UP-info utanpotlassport.hu 2020.02.28 21:12 Frissítve: 2020.03.03 11:58

Labdarúgás: tízéves lett a Mészöly Focisuli

„Összegeztük az elmúlt tíz év tapasztalatait és sikereit. Díjaztuk azt a négy fiatalt, aki a kezdetek óta nálunk nevelkedik. Köszöntöttük azt a tíz játékost, aki bemutatkozott már az utánpótlás-válogatottakban, valamint azt a nyolc ifjút, aki a keretbe kapott már meghívót. Mindeközben az edzőket is hűségdíjjal jutalmaztuk” − meséli Újvári Gábor, a Mészöly Focisuli SE szakmai alelnöke a klub tízéves fennállását ünneplő gála után.

A Mészöly Focisuli SE tizedik születésnapja alkalmából rendezett ünnepséget a Testnevelési Egyetem Athén termében. A gálán visszatekintettek az utóbbi évek legszebb pillanataira a gyerekekkel, a szülőkkel, az edzőkkel és a partnereikkel:

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte a Mészöly Focisuli Fotó: Serfőző Roland

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte a Mészöly Focisuli  •  Fotó: Serfőző Roland

„Összegeztük az elmúlt tíz év tapasztalatait és sikereit. Díjaztuk azt a négy fiatalt, aki a kezdetek óta nálunk nevelkedik. Köszöntöttük azt a tíz játékost, aki bemutatkozott már az utánpótlás-válogatottakban, valamint azt a nyolc ifjút, aki a keretbe kapott már meghívót. Mindeközben az edzőket is hűségdíjjal jutalmaztuk” − így Újvári Gábor, a nevelőműhely szakmai alelnöke.

A gála végén a klub együttműködési szerződést kötött a Testnevelési Egyetemmel:

„Régóta szívesen fogadjuk az innen érkező edzőjelölteket. Megállapodtunk, hogy a folytatásban a fiatalok nálunk tölthetik a szakmai gyakorlatot vagy akár munkát is kaphatnak később, a tanulmányaik után. A lényeg az, hogy csatlakoznak az utánpótlás-nevelési rendszerünkbe.”

Újvári elmondta, az együttes büszke arra, hogy − minden sportágat figyelembe véve − a Mészöly Focisuli versenyezteti a legtöbb gyereket Magyarországon:

„Tíz év alatt értük ezt el. Annak köszönhetően sikerült, hogy folyamatosan kettő célt tartottunk szem előtt: a tömegbázis szélesítését és a tehetséggondozást. Mind a kettő nagyon fontos. Az előbbinek az a lényege, hogy mindenkit képezzünk és játszassunk − függetlenül attól, hogy tud-e vagy nem. Ami az utóbbit illeti: mindig arra törekedtünk, hogy megadjuk a megfelelő képzést, ezzel együtt kihozzuk a legtöbbet azokból a focistákból, akikben nagy potenciál rejlik. Ezen az úton szeretnénk továbbra is haladni.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".