UP-info utanpotlassport.hu 2020.02.15 18:23 Frissítve: 2020.02.15 18:26

Labdarúgás: harmadik hely Spanyolországban

A cseheket és a skótokat legyőzte, a belgáktól kikapott az U17-es leány labdarúgó-válogatott a spanyolországi MIMI-kupán; Schumi Dorottya szövetségi edző elégedetten értékelte a harmadik helyet elért együttes teljesítményét.

Szombaton a skótok ellen a bronzéremért lépett pályára az U17-es leány labdarúgó-válogatott a spanyolországi MIMI-kupán. Schumi Dorottya együttese korábban két mérkőzést játszott a rangos felkészülési viadalon, előbb 3–2-re legyőzte a cseheket, majd simán, 4–0-ra kikapott a jóval nagyobb játékerőt képviselő belgáktól – írja az mlsz.hu.

Az U17-es leányválogatott harmadik hellyel hangolt az elitkörre Forrás: mlsz.hu

Az U17-es leányválogatott harmadik hellyel hangolt az elitkörre  •  Forrás: mlsz.hu

A skótok elleni helyosztót – hiába felkészülési torna – nagyon komolyan vették a lányok. A 34. percben Siber Glória a bal szélen vitte fel a labdát és passzolt Pápai Emőkének, aki ballal megszerezte a vezető találatot. Nem sokkal később a másik oldalon építkeztek a mieink, Mayer Zsófia cselezett és egészen az alapvonaltól gurított vissza ismét Pápai Emőkéhez, az MTK támadója pedig kapásból helyezett a felső léc alá – a 38. percben már 2–0 volt az állás.

A második félidőben továbbra is nagy mezőnyfölényben játszottak a magyarok, Schumi Dorottya több játékosnak is lehetőséget adott, akik eddig kevesebbet léptek pályára címeres mezben. Újabb gól már nem született, így Skócia 2–0-s legyőzésével megszerezték a harmadik helyet.

„Nagyon erős mezőnyben lettünk dobogósok. Nem találtuk a győzelmet, végig mi irányítottuk a játékot, szép támadásokat vezettünk és szerintem a tornán most játszottunk a legjobban. Amit begyakoroltunk az edzéseken, visszakaptam a pályán a lányoktól. Meg akartuk szerezni a harmadik helyet, küzdöttek egymásért. Örülök, hogy volt bennük tartalék, mindenki odatette magát" – nyilatkozta Schumi Dorottya a lefújást követően.

A hazai, szombathelyi rendezésű Eb-selejtező elitkörre készülő együttes a torna március 18-i első megméretése előtt Telkiben edzőtáborozik, majd Szlovéniával játszik két mérkőzést. Az elitkörben aztán Románia (03. 18.), Izland (03. 21.) és Oroszország (03. 24.) ellen lép pályára az első kalapból sorsolt együttes.

AZ U17-ES LEÁNYVÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Borók Dorina (ETO FC Győr), Török Noémi (Astra-ALEF HFC)
Védők: Vida Boglárka (ETO FC Győr), Németh Diána (Ferencvárosi TC), Sain Anna (MTK Hungária FC), Székely Zsuzsanna (MOL Fehérvár FC), Benke Dorka (MTK Hungária FC), Vigh Patrícia (Szent Mihály FC)
Középpályások: Siber Glória (Wimbledon AFC), Siber Szófia (Wimbledon AFC), Mészáros Cecília (Ferencvárosi TC), Bokor Blanka (MTK Hungária FC), Antalicz Alexandra (Ferencvárosi TC), Lovász Emma (Puskás Akadémia FC), Csizmadia Zsófia (Veszprémi FC USE), Savanya Csilla (Szent Mihály FC), Mayer Zsófia (MTK Hungária FC)
Támadók: Sali Rebeka (ETO FC Győr), Pápai Emőke (MTK Hungária FC), Sipőcz Virág (Puskás Akadémia FC)

 További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.