UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.07 15:52 Frissítve: 2019.11.10 14:13

Műkorcsolya: magyar éremeső Nagyszombattól Bergamóig

A magyar szövetség honlapja, a hunskate.hu hosszabb összefoglalót közölt az utánpótláskorú magyar versenyzők múlt heti nemzetközi eredményeiről. Kiemelkedő sikert ért el Schermann Regina, aki a Nagyszombatban megrendezett Tirnavia Ice Cupon húsz pontot vert a mezőnyre, ugyanott a magyar műkorcsolyázók további egy arany-, két ezüst- és két bronzérmet szereztek.

Újabb sikeres hétvégét zártak műkorcsolyázóink: a 12. Tirnavia Ice Cupon és az először megrendezett Icelab International Cupon is kiemelkedő magyar eredmények születtek. Szlovákiában a legkiemelkedőbb a junior Schermann Regina (Jégkorszak SE) volt, aki aranyérmet nyert, közel húsz ponttal bizonyult jobbnak a mezőnynél. A rövidprogramban elkövetett ugyan két kisebb hibát, de a Halloween Cupon kapott pontszámát megközelítve így is kényelmes előnyre tett szert. A kűrt egy nem akármilyen tripla Rittberger, tripla Salchow ugrássorral kezdte, és további három tökéletes triplát bemutatva, valamennyi forgását a legmagasabb, 4-es szinten kivitelezve fölényes győzelmet aratott – írja beszámolójában a hunskate.hu.

Schermann Regina a nagyszombati dobogó legfelső fokán Fotó: hunskate.hu

Schermann Regina a nagyszombati dobogó legfelső fokán  •  Fotó: hunskate.hu

A már rutinos juniorversenyzőnek számító Schermann Reginával ellentétben a fiúk között Hortobágyi Dominik (MAC) most először mérette meg magát ebben a korosztályban, aki a kűrben meg tudta őrizni a rövidprogramban megszerzett második helyet. A felnőttek közt induló Böröcz Máté (Jégkorszak SE) is dobogós helyről várhatta a folytatást, ám a kűrrel lecsúszott a 4. helyre.

Schermann Regina fiatal edzéspartnerei is szépen helytálltak. Szabó Cintia az advanced novice korosztályban igencsak elrontott rövidprogramja után a harmadik helyről várhatta a folytatást, majd a mezőny második legjobb kűrjét mutatta be, ráadásul a komponensekre ő kapta a legmagasabb pontszámot. Ezzel a Halloween Cupon elért negyedik helye után most bronzéremnek örülhetett, míg a 7 éves pre-juvenile lányok között Vidrai-Soltész Zoé hozta el az ezüstérmet. A bronzérem Józsa Laura (UTE) nyakába került. A Jégkorszak SE sportolói további három top 10-es helyezést értek el: a 8 éves pre-juvenile lányoknál Lányi Aletta a 8., míg a pre-novice lányoknál Virányi Laura a 8., Vargha Flóra a 9. helyen zárt.

Amilyen simán győzött Schermann Regina a junioroknál, olyan szoros lett a verseny a pre-novice kategóriában. Papp Viviennek (Hoffmann Korcsolya Akadémia) végül három tized ponttal sikerült nyernie. A Halloween Cupon két korosztályban is érmet szerző Papp Vivien a szlovákiai győzelem után két nappal már az olaszországi Bergamóban lépett jégre a 32 fős basic novice mezőnyben, ahol a komponensekre ismét ő kapta a legmagasabb pontszámot, technikában viszont bolgár vetélytársa volt a jobb, így a magyar korcsolyázó ezüstérmes lett.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.11.12 14:33:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A Törökországban rendezett U16-os sakkvilágbajnokságon kevés hiányzott a magyar csapatnak ahhoz, hogy a kiszámíthatatlan mezőnyben megtartsa kiinduló helyezését. Ruck Róbert csapatvezető a verseny összegzése mellett külön kiemelte a hibátlan Juhász Judit teljesítményét.

2019.11.09 15:03:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) októberben tette közzé azt a tanulmányát, amely a 2000-ben vagy azt követően született labdarúgókat a felnőttek között szerzett rutinjuk alapján rangsorolta. Mint ismeretes, Szoboszlai Dominikot a 23. helyre sorolták. A 100-as listát október 1-gyel bezárólag készítették, de az elmúlt hetekben is több 19 éves vagy annál fiatalabb labdarúgó tette le a névjegyét az európai topligákban vagy a nemzetközi kupákban – folyamatosan bővül a lista, itt az új generáció!

2019.11.08 11:46:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elkészítették a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokság előzetes menetrendjét, amely szerint mindkét rendező ország, vagyis Magyarország és Szlovénia válogatottja már a nyitónapon pályára lép. Az U21-es Európa-bajnokságok történetében most először lesz két ország a torna házigazdája.

2019.11.01 20:14:15

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

Nem sikerült jól kötöttfogású birkózóink bemutatkozása a budapesti U23-as világbajnokság ötödik versenynapján: öt, esélyes versenyzőnkből csupán ketten, a minszki Európa Játékok ezüstérmese, Torba Erik (63 kg) és Rácz Richárd (55 kg) folytathatja a vigaszágon szombaton a Ludovika Arénában. Lévai Zoltán (77 kg), Papp Bertalan (87 kg) és Érsek Róbert (130 kg) kiesett.

2019.11.01 17:54:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az 57 kilogrammos Kovács Kitti ötödik helyezésével indult az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 14 (köztük 11 juniorkorú) versenyzővel igyekszik minél eredményesebben helytállni. A nyitónapon négy magyarért szoríthattunk, közülük egyedül a Budapesti Honvéd SE dzsúdósa léphetett tatamira éremért, Varga Brigitta (57 kg), Monori Dániel (60 kg) és Boros Bence (67 kg) számára hamar véget ért a megméretés.