UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.24 20:20 Frissítve: 2019.11.24 21:25

Motorsport: remek gyári ajánlatok a Suzuki Cup-első Kovács Bálintnak

A BMW és a Yamaha gyári csapata is szerződést ajánlott Kovács Bálintnak, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosának, aki idén a német bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájának győztese lett – jelenti az MTI. .

Kovács Bálint (18) a Suzuki Cup bajnoki trófeájával Forrás: H-Moto Team

Kovács Bálint (18) a Suzuki Cup bajnoki trófeájával  •  Forrás: H-Moto Team

A kemény munka méltó jutalma? A 18 esztendős Kovács Bálintnak duplán kijárt a jóból az elmúlt 24 órában. Szombaton este a németországi Reiskirchenben átvette a Suzuki Cup bajnoki címéért járó trófeát, amelyet úgy nyert meg, hogy 208 ponttal végzett az összetett pontverseny élén, míg a német Danny Märtz 198 ponttal zárt másodikként. A magyar az idén 11 futamból haton győzött, kilencszer állt a dobogón, és minden helyszínen az övé volt az első rajtkocka. Kisvártatva arról számolt be a menedzsmentje, hogy Bálint kegyeiért a BMW és a Yamaha is verseng. Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa folyamatosan egyeztet a támogatókkal, és a tervek szerint a két ajánlat közül valamelyiket még az idén aláírják a felek.

Mindkét gyári alakulat egy plusz egyéves megállapodást ajánlott a magyar versenyzőnek, aki így 2020-ban az IDM legmagasabb géposztályában, a Superbike-ban állhatna rajthoz, amelyben kilenc versenyhétvégén 18 futamot rendeznek.

„A jövő eddig biztatóan alakul, mivel az IDM Superbike kategóriájának első és második legerősebb csapata szeretne a soraiban tudni, és ha sikerül valamelyikhez szerződnöm, az a karrieremben remek lenne. Ismét szintet lépnék, valamint közelebb kerülnék a kitűzött célhoz, a világbajnoki szerepléshez” – reagált Bálint.

További korosztályos hírek MOTORSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.