utanpotlassport.hu 2019.04.11 16:56 Frissítve: 2019.04.11 17:09

Mitykóban megvolt a mersz

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.huA korábban Grúziaként, manapság már Georgiaként jegyzett kaukázusi ország harmadik legnagyobb városa, Batumi ad otthont a múlt hét vége óta a felnőtt súlyemelők idei kontinensviadalának. A magyar válogatott három tinédzserének egyike, a 18 esztendős kecskeméti Mitykó Veronika a 11. pozícióban zárt, öt vetélytársát megelőzve. Ez egyértelműen tisztes helytállás, bár előbb is végezhetett volna, ha...

 

Mitykó Veronika 11. lett élete első felnőtt Európa-bajnokságán Fotó:  koroshircentrum.hu

Mitykó Veronika 11. lett élete első felnőtt Európa-bajnokságán  •  Fotó: koroshircentrum.hu

 

Ha például ő és mestere, Bálint Csaba – a nagyobb biztonságot szem előtt tartva – első fogásra kisebb súlyt választ. Mert akkor nem ötvenszázalékos mérleggel (hatból három jó gyakorlattal) fejezi be a viadalt, hanem jó eséllyel több sikeres fogást bemutatva. Csakhogy akkor meg nem lehetne dicsérni őket a bátorságukért, merthogy már szakításban egyetlen kilóval országos juniorcsúcsa alatt választották meg a kezdősúlyt Veronikának. Aki nagyszerűen mutatkozott be, hogy aztán 86-on hibázzon... Ám éppen az említett kurázsi segített, amikor is nem ugyanarra a koloncra jött ki utolsó kísérletére, hanem 87 kilogrammra. És azt már megcsinálta! Ezzel egyrészt 11. lett szakításban, másrészt hatalmasat javított a junior korosztályban 84 kilóval tartott országos csúcsán, amelyet amúgy – töretlen fejlődést mutatva – március közepén, a szombathelyi Savaria Kupán állított fel.

Lökésben sem éppen az alibizés jegyében versenyzett: ott a 101 kilóra jött ki elsőre, és nagyon szép mutatvánnyal rukkolt elő. Kár, hogy a folytatásra elfogyott az erő, meg talán az összpontosítás is gyengült, mert a 104 kg – a szintén általa tartott magyar korosztályos rekord – két ízben is kifogott rajta. Ezáltal a fogásnemi rangsorban a 13. lett, összetettben pedig – a szakításhoz hasonlatosan – a 11. pozíciót érdemelte ki 188 kilogrammal, az országos csúcsáéval megegyező eredménnyel.

Mivel karrierje első felnőtt Eb-je volt a batumi, bizonyosak lehetünk benne: lesz ez még jobb is helyezésben és kilókban mérve egyaránt.

Egyéb korosztályos hírek SÚLYEMELÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.