UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.07 20:51 Frissítve: 2019.11.07 20:53

Labdarúgás: megnyerte első nemzetközi meccsét az U15-ös válogatott

A Németh Antal vezette U15-ös labdarúgó-válogatott Fehéroroszországban szerepel a korosztályos Development-tornán. A magyar fiatalok első nemzetközi mérkőzésükön higgadtan végezték el a tizenegyeseket Örményország ellen.

A minszki Development-tornán szereplő U15-ös labdarúgó-válogatott az első fordulóban végig uralta a játékot az örmények ellen. A szövetség beszámolója szerint a csapat minden poszton ellenfele fölé tudott nőni, de a támadások befejezésénél rendre hiba csúszott a számításokba. A pontatlanságok miatt sorra maradtak ki a nagy helyzetek.

u15-2 mlsz

 •  Forrás: mlsz.hu

Az első nemzetközi, válogatott mérkőzésén pályára lépő korosztályos együttes az első félidő utolsó perceiben egy labdaszerzésből törhetett kapura. Az oldalra kipasszolt labdát a tizenhatos magasságában kapta László Máté, akinek tizennégy méteres lövésénél a kapufa is segített (1–0).

Az örmény csapat egy komolyabb kapura lövésig jutott a találkozón, amit Pécsi Ármin bravúrral hárított. Az egyenlítés mégis összejött, az ellenfél büntetőből volt eredményes.

Az 1–1-es végeredmény azt jelentette, hogy tizenegyeslövésekkel dől el a mérkőzés. A magyar fiúk magabiztosan mind az ötöt értékesítették, ellenfelük második rúgását viszont Pécsi kivédte. Az így megszerzett győzelemért két pont jár a tornán.

Sajnálom a fiúkat, hogy az első válogatott meccsükön nem tudtak a rendes játékidőben nyerni. Elkapkodták a lehetőségeket, technikai hibák, pontatlanságok csúsztak be, máskor meg az önfeláldozóan védekező örményeken akadtak el a támadások. A játékosok sokat dolgoztak a győzelemért, a befejezéseket kell még gyakorolni. De a kvalitás megvan bennük, a csapat jobban futballozott ellenfelénél. A fiúk először játszottak nemzetközi meccset, először hallgathatták a pályán a Himnuszt, és ha legközelebb higgadtabban futballoznak, az ilyen mérkőzéseket meg fogják nyerni. Azért is hasznos ez az út, mert sok tapasztalatot szereznek” – fogalmazott a lefújást követően Németh Antal szövetségi edző.

Örményország–Magyarország (0–1) 1–1, tizenegyesekkel 4–5
Gólszerző: László Máté
Magyarország: Pécsi Ármin – Kundrák Adrián, Kokovai Csongor, Szabó Tibor, Kovács Patrik – Bodnár Gergő, Bachesz Edvin (Szűcs Tamás, 60.) – Csatári Kevin (Papp Csongor, 60.), László Máté, Major Marcell, Varga Balázs

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.11.12 14:33:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A Törökországban rendezett U16-os sakkvilágbajnokságon kevés hiányzott a magyar csapatnak ahhoz, hogy a kiszámíthatatlan mezőnyben megtartsa kiinduló helyezését. Ruck Róbert csapatvezető a verseny összegzése mellett külön kiemelte a hibátlan Juhász Judit teljesítményét.

2019.11.09 15:03:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) októberben tette közzé azt a tanulmányát, amely a 2000-ben vagy azt követően született labdarúgókat a felnőttek között szerzett rutinjuk alapján rangsorolta. Mint ismeretes, Szoboszlai Dominikot a 23. helyre sorolták. A 100-as listát október 1-gyel bezárólag készítették, de az elmúlt hetekben is több 19 éves vagy annál fiatalabb labdarúgó tette le a névjegyét az európai topligákban vagy a nemzetközi kupákban – folyamatosan bővül a lista, itt az új generáció!

2019.11.08 11:46:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elkészítették a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokság előzetes menetrendjét, amely szerint mindkét rendező ország, vagyis Magyarország és Szlovénia válogatottja már a nyitónapon pályára lép. Az U21-es Európa-bajnokságok történetében most először lesz két ország a torna házigazdája.

2019.11.01 20:14:15

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

Nem sikerült jól kötöttfogású birkózóink bemutatkozása a budapesti U23-as világbajnokság ötödik versenynapján: öt, esélyes versenyzőnkből csupán ketten, a minszki Európa Játékok ezüstérmese, Torba Erik (63 kg) és Rácz Richárd (55 kg) folytathatja a vigaszágon szombaton a Ludovika Arénában. Lévai Zoltán (77 kg), Papp Bertalan (87 kg) és Érsek Róbert (130 kg) kiesett.

2019.11.01 17:54:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az 57 kilogrammos Kovács Kitti ötödik helyezésével indult az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 14 (köztük 11 juniorkorú) versenyzővel igyekszik minél eredményesebben helytállni. A nyitónapon négy magyarért szoríthattunk, közülük egyedül a Budapesti Honvéd SE dzsúdósa léphetett tatamira éremért, Varga Brigitta (57 kg), Monori Dániel (60 kg) és Boros Bence (67 kg) számára hamar véget ért a megméretés.