UP-info utanpotlassport.hu 2019.10.08 15:11 Frissítve: 2019.10.08 16:34

Labdarúgás: hibátlan teljesítménnyel eitkörben az U17-es lányok

A leány U17-es labdarúgó-válogatott 1−0-ra nyert a lengyelek ellen a Haladás Sportkomplexumban, így összességében 18 lőtt góllal, kapott találat nélkül csoportelsőként jutott tovább az Európa-bajnoki selejtezősorozat elitkörébe.

A bolgárok elleni 7−0-ás és a kazahokkal szembeni 10−0-ás siker után biztossá vált, hogy az Európa-bajnoki selejtezősorozat elitkörében folytathatja a küzdelmet a leány U17-es labdarúgó-válogatott. Az első szakasznak azonban nem lett még vége. Mi több, a legnehezebbnek ígérkező mérkőzés, az első kalapból húzott lengyelek elleni következett a Haladás Sportkomplexumban.

Kapott gól nélkül jutott az Eb-selejtező elitkörébe a leány U17-es válogatott Fotó: mlsz.hu

Kapott gól nélkül jutott az Eb-selejtező elitkörébe a leány U17-es válogatott  •  Fotó: mlsz.hu

Az alakulat vezetőedzője, Schumi Dorottya a kazah-meccs után arról beszélt az M4 Sportnak, hogy kevés gólos párharcra lehet számítani a lengyelekkel szemben.

Nos, a mester sejtése beigazolódott, hiszen az első 45 percben nem született gól. A magyar csapat mindazonáltal jóval dominánsabbnak tűnt riválisánál: megannyi távoli kísérlet zúdult Macala kapuja felé, ugyanakkor ezek java veszélytelen volt vagy mellé ment.

Az áttörést a második játékrész 50. perce hozta; Bokor Blanka két védőn is átverekedte magát, ezután eresztette el távoli bombáját, amelyet képtelen volt hárítani Macala. A vezetés megvolt, a meccs viszont korántsem ért a végéhez...

A lengyelek több, veszélyes helyzetet alakítottak ki, ám ezekből nem sikerült gólt szerezniük. Úgy, ahogyan a magyaroknak sem, tehát 1−0-ás sikerrel ért véget a párharc.

Ez azt jelenti, hogy 18 lőtt góllal, kapott találat nélkül abszolválták az Eb-selejtező első szakaszát, és csoportelsőként vonulhatnak tovább az elitkörbe.

„Erős csapatot győztünk le, jól szervezett játékkal. A lányok tökéletesen betartották a taktikai utasításokat, szívvel, lélekkel harcoltak. Köszönettel tartozunk a szurkolóknak, akik elképesztő elánnal buzdítottak. Azt hiszem, ez is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy nyertünk” − nyilatkozta a vezetőedző az M4 Sportnak közvetlenül a lefújás után.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.10.11 22:13:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Péntek este harmadik felkészülési meccsét is lejátszotta a Gera Zoltán irányította 2021-es korosztályos Európa-bajnokságra készülő U21-es labdarúgó-válogatott. A zalaegerszegi összecsapáson a horvát válogatott három góllal bizonyult jobbnak.

2019.09.29 17:02:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az utolsó hétvégén Kovács Bálint bebiztosította első helyét a német gyorsaságimotoros-bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájában. A H-Moto Team 18 éves versenyzője egy futamot megnyert, a másik versenyben második lett Hockenheimben.

2019.09.24 21:22:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Telekom Veszprém U21-es csapatával állt ki a Szpartak Moszkva ellen a Seha-liga 3. fordulójában; a Gulyás Péter vezette fiatalok pedig nagyszerűen helyettesítették a felnőtteket: hullámzó mérkőzésen 26–23-ra legyőzték az oroszokat.

2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.