Labdarúgás: hibátlan teljesítménnyel eitkörben az U17-es lányok

Vágólapra másolva!
2019.10.08. 15:11
Címkék
A leány U17-es labdarúgó-válogatott 1−0-ra nyert a lengyelek ellen a Haladás Sportkomplexumban, így összességében 18 lőtt góllal, kapott találat nélkül csoportelsőként jutott tovább az Európa-bajnoki selejtezősorozat elitkörébe.

A bolgárok elleni 7−0-ás és a kazahokkal szembeni 10−0-ás siker után biztossá vált, hogy az Európa-bajnoki selejtezősorozat elitkörében folytathatja a küzdelmet a leány U17-es labdarúgó-válogatott. Az első szakasznak azonban nem lett még vége. Mi több, a legnehezebbnek ígérkező mérkőzés, az első kalapból húzott lengyelek elleni következett a Haladás Sportkomplexumban.

Kapott gól nélkül jutott az Eb-selejtező elitkörébe a leány U17-es válogatott Fotó: mlsz.hu
Kapott gól nélkül jutott az Eb-selejtező elitkörébe a leány U17-es válogatott Fotó: mlsz.hu

Kapott gól nélkül jutott az Eb-selejtező elitkörébe a leány U17-es válogatott  •  Fotó: mlsz.hu

Az alakulat vezetőedzője, Schumi Dorottya a kazah-meccs után arról beszélt az M4 Sportnak, hogy kevés gólos párharcra lehet számítani a lengyelekkel szemben.

Nos, a mester sejtése beigazolódott, hiszen az első 45 percben nem született gól. A magyar csapat mindazonáltal jóval dominánsabbnak tűnt riválisánál: megannyi távoli kísérlet zúdult Macala kapuja felé, ugyanakkor ezek java veszélytelen volt vagy mellé ment.

Az áttörést a második játékrész 50. perce hozta; Bokor Blanka két védőn is átverekedte magát, ezután eresztette el távoli bombáját, amelyet képtelen volt hárítani Macala. A vezetés megvolt, a meccs viszont korántsem ért a végéhez...

A lengyelek több, veszélyes helyzetet alakítottak ki, ám ezekből nem sikerült gólt szerezniük. Úgy, ahogyan a magyaroknak sem, tehát 1−0-ás sikerrel ért véget a párharc.

Ez azt jelenti, hogy 18 lőtt góllal, kapott találat nélkül abszolválták az Eb-selejtező első szakaszát, és csoportelsőként vonulhatnak tovább az elitkörbe.

„Erős csapatot győztünk le, jól szervezett játékkal. A lányok tökéletesen betartották a taktikai utasításokat, szívvel, lélekkel harcoltak. Köszönettel tartozunk a szurkolóknak, akik elképesztő elánnal buzdítottak. Azt hiszem, ez is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy nyertünk”− nyilatkozta a vezetőedző az M4 Sportnak közvetlenül a lefújás után.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik