UP-info utanpotlassport.hu 2019.08.25 18:19 Frissítve: 2019.08.25 18:38

Laser run: két arany és két ezüst az utánpótlás Eb-ről

A Trion SC négy fiatalja szerzett érmet a weideni Laser Run utánpótlás Európa-bajnokságon; a juniorok között Gaál András nyert, a dobogó második fokára pedig Hegedüs László állhatott fel. Az U19-esek mezőnyében Gáll András szerzett bajnoki címet, míg Erdős Rita második lett.

Kiválóan szerepelt a magyar Laser Run-válogatott a weideni utánpótlás Európa-bajnokságon; a fiatalok két-két arany- és ezüstéremmel zártak. A juniorok között Gaál András nyert, a dobogó második fokára pedig Hegedüs László állhatott fel. Az U19-esek mezőnyében Gáll András szerzett bajnoki címet, míg Erdős Rita második lett.

Gaál András junior Európa-bajnok lett Weidenben

Gaál András (jobbról) junior Európa-bajnok lett Weidenben

Érdekesség, hogy az összes éremszerző a Trion SC versenyzője. A szakosztály elnöke, Burcsa Szabolcs a helyszínen segíthette tanítványait. Őt kérdeztük, hogyan értékeli a látottakat:

„Népes, erős mezőny gyűlt össze, de persze, az Eb soha sem ér fel a világbajnokság színvonalához. Nem mondhatnám, hogy meglepett ez a szereplés, előzetesen is hasonlóra számítottam, hiszen rengeteg sikert értünk már el ebben a szakágban.”

Az elnök arról is beszélt, hogy Weidenben tesztversenyre is sor került:

„Úgynevezett négytusát szeretnének felvenni a 2022-es, dakari ifjúsági olimpia programjába. Ennek a próbaviadalát bonyolították le most. A tervek szerint a vívást követné az úszás nyílt vízen, és ezután jönne a Laser Run (futás és lövészet).”

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.