utanpotlassport.hu 2019.03.15 16:34 Frissítve: 2019.03.15 16:43

Labdarúgás: horvát és dán csapat is van az UEFA IL negyeddöntőjében

Egy lépésre vannak az UEFA Ifjúsági Liga csapatai a nyoni négyes döntőtől, szerdán ugyanis kialakult a negyeddöntő mezőnye. Az U19-es sorozat ezúttal is tartogatott meglepetéseket: a Dinamo Zagreb az első horvát, míg a Midtjylland az első dán együttes, amely bejutott a legjobb nyolc közé.

L.S. - utanpotlassport.huA Bajnokok Ligájával párhuzamosan az UEFA Ifjúsági Ligában is kialakult a negyeddöntő mezőnye, párosítása. Az U19-es sorozat ezúttal is tartogatott meglepetéseket, amellett, hogy a nagyágyúk közül a Barcelona és a Real Madrid zsinórban negyedszer jutott a legjobb nyolc közé.

Bravúros sikert aratott a Midtjylland a Manchester United ellen Fotó: Twitter

Bravúros sikert aratott a Midtjylland a Manchester United ellen  •  Fotó: Twitter

Az ifi BL történetében először szerepel ily sikeresen horvát, illetve dán együttes: a Dinamo Zagreb a Liverpool, míg a Midtjylland a Manchester United fiataljait ütötte ki a tizenhat között. Az angol csapatok közül a Tottenham sem járt sikerrel, az észak-londoniakat − csakúgy, mint egy esztendővel ezelőtt − a Porto búcsúztatta.

A szigetországiak becsületét a bajnoki ágról érkező Chelsea mentette meg, a kékek a francia Montpelliert ejtették ki. A már említett Dinamo Zagreb−Liverpool párharc mellett a Lyon−Ajax, illetve a Hoffenheim−Dinamo Kijev összecsapáson is a tizenegyesek döntöttek − mindkétszer a hazai együttes javára.

A Barcelona könnyed sikerrel búcsúztatta a Hertha gárdáját, így biztossá vált, hogy az idén már nem látunk magyar szereplőt a sorozatban.  A Dárdai-testvérek közül ugyan sem Márton, sem pedig Palkó nem lépett pályára a nemzetközi porondon, mindketten ott voltak a berliniek bő keretében.

A negyeddöntő mérkőzéseit egyaránt április 3-án rendezik, a továbbjutó együttesek pedig a nyoni négyes döntőben vívnak meg Európa U19-es bajnoki címéért.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA
A legjobb 16 között
Március 6.
Atlético Madrid (spanyol)–Real Madrid (spanyol) 1–2
Március 12.
Dinamo Zagreb (horvát)–Liverpool (angol) 1–1, a tizenegyesekben: 4–3
Hoffenheim (német)–Dinamo Kijev (ukrán) 0–0, a tizenegyesekben: 4–2
Lyon (francia)–Ajax (holland) 2–2, a tizenegyesekben: 6–5
Barcelona (spanyol)–Hertha BSC (német) 3–0
Március 13.
Porto (portugál)–Tottenham (angol) 2–0
Midtjylland (dán)–Manchester United (angol) 3–1
Chelsea (angol)–Montpellier (francia) 2–1
A negyeddöntő párosítása
Barcelona (spanyol)–Lyon (francia)
Chelsea (angol)–Dinamo Zagreb (horvát)
Porto (portugál)–Midtjylland (dán)
Hoffenheim (német)–Real Madrid (spanyol)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.