HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.03.13 10:43 Frissítve: 2019.03.13 10:44

Labdarúgás: U16-os válogatottunk legyőzte Belgiumot

Nívós ellenfelet győzött le U16-os labdarúgó-válogatottunk: Belvon Attila együttese 1−0-ra diadalmaskodott a belgák otthonában. A magyar csapat gólját Kerezsi Zalán szerezte, a két csapat csütörtökön ismét összecsap.

UP-info - utanpotlassport.huŐsszel immár tétmérkőzéseken is bizonyíthat a 2003-as korosztály, addig azonban a megfelelő játékosok felkutatása, a csapat magjának kialakítása a legfontosabb feladat. A Belvon Attila vezette, jelenleg U16-os válogatott a héten Belgiumban mutathatja meg, hol tart a felkészülésben.

Remek játékkal győzött Belgiumban U16-os válogatottunk Fotó: mlsz.hu

Remek játékkal győzött Belgiumban U16-os válogatottunk  •  Fotó: mlsz.hu

Kedden bizonyított a magyar csapat, hiszen új taktikai elképzelésekkel, három belső védővel állt fel. Ez azonban nem jelentette, hogy a buszt is a kapunk elé toltuk volna, hiszen a labdaszerzéseket követően tetszetős támadásokat vezettek a mieink, az erőfeszítések ugyanakkor az első félidőben még nem értek góllá. A fordulást követően az addig megszokott mederben folyt tovább a találkozó, mígnem a második játékrész 10. percében Németh Dániel centerezését Kerezsi Zalán helyezte tizenöt méterről a hazai kapuba. Az előny pedig egészen a hármas sípszóig kitartott.

A két csapat csütörtökön ismét összecsap Overijsében.

„Elégedett vagyok, mert az új felállási formában a megbeszélt taktikai elemeket jól alkalmazták a játékosok. Fegyelmezetten, határozottan védekeztünk előrefelé, és a labdaszerzéseink után vezetett gyors ellentámadásainkból rengeteg olyan lehetőségünk volt, amivel a kapuig lehetett menni. Örülök a győzelemnek, de van még egy mérkőzésünk, bízom benne, hogy játékban és figyelemben is ugyanazt a teljesítményt tudjuk nyújtani csütörtökön, mint a mai mérkőzésen” – értékelt az mlsz.hu-n Belvon Attila.

U16-OS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Belgium−Magyarország 0−1 (0−0)

Magyarország: Senkó Zsombor − Török Kevin, Mayer János, Csinger Márk − Varga Gergő, Kispál Tamás, Bényei Ágoston, Helembai Márk − Molnár Roland (Kovács Mátyás, 57.), Németh Dániel (Bakos Zsombor, 57.), Kerezsi Zalán (Bene Domonkos, 66.)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.

2019.02.26 15:52:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A címvédő Genk ugyan távol marad a tizenkettedik Puskás−Suzuki-kupától, így is bombaerős mezőny gyűlik össze a hagyományosan pünkösdkor rendezett felcsúti U17-es tornán. A Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett zsinórban harmadszor érkezik a Bayern München, míg Európán kívülről a brazil Flamengo jelezte részvételét. A szomszédos országokból ezúttal a román Hagi Akadémia, illetve az újonc Eszék igyekszik megakadályozni a házigazdák első sikerét a torna történetében.