utanpotlassport.hu 2019.04.23 20:26 Frissítve: 2019.04.26 10:44

Barcelona: újabb fiatal hollandra vetettek szemet

A 18 éves Ludovit Reis Barcelonába szerződéséről szólnak a hírek a spanyol és a holland sajtóban egyaránt. A Groningen fiatal középpályása ebben az idényben már stabil tagja a holland bajnokság kilencedik helyén álló együttesének, és kiemelkedő játékával felhívta magára a katalánok figyelmét.

PortretReis fcgroningen.nl

Ludovit Reis zöld-fehér csíkos mezét hamarosan gránátvörös-kékre válthatja  •  Forrás: fcgroningen.nl

Budai Zoltán – utanpotlassport.hu A holland bajnokság 31. fordulójában a Groningen épp a hétvégén fogadta hazai pályán az Ajaxot, és szenvedett 1–0-s vereséget a bajnoki címért harcoló (a PSV Eindhovennel azonos pontszámmal álló) fővárosi csapattól. A mérkőzést kiemelt figyelemmel követhették a Barcelona szakemberei, hiszen Ludovit Reis mellett a spanyol sztárklubbal már korábban megegyezett Frenkie de Jong, és az átigazolás okán szintén szóba került Matthijs de Ligt is végigjátszotta az összecsapást. Hans Nijland, a Groningen vezérigazgatója a FoxSportsnak beszélt arról, hogy valóban zajlanak a tárgyalások Reis szerződtetéséről.

Az ifjú védekező középpályás az előző idényben még csak 16, a mostaniban eddig már 27 alkalommal lépett pályára az első osztályban. Ráadásul meghatározó embere volt annak az U19-es holland válogatottnak, amelyet a selejtezők második szakaszában épp a spanyolok korosztályos csapata ütött el az Európa-bajnokságtól, így ott is szemügyre vehették tudását a megfigyelők. A hírek szerint a Barcelona 2,5 millió eurót hajlandó fizetni a tehetségért, és először a klub B csapatánál számítana rá.

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.