UP-info utanpotlassport.hu 2020.01.21 18:09 Frissítve: 2020.01.25 15:06

Motorsport: Györfi tanítványa lesz az NTC egyik legfiatalabbja

Korábban már beszámoltunk róla, hogy két magyar fiút is meghívtak a Northern Talent Cup elnevezésű, 12 és 17 év közötti pilótáknak rendezett versenysorozatra Görbe Soma és Varga Tibor személyében. A lehetőség kapcsán utóbbi versenyző csapatfőnöke, Györfi Alen nyilatkozott a hazai szövetség honlapjának.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság (Moto GP) jogtulajdonosaként nemzetközi utánpótlás-sorozatot indított a Dorna, amely az általa legjobbnak tartott észak- és közép-európai versenyzőket, köztük két magyart hívott meg az idén kezdődő hétfutamos szériába. A Northern Talent Cup névre keresztelt versenysorozatban a fiatal motorosok többek között a hollandiai Assenben, az ausztriai Red Bull Ringen, a csehországi Brnoban és a németországi Hockenheimringen is versenyezhetnek. A Dorna azonos technikai feltételeket biztosít az általa meghívott 12 és 17 év közötti pilótáknak, ugyanis a 24 fős mezőny minden tagja ugyanazzal a KTM RC4-R pre-moto3 versenymotorral száguld majd. A kiválasztottak 14 országból érkeznek, Magyarországot Görbe Soma és Varga Tibor képviseli. Utóbbi motorost a korábbi Európa-bajnok Györfi Alen és csapata, a Forty Racing készíti fel a versenyekre.

Varga Tibor nagy lehetőséget kapott Fotó: mams.hu

Varga Tibor nagy lehetőséget kapott  •  Fotó: mams.hu

„Mindig nagy megtiszteltetés és elismerés egy fiatal magyar gyorsasági motorversenyzőnek, ha a tehetségére felfigyelve meghívják a világ legjobb utánpótlás-sorozatai közül valamelyikbe, hogy teljesítsen egy idényt – írja a mams.hu. – A korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen által alapított Forty Racing 12 éves reménysége, a tavaly Spanyolországban versenyző Varga Tibor is megkapta tehát az esélyt, és 2020-ban ott lesz a Northern Talent Cup (NTC) mezőnyében. A fiatalok számára külön inspiráló lehet, hogy több alkalommal a világ legjobbjai előtt mutathatják be a tudásukat, ugyanis egyszer a Superbike-világbajnokság, kétszer a Moto GP, míg háromszor az IDM betétfutamaként rendezik meg az aktuális versenyüket. A Forty Racing teljes stábja – Györfi Alen , Györffy Álmos és Bán Róbert – valamennyi versenyre elkíséri Vargát a versenyekre, ezzel is elősegítve eredményes szereplését.”

„Nagyon örülök annak, hogy a csapatom egy tagja ilyen lehetőséget kapott, hiszen ha itt jól szerepel, az döntően befolyásolhatja a jövőbeni szereplését is. Igyekszünk minden támogatást megadni Tibinek, hogy csak és kizárólag a motorozással kelljen foglalkoznia – nyilatkozta Györfi Alen csapatfőnök. – Persze ahhoz, hogy felfigyeljenek rá, neki is száz százalékot kell nyújtania minden hétvégén. Ő lesz az egyik legifjabb versenyző, és csak akkor van esélye a jó szereplésre, pontok szerzésére, ha a fizikális és mentális felkészülése a lehető legjobban sikerül. Ehhez minden segítséget megkap a csapattól.”

A 2020-as Northern Talent Cup (NTC) versenynaptára
2020. április 4–5.: Oshersleben – hivatalos teszt
2020. április 17–19.: Assen (Superbike-vb) – 1. futam
2020. május 20–22.: Red Bull Ring (IDM) – 2. futam
2020. június 4–6.: Oshersleben – 3. futam
2020. június 19–21.: Sachsenring (Moto GP) – 4. futam
2020. augusztus 7–9.: Brno (Moto GP) – 5. futam
2020. szeptember 11–13.: Lausitzring (IDM) – 6. futam
2020. szeptember 25–27.: Hockenheim (IDM) – 7. futam

További korosztályos hírek MOTORSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".