan izgultak az első nap, ami abból a szempontból érthető, hogy a szezon első versenyén vettek részt, de néhányan elég rutinosak már ahhoz, hogy tudják: ez most nem volt az igazi. Szerencsére, a vasárnapi kűrök jobban sikerültek, Láng Júlia sokkal nehezebb elemeket mutatott be, mint tavaly, és Schermann Regina, illetve a tűzkeresztségen áteső Krizsanovszki Lili is nagyon szépen teljesített a második napon."

Hozzátette, pontosan ismeri a juniorkorú versenyzőket, és mindennél többre tartja őket azért, mert tudnak önkritikát gyakorolni.

„Tudom, mennyit dolgoznak a minél jobb szereplésért, és amikor a kemény edzések után jön egy rosszabb verseny, nehéz beismerni a hibákat. De náluk ez nem jelent problémát, ők is tudják, hogy ennél többre képesek. Szerintem nagyon erős a lányok juniormezőnye, most is kilencen versengtek, a nagyfokú rivalizálás pedig jót tesz nekik, elvégre a fejükbe fészkel a gondolat, hogy csakis a száz százalék lehet elég a sikerhez. Remélem, hamarosan már arról fogunk beszélgetni, hogy nemcsak egy, hanem több versenyzőnk is eljut a junior-világbajnokságra, mert többen is vannak, akik megérdemlik."

A lányok mellett ne feledkezzünk meg az egyetlen fiú, Berei Mózes József versenyzéséről sem. Külön említést érdemelnek a jégtáncosok, hiszen jó formát mutatva örülhettek remek pontszámoknak. A legőszintébben valószínűleg Marton Villő és Szemko Danijil teheti mindezt, hiszen elsöprő fölénnyel nyerték a versenyt.

TESZTVERSENY, GYAKORLÓ JÉGCSARNOK
Junior kategóriák
Műkorcsolya
Leányok: 1. Láng Júlia (PSE) 144.17 pont, 2. Schermann Regina (JKOR) 130.69, 3. Krizsanovszki Lili (SKSE) 125.78, 4. Szigeti Bernadett (PSE) 106.47, 5. Csiszér Emese (SKSE) 103.02, 6. Albrechtovics Nikolett (SKSE) 98.39, 7. Gál Zoé (SKSE) 93.76, 8. Szarka Ivett (DVTK) 80, 9. Elek Amanda (Vasas) 74.91
Fiúk: 1. Berei Mózes József (SKSE) 105.22
Jégtánc: 1. Marton Villő, Szemko Danijil (UTE) 135.45, 2. Kedves Katica, Fjodor Saronov (HKA) 122.28, 3. Csikós Petra, Csikós Patrik (SOI) 74.36

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.22 17:39:15

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

A Tiszavasvári-Balmazújváros-Balatonboglár útvonalat járta be eddigi pályafutása során a fiú U19-es kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába választott Kecskés Dániel. A NEKA 17 éves jobbszélsőjével a sikeres vb-ről, az akadémiáról és a céljairól beszélgettünk.

2019.08.22 09:49:18

Utánpótlássport Budai Zoltán utanpotlassport.hu

A 17 éves Bajos Gitta azután, hogy a suhli világkupán két érmet is szerzett, a plzeni Olimpiai Reménységek Versenyén újabb öttel, köztük három arannyal gazdagodott.

2019.08.21 21:09:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az írországi Európa-bajnokságon szerephez jutó játékosokkal harcolta ki a győzelmet a magyar U18-as válogatott, amely 3–2-re múlt felül a lettek korosztályos együttesét. Preisinger Sándor a mieink második félidőben alábbhagyó figyelmét emelte ki a hazai szövetség holnapjának adott nyilatkozatában.

2019.08.20 09:09:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.