UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.07 20:51 Frissítve: 2019.11.07 20:53

Labdarúgás: megnyerte első nemzetközi meccsét az U15-ös válogatott

A Németh Antal vezette U15-ös labdarúgó-válogatott Fehéroroszországban szerepel a korosztályos Development-tornán. A magyar fiatalok első nemzetközi mérkőzésükön higgadtan végezték el a tizenegyeseket Örményország ellen.

A minszki Development-tornán szereplő U15-ös labdarúgó-válogatott az első fordulóban végig uralta a játékot az örmények ellen. A szövetség beszámolója szerint a csapat minden poszton ellenfele fölé tudott nőni, de a támadások befejezésénél rendre hiba csúszott a számításokba. A pontatlanságok miatt sorra maradtak ki a nagy helyzetek.

u15-2 mlsz

 •  Forrás: mlsz.hu

Az első nemzetközi, válogatott mérkőzésén pályára lépő korosztályos együttes az első félidő utolsó perceiben egy labdaszerzésből törhetett kapura. Az oldalra kipasszolt labdát a tizenhatos magasságában kapta László Máté, akinek tizennégy méteres lövésénél a kapufa is segített (1–0).

Az örmény csapat egy komolyabb kapura lövésig jutott a találkozón, amit Pécsi Ármin bravúrral hárított. Az egyenlítés mégis összejött, az ellenfél büntetőből volt eredményes.

Az 1–1-es végeredmény azt jelentette, hogy tizenegyeslövésekkel dől el a mérkőzés. A magyar fiúk magabiztosan mind az ötöt értékesítették, ellenfelük második rúgását viszont Pécsi kivédte. Az így megszerzett győzelemért két pont jár a tornán.

Sajnálom a fiúkat, hogy az első válogatott meccsükön nem tudtak a rendes játékidőben nyerni. Elkapkodták a lehetőségeket, technikai hibák, pontatlanságok csúsztak be, máskor meg az önfeláldozóan védekező örményeken akadtak el a támadások. A játékosok sokat dolgoztak a győzelemért, a befejezéseket kell még gyakorolni. De a kvalitás megvan bennük, a csapat jobban futballozott ellenfelénél. A fiúk először játszottak nemzetközi meccset, először hallgathatták a pályán a Himnuszt, és ha legközelebb higgadtabban futballoznak, az ilyen mérkőzéseket meg fogják nyerni. Azért is hasznos ez az út, mert sok tapasztalatot szereznek” – fogalmazott a lefújást követően Németh Antal szövetségi edző.

Örményország–Magyarország (0–1) 1–1, tizenegyesekkel 4–5
Gólszerző: László Máté
Magyarország: Pécsi Ármin – Kundrák Adrián, Kokovai Csongor, Szabó Tibor, Kovács Patrik – Bodnár Gergő, Bachesz Edvin (Szűcs Tamás, 60.) – Csatári Kevin (Papp Csongor, 60.), László Máté, Major Marcell, Varga Balázs

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.