Motorsport: remek gyári ajánlatok a Suzuki Cup-első Kovács Bálintnak

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.24. 20:20
Címkék
A BMW és a Yamaha gyári csapata is szerződést ajánlott Kovács Bálintnak, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosának, aki idén a német bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájának győztese lett – jelenti az MTI. .

Kovács Bálint (18) a Suzuki Cup bajnoki trófeájával Forrás: H-Moto Team
Kovács Bálint (18) a Suzuki Cup bajnoki trófeájával Forrás: H-Moto Team

Kovács Bálint (18) a Suzuki Cup bajnoki trófeájával • Forrás: H-Moto Team

Kovács Bálint (18) a Suzuki Cup bajnoki trófeájával Forrás: H-Moto Team
Kovács Bálint (18) a Suzuki Cup bajnoki trófeájával Forrás: H-Moto Team

Kovács Bálint (18) a Suzuki Cup bajnoki trófeájával  •  Forrás: H-Moto Team

A kemény munka méltó jutalma? A 18 esztendős Kovács Bálintnak duplán kijárt a jóból az elmúlt 24 órában. Szombaton este a németországi Reiskirchenben átvette a Suzuki Cup bajnoki címéért járó trófeát, amelyet úgy nyert meg, hogy 208 ponttal végzett az összetett pontverseny élén, míg a német Danny Märtz 198 ponttal zárt másodikként. A magyar az idén 11 futamból haton győzött, kilencszer állt a dobogón, és minden helyszínen az övé volt az első rajtkocka. Kisvártatva arról számolt be a menedzsmentje, hogy Bálint kegyeiért a BMW és a Yamaha is verseng.Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa folyamatosan egyeztet a támogatókkal, és a tervek szerint a két ajánlat közül valamelyiket még az idén aláírják a felek.

Mindkétgyári alakulat egy plusz egyéves megállapodást ajánlott a magyar versenyzőnek, aki így 2020-ban az IDM legmagasabb géposztályában, a Superbike-ban állhatna rajthoz, amelyben kilenc versenyhétvégén 18 futamot rendeznek.

„A jövő eddig biztatóan alakul, mivel az IDM Superbike kategóriájának első és második legerősebb csapata szeretne a soraiban tudni, és ha sikerül valamelyikhez szerződnöm, az a karrieremben remek lenne. Ismét szintet lépnék, valamint közelebb kerülnék a kitűzött célhoz, a világbajnoki szerepléshez” – reagált Bálint.

További korosztályos hírek MOTORSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik