UP-info utanpotlassport.hu 2019.08.25 18:19 Frissítve: 2019.08.25 18:38

Laser run: két arany és két ezüst az utánpótlás Eb-ről

A Trion SC négy fiatalja szerzett érmet a weideni Laser Run utánpótlás Európa-bajnokságon; a juniorok között Gaál András nyert, a dobogó második fokára pedig Hegedüs László állhatott fel. Az U19-esek mezőnyében Gáll András szerzett bajnoki címet, míg Erdős Rita második lett.

Kiválóan szerepelt a magyar Laser Run-válogatott a weideni utánpótlás Európa-bajnokságon; a fiatalok két-két arany- és ezüstéremmel zártak. A juniorok között Gaál András nyert, a dobogó második fokára pedig Hegedüs László állhatott fel. Az U19-esek mezőnyében Gáll András szerzett bajnoki címet, míg Erdős Rita második lett.

Gaál András junior Európa-bajnok lett Weidenben

Gaál András (jobbról) junior Európa-bajnok lett Weidenben

Érdekesség, hogy az összes éremszerző a Trion SC versenyzője. A szakosztály elnöke, Burcsa Szabolcs a helyszínen segíthette tanítványait. Őt kérdeztük, hogyan értékeli a látottakat:

„Népes, erős mezőny gyűlt össze, de persze, az Eb soha sem ér fel a világbajnokság színvonalához. Nem mondhatnám, hogy meglepett ez a szereplés, előzetesen is hasonlóra számítottam, hiszen rengeteg sikert értünk már el ebben a szakágban.”

Az elnök arról is beszélt, hogy Weidenben tesztversenyre is sor került:

„Úgynevezett négytusát szeretnének felvenni a 2022-es, dakari ifjúsági olimpia programjába. Ennek a próbaviadalát bonyolították le most. A tervek szerint a vívást követné az úszás nyílt vízen, és ezután jönne a Laser Run (futás és lövészet).”

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).