Labdarúgás: horvát és dán csapat is van az UEFA IL negyeddöntőjében

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.15. 16:34
Címkék
Egy lépésre vannak az UEFA Ifjúsági Liga csapatai a nyoni négyes döntőtől, szerdán ugyanis kialakult a negyeddöntő mezőnye. Az U19-es sorozat ezúttal is tartogatott meglepetéseket: a Dinamo Zagreb az első horvát, míg a Midtjylland az első dán együttes, amely bejutott a legjobb nyolc közé.

L.S. - utanpotlassport.huA Bajnokok Ligájával párhuzamosan az UEFA Ifjúsági Ligában is kialakult a negyeddöntő mezőnye, párosítása. Az U19-es sorozat ezúttal is tartogatott meglepetéseket, amellett, hogy a nagyágyúk közül a Barcelona és a Real Madrid zsinórban negyedszer jutott a legjobb nyolc közé.L.S. - utanpotlassport.huA Bajnokok Ligájával párhuzamosan az UEFA Ifjúsági Ligában is kialakult a negyeddöntő mezőnye, párosítása. Az U19-es sorozat ezúttal is tartogatott meglepetéseket, amellett, hogy a nagyágyúk közül a Barcelona és a Real Madrid zsinórban negyedszer jutott a legjobb nyolc közé.

Bravúros sikert aratott a Midtjylland a Manchester United ellen Fotó: Twitter
Bravúros sikert aratott a Midtjylland a Manchester United ellen Fotó: Twitter

Bravúros sikert aratott a Midtjylland a Manchester United ellen  •  Fotó: Twitter

Az ifi BL történetében először szerepelily sikeresen horvát, illetve dán együttes: a Dinamo Zagreb a Liverpool, míg a Midtjylland a Manchester United fiataljait ütötte ki a tizenhat között. Az angol csapatok közül a Tottenham sem járt sikerrel, az észak-londoniakat −csakúgy, mint egy esztendővel ezelőtt −a Porto búcsúztatta.

A szigetországiak becsületét a bajnoki ágról érkező Chelsea mentette meg, a kékek a francia Montpelliert ejtették ki. A már említett Dinamo Zagreb−Liverpool párharc mellett a Lyon−Ajax, illetve a Hoffenheim−Dinamo Kijev összecsapáson is a tizenegyesek döntöttek− mindkétszer a hazai együttes javára.

A Barcelona könnyed sikerrel búcsúztatta a Hertha gárdáját, így biztossá vált, hogy az idén már nem látunk magyar szereplőt a sorozatban. A Dárdai-testvérek közül ugyan sem Márton, sem pedig Palkó nem lépett pályára a nemzetközi porondon, mindketten ott voltak a berliniek bő keretében.

A negyeddöntő mérkőzéseit egyaránt április 3-án rendezik, a továbbjutó együttesek pedig a nyoni négyes döntőben vívnak meg Európa U19-es bajnoki címéért.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA
A legjobb 16 között
Március 6.
Atlético Madrid (spanyol)–Real Madrid (spanyol)1–2
Március 12.
Dinamo Zagreb (horvát)–Liverpool (angol) 1–1, a tizenegyesekben: 4–3
Hoffenheim (német)–Dinamo Kijev (ukrán) 0–0, a tizenegyesekben: 4–2
Lyon (francia)–Ajax (holland) 2–2, a tizenegyesekben: 6–5
Barcelona (spanyol)–Hertha BSC (német) 3–0
Március 13.
Porto (portugál)–Tottenham (angol) 2–0
Midtjylland (dán)–Manchester United (angol) 3–1
Chelsea (angol)–Montpellier (francia) 2–1
A negyeddöntő párosítása
Barcelona (spanyol)–Lyon (francia)
Chelsea (angol)–Dinamo Zagreb (horvát)
Porto (portugál)–Midtjylland (dán)
Hoffenheim (német)–Real Madrid (spanyol)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik