HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.03.15 16:34 Frissítve: 2019.03.15 16:43

Labdarúgás: horvát és dán csapat is van az UEFA IL negyeddöntőjében

Egy lépésre vannak az UEFA Ifjúsági Liga csapatai a nyoni négyes döntőtől, szerdán ugyanis kialakult a negyeddöntő mezőnye. Az U19-es sorozat ezúttal is tartogatott meglepetéseket: a Dinamo Zagreb az első horvát, míg a Midtjylland az első dán együttes, amely bejutott a legjobb nyolc közé.

L.S. - utanpotlassport.huA Bajnokok Ligájával párhuzamosan az UEFA Ifjúsági Ligában is kialakult a negyeddöntő mezőnye, párosítása. Az U19-es sorozat ezúttal is tartogatott meglepetéseket, amellett, hogy a nagyágyúk közül a Barcelona és a Real Madrid zsinórban negyedszer jutott a legjobb nyolc közé.

Bravúros sikert aratott a Midtjylland a Manchester United ellen Fotó: Twitter

Bravúros sikert aratott a Midtjylland a Manchester United ellen  •  Fotó: Twitter

Az ifi BL történetében először szerepel ily sikeresen horvát, illetve dán együttes: a Dinamo Zagreb a Liverpool, míg a Midtjylland a Manchester United fiataljait ütötte ki a tizenhat között. Az angol csapatok közül a Tottenham sem járt sikerrel, az észak-londoniakat − csakúgy, mint egy esztendővel ezelőtt − a Porto búcsúztatta.

A szigetországiak becsületét a bajnoki ágról érkező Chelsea mentette meg, a kékek a francia Montpelliert ejtették ki. A már említett Dinamo Zagreb−Liverpool párharc mellett a Lyon−Ajax, illetve a Hoffenheim−Dinamo Kijev összecsapáson is a tizenegyesek döntöttek − mindkétszer a hazai együttes javára.

A Barcelona könnyed sikerrel búcsúztatta a Hertha gárdáját, így biztossá vált, hogy az idén már nem látunk magyar szereplőt a sorozatban.  A Dárdai-testvérek közül ugyan sem Márton, sem pedig Palkó nem lépett pályára a nemzetközi porondon, mindketten ott voltak a berliniek bő keretében.

A negyeddöntő mérkőzéseit egyaránt április 3-án rendezik, a továbbjutó együttesek pedig a nyoni négyes döntőben vívnak meg Európa U19-es bajnoki címéért.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA
A legjobb 16 között
Március 6.
Atlético Madrid (spanyol)–Real Madrid (spanyol) 1–2
Március 12.
Dinamo Zagreb (horvát)–Liverpool (angol) 1–1, a tizenegyesekben: 4–3
Hoffenheim (német)–Dinamo Kijev (ukrán) 0–0, a tizenegyesekben: 4–2
Lyon (francia)–Ajax (holland) 2–2, a tizenegyesekben: 6–5
Barcelona (spanyol)–Hertha BSC (német) 3–0
Március 13.
Porto (portugál)–Tottenham (angol) 2–0
Midtjylland (dán)–Manchester United (angol) 3–1
Chelsea (angol)–Montpellier (francia) 2–1
A negyeddöntő párosítása
Barcelona (spanyol)–Lyon (francia)
Chelsea (angol)–Dinamo Zagreb (horvát)
Porto (portugál)–Midtjylland (dán)
Hoffenheim (német)–Real Madrid (spanyol)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.23 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A norvégok elleni döntetlent követően a házigazda horvátoktól vereséget szenvedett U19-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnokság elitkörében. Ezzel eldőlt, hogy Németh Antal együttese nem végezhet a csoport első helyén, és lemarad az örményországi kontinensviadalról.

2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.