UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.07 15:52 Frissítve: 2019.11.10 14:13

Műkorcsolya: magyar éremeső Nagyszombattól Bergamóig

A magyar szövetség honlapja, a hunskate.hu hosszabb összefoglalót közölt az utánpótláskorú magyar versenyzők múlt heti nemzetközi eredményeiről. Kiemelkedő sikert ért el Schermann Regina, aki a Nagyszombatban megrendezett Tirnavia Ice Cupon húsz pontot vert a mezőnyre, ugyanott a magyar műkorcsolyázók további egy arany-, két ezüst- és két bronzérmet szereztek.

Újabb sikeres hétvégét zártak műkorcsolyázóink: a 12. Tirnavia Ice Cupon és az először megrendezett Icelab International Cupon is kiemelkedő magyar eredmények születtek. Szlovákiában a legkiemelkedőbb a junior Schermann Regina (Jégkorszak SE) volt, aki aranyérmet nyert, közel húsz ponttal bizonyult jobbnak a mezőnynél. A rövidprogramban elkövetett ugyan két kisebb hibát, de a Halloween Cupon kapott pontszámát megközelítve így is kényelmes előnyre tett szert. A kűrt egy nem akármilyen tripla Rittberger, tripla Salchow ugrássorral kezdte, és további három tökéletes triplát bemutatva, valamennyi forgását a legmagasabb, 4-es szinten kivitelezve fölényes győzelmet aratott – írja beszámolójában a hunskate.hu.

Schermann Regina a nagyszombati dobogó legfelső fokán Fotó: hunskate.hu

Schermann Regina a nagyszombati dobogó legfelső fokán  •  Fotó: hunskate.hu

A már rutinos juniorversenyzőnek számító Schermann Reginával ellentétben a fiúk között Hortobágyi Dominik (MAC) most először mérette meg magát ebben a korosztályban, aki a kűrben meg tudta őrizni a rövidprogramban megszerzett második helyet. A felnőttek közt induló Böröcz Máté (Jégkorszak SE) is dobogós helyről várhatta a folytatást, ám a kűrrel lecsúszott a 4. helyre.

Schermann Regina fiatal edzéspartnerei is szépen helytálltak. Szabó Cintia az advanced novice korosztályban igencsak elrontott rövidprogramja után a harmadik helyről várhatta a folytatást, majd a mezőny második legjobb kűrjét mutatta be, ráadásul a komponensekre ő kapta a legmagasabb pontszámot. Ezzel a Halloween Cupon elért negyedik helye után most bronzéremnek örülhetett, míg a 7 éves pre-juvenile lányok között Vidrai-Soltész Zoé hozta el az ezüstérmet. A bronzérem Józsa Laura (UTE) nyakába került. A Jégkorszak SE sportolói további három top 10-es helyezést értek el: a 8 éves pre-juvenile lányoknál Lányi Aletta a 8., míg a pre-novice lányoknál Virányi Laura a 8., Vargha Flóra a 9. helyen zárt.

Amilyen simán győzött Schermann Regina a junioroknál, olyan szoros lett a verseny a pre-novice kategóriában. Papp Viviennek (Hoffmann Korcsolya Akadémia) végül három tized ponttal sikerült nyernie. A Halloween Cupon két korosztályban is érmet szerző Papp Vivien a szlovákiai győzelem után két nappal már az olaszországi Bergamóban lépett jégre a 32 fős basic novice mezőnyben, ahol a komponensekre ismét ő kapta a legmagasabb pontszámot, technikában viszont bolgár vetélytársa volt a jobb, így a magyar korcsolyázó ezüstérmes lett.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.