Labdarúgás: az Eb elitkörében 2. lett U17-es leányválogatottunk

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.27. 18:23
Címkék
Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.

L.S. - utanpotlassport.huA görögök elleni döntetlent, illetve az angolok elleni vereséget követően immár komolyabb tét nélkül lépett pályára a grúzok ellen U17-es leányválogatottunk az Európa-bajnokság hazai rendezésű elitkörében. Mindkét együttes első győzelmére hajtott a minitornán, Schumi Dorottya ennek ellenére bátran változtatott a kezdőcsapaton: négy 2004-es születésű játékos, így bekerült a csapatbaBokor Blanka, Sain Anna, Savanya Csilla és a kapus Borók Dorina is.L.S. - utanpotlassport.huA görögök elleni döntetlent, illetve az angolok elleni vereséget követően immár komolyabb tét nélkül lépett pályára a grúzok ellen U17-es leányválogatottunk az Európa-bajnokság hazai rendezésű elitkörében. Mindkét együttes első győzelmére hajtott a minitornán, Schumi Dorottya ennek ellenére bátran változtatott a kezdőcsapaton: négy 2004-es születésű játékos, így bekerült a csapatbaBokor Blanka, Sain Anna, Savanya Csilla és a kapus Borók Dorina is.

Másodikként zárt az elitkörben U17-es leányválogatottunk Fotó: mlsz.hu
Másodikként zárt az elitkörben U17-es leányválogatottunk Fotó: mlsz.hu

Másodikként zárt az elitkörben U17-es leányválogatottunk  •  Fotó: mlsz.hu

A magyar csapat kezdeményezőleg lépett fel a két vereséggel és 0−11-es gólkülönbséggel álló grúzok ellen. Az első játékrészben ez még hozott eredményt, mert bár Papp Luca és Fördős Beatrix is bátran vállalkozott, a támadásokból hiányzott a kellő tempó.

A szünetben három helyen is frissített Schumi, a cserék jogossága pedig hamar beigazolódott: Czellér Dorottya passzából Bokor Blanka volt eredményes (1−0), majd négy perccel később Papp büntetőből szerzett találatával már kettő volt a mieink előnye (2−0). Innen pedig nem volt megállás, Czellér, illetve Pápai Emőke is betalált, így U17-es leányválogatottunk 4−0-s győzelemmel zárta az elitkört.

Miután az angolok a harmadik csoportmeccsüket is megnyerték, Gemma Grainger együttese jutott ki a bulgáriai kontinensviadalra. A magyar és a görög csapat azonos pontszámmal és gólkülönbséggel zárt a kvartettben, a második helyet a több szerzett gólnak köszönhetően Schumi Dorottya tanítványai szerezték meg.

LEÁNY U17-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ELITKÖR
Magyarország−Grúzia4−0 (0−0)
Gyirmót, vezette: Onica(moldáv)
Magyarország:Borók − Legendás (Buzás, a szünetben), Sain (Pápai, a szünetben), Fördős, Róth− Bokor, Török (Palakovics, a szünetben), Savanya− Czellér, Papp L., Stefán.Szövetségi edző:Schumi Dorottya
Grúzia:Gabalaja− Kadagisvili, Dzadzua, Gurjelidze, Rauh, Akobidze− Bolkvadze, Bebja, Ejibia, Mckerasvili (Gocsiridze, 68.)− Coceria (Romancsuki, 81.). Szövetségi edző:Levan Bajelidze
Gól:Bokor (51.), Papp L. (55. − büntetőből), Czellér (64.), Pápai (89.)
A csoport másik mérkőzése:Görögország−Anglia0−2
A csoport végeredménye: 1. Anglia 9 pont 2. Magyarország 4, 3. Görögország 4, 4. Grúzia 0

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik