utanpotlassport.hu 2019.04.23 20:26 Frissítve: 2019.04.26 10:44

Barcelona: újabb fiatal hollandra vetettek szemet

A 18 éves Ludovit Reis Barcelonába szerződéséről szólnak a hírek a spanyol és a holland sajtóban egyaránt. A Groningen fiatal középpályása ebben az idényben már stabil tagja a holland bajnokság kilencedik helyén álló együttesének, és kiemelkedő játékával felhívta magára a katalánok figyelmét.

PortretReis fcgroningen.nl

Ludovit Reis zöld-fehér csíkos mezét hamarosan gránátvörös-kékre válthatja  •  Forrás: fcgroningen.nl

Budai Zoltán – utanpotlassport.hu A holland bajnokság 31. fordulójában a Groningen épp a hétvégén fogadta hazai pályán az Ajaxot, és szenvedett 1–0-s vereséget a bajnoki címért harcoló (a PSV Eindhovennel azonos pontszámmal álló) fővárosi csapattól. A mérkőzést kiemelt figyelemmel követhették a Barcelona szakemberei, hiszen Ludovit Reis mellett a spanyol sztárklubbal már korábban megegyezett Frenkie de Jong, és az átigazolás okán szintén szóba került Matthijs de Ligt is végigjátszotta az összecsapást. Hans Nijland, a Groningen vezérigazgatója a FoxSportsnak beszélt arról, hogy valóban zajlanak a tárgyalások Reis szerződtetéséről.

Az ifjú védekező középpályás az előző idényben még csak 16, a mostaniban eddig már 27 alkalommal lépett pályára az első osztályban. Ráadásul meghatározó embere volt annak az U19-es holland válogatottnak, amelyet a selejtezők második szakaszában épp a spanyolok korosztályos csapata ütött el az Európa-bajnokságtól, így ott is szemügyre vehették tudását a megfigyelők. A hírek szerint a Barcelona 2,5 millió eurót hajlandó fizetni a tehetségért, és először a klub B csapatánál számítana rá.

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.