Labdarúgás: tízéves lett a Mészöly Focisuli

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.28. 21:12
Címkék
„Összegeztük az elmúlt tíz év tapasztalatait és sikereit. Díjaztuk azt a négy fiatalt, aki a kezdetek óta nálunk nevelkedik. Köszöntöttük azt a tíz játékost, aki bemutatkozott már az utánpótlás-válogatottakban, valamint azt a nyolc ifjút, aki a keretbe kapott már meghívót. Mindeközben az edzőket is hűségdíjjal jutalmaztuk” − meséli Újvári Gábor, a Mészöly Focisuli SE szakmai alelnöke a klub tízéves fennállását ünneplő gála után.

A Mészöly Focisuli SE tizedik születésnapja alkalmából rendezett ünnepséget a Testnevelési Egyetem Athén termében. A gálán visszatekintettek az utóbbi évek legszebb pillanataira a gyerekekkel, a szülőkkel, az edzőkkel és a partnereikkel:

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte a Mészöly Focisuli Fotó: Serfőző Roland
Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte a Mészöly Focisuli Fotó: Serfőző Roland

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte a Mészöly Focisuli  •  Fotó: Serfőző Roland

„Összegeztük az elmúlt tíz év tapasztalatait és sikereit. Díjaztuk azt a négy fiatalt, aki a kezdetek óta nálunk nevelkedik. Köszöntöttük azt a tíz játékost, aki bemutatkozott már az utánpótlás-válogatottakban, valamint azt a nyolc ifjút, aki a keretbe kapott már meghívót. Mindeközben az edzőket is hűségdíjjal jutalmaztuk”− így Újvári Gábor, a nevelőműhely szakmai alelnöke.

A gála végén a klub együttműködési szerződést kötött a Testnevelési Egyetemmel:

„Régóta szívesen fogadjuk az innen érkező edzőjelölteket. Megállapodtunk, hogy a folytatásban a fiatalok nálunk tölthetik a szakmai gyakorlatot vagy akár munkát is kaphatnak később, a tanulmányaik után. A lényeg az, hogy csatlakoznak az utánpótlás-nevelési rendszerünkbe.”

Újvári elmondta, az együttes büszke arra, hogy− minden sportágat figyelembe véve− a Mészöly Focisuli versenyezteti a legtöbb gyereket Magyarországon:

„Tíz év alatt értük ezt el. Annak köszönhetően sikerült, hogy folyamatosan kettő célt tartottunk szem előtt: a tömegbázis szélesítését és a tehetséggondozást. Mind a kettő nagyon fontos. Az előbbinek az a lényege, hogy mindenkit képezzünk és játszassunk− függetlenül attól, hogy tud-e vagy nem. Ami az utóbbit illeti: mindig arra törekedtünk, hogy megadjuk a megfelelő képzést, ezzel együtt kihozzuk a legtöbbet azokból a focistákból, akikben nagy potenciál rejlik. Ezen az úton szeretnénk továbbra is haladni.”

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik