utanpotlassport.hu 2019.03.13 10:43 Frissítve: 2019.03.13 10:44

Labdarúgás: U16-os válogatottunk legyőzte Belgiumot

Nívós ellenfelet győzött le U16-os labdarúgó-válogatottunk: Belvon Attila együttese 1−0-ra diadalmaskodott a belgák otthonában. A magyar csapat gólját Kerezsi Zalán szerezte, a két csapat csütörtökön ismét összecsap.

UP-info - utanpotlassport.huŐsszel immár tétmérkőzéseken is bizonyíthat a 2003-as korosztály, addig azonban a megfelelő játékosok felkutatása, a csapat magjának kialakítása a legfontosabb feladat. A Belvon Attila vezette, jelenleg U16-os válogatott a héten Belgiumban mutathatja meg, hol tart a felkészülésben.

Remek játékkal győzött Belgiumban U16-os válogatottunk Fotó: mlsz.hu

Remek játékkal győzött Belgiumban U16-os válogatottunk  •  Fotó: mlsz.hu

Kedden bizonyított a magyar csapat, hiszen új taktikai elképzelésekkel, három belső védővel állt fel. Ez azonban nem jelentette, hogy a buszt is a kapunk elé toltuk volna, hiszen a labdaszerzéseket követően tetszetős támadásokat vezettek a mieink, az erőfeszítések ugyanakkor az első félidőben még nem értek góllá. A fordulást követően az addig megszokott mederben folyt tovább a találkozó, mígnem a második játékrész 10. percében Németh Dániel centerezését Kerezsi Zalán helyezte tizenöt méterről a hazai kapuba. Az előny pedig egészen a hármas sípszóig kitartott.

A két csapat csütörtökön ismét összecsap Overijsében.

„Elégedett vagyok, mert az új felállási formában a megbeszélt taktikai elemeket jól alkalmazták a játékosok. Fegyelmezetten, határozottan védekeztünk előrefelé, és a labdaszerzéseink után vezetett gyors ellentámadásainkból rengeteg olyan lehetőségünk volt, amivel a kapuig lehetett menni. Örülök a győzelemnek, de van még egy mérkőzésünk, bízom benne, hogy játékban és figyelemben is ugyanazt a teljesítményt tudjuk nyújtani csütörtökön, mint a mai mérkőzésen” – értékelt az mlsz.hu-n Belvon Attila.

U16-OS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Belgium−Magyarország 0−1 (0−0)

Magyarország: Senkó Zsombor − Török Kevin, Mayer János, Csinger Márk − Varga Gergő, Kispál Tamás, Bényei Ágoston, Helembai Márk − Molnár Roland (Kovács Mátyás, 57.), Németh Dániel (Bakos Zsombor, 57.), Kerezsi Zalán (Bene Domonkos, 66.)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.

2020.01.11 21:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Több honlap is arról számolt be, hogy – a folyamatos érdeklődés ellenére – nem vált klubot a Red Bull Salzburg mindössze 19 éves magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik, akinek a kivásárlási árát immár 15 millió euróra taksálja a legnagyobb játékospiaci értékekkel fogalkozó portál, a transfermarkt.com.

2020.01.11 14:05:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2020-as szezont is a túraautó-világkupában teljesíti Tassi Attila. A fiatal magyar versenyző azt is nyilvánosságra hozta, hogy továbbra is a Honda színeiben folytatja a versenyzést, és reméli, a tanuló éve után immár jobban kijön neki a lépés.