Labdarúgás: harmadik a házigazda a Honvéd-kupán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.22. 19:34
Címkék
A Budapest Honvéd-MFA a 3. helyen zárt a VIII. Honvéd-kupán, miután a bronzmeccsen 0–1-ről fordítva, a kétgólos Benczenleitner Barna vezérletével 4–1-re legyőzte az izraeli Maccabi Petah Tikvát.

P. K. – utanpotlassport.hu Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a Honvéd-kupát, amely az egyik legrangosabb utánpótlás-torna, amelyen évről évre erős mezőny gyűlik össze, s jegyzett nemzetközi riválisokkal szemben mérethetik meg magukat a fiatalok. A tornát idén az U16-os csapatok számára írta ki a Honvéd, és a Budapest Honvéd-MFA korosztályos gárdája mellett öt külföldi csapat vett részt a viadalon: az osztrák Sturm Graz, az olasz Sampdoria, a holland Sparta Rotterdam, az izraeli Maccabi Petah Tikva, valamint a szerb Crvena zvezda, a mérkőzések 2x40 percesek voltak.P. K. – utanpotlassport.hu Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a Honvéd-kupát, amely az egyik legrangosabb utánpótlás-torna, amelyen évről évre erős mezőny gyűlik össze, s jegyzett nemzetközi riválisokkal szemben mérethetik meg magukat a fiatalok. A tornát idén az U16-os csapatok számára írta ki a Honvéd, és a Budapest Honvéd-MFA korosztályos gárdája mellett öt külföldi csapat vett részt a viadalon: az osztrák Sturm Graz, az olasz Sampdoria, a holland Sparta Rotterdam, az izraeli Maccabi Petah Tikva, valamint a szerb Crvena zvezda, a mérkőzések 2x40 percesek voltak.

A kispestiek a Sampdoria elleni szombati vereség után a bronzmeccsen győzni tudtak Fotó: Budapest Honvéd-MFA
A kispestiek a Sampdoria elleni szombati vereség után a bronzmeccsen győzni tudtak Fotó: Budapest Honvéd-MFA

A kispestiek a Sampdoria elleni szombati vereség után a bronzmeccsen győzni tudtak  •  Fotó: Budapest Honvéd-MFA

Az már vasárnap eldőlt, hogy a torna hétfő esti döntőjében a Sampdoria a szerb Crvena zvezdával találkozik, míg a Honvéd a 3. helyért mérkőzik meg az izraeli Maccabi Petah Tikvával.

A 3. helyért játszott meccsen az izraeliek az első félidőben megszerezték a vezetést, de a kispestiek a második félidő elején gyorsan egyenlítettek, majd valamivel a 60. perc után, tíz percen belül három gólt is szereztek, ezzel eldöntötték a bronzérem sorsát.

A mérkőzés főszereplője Benczenleitner Barna volt. A Honvéd védője kétszer is fejjel talált az izraeli kapuba, de a másik két találatban is fontos szerepet játszott. Az első gól előtt a kapufát találta el, majd a kipattanót Varga Gergő lőtte rá, és végül egy izraeli védőről került a labda a kapuba. A harmadik gól előtt pedig Benczenleitner szerzett labdát a pálya közepén, majd Benkő László a 16-os vonaláról lőtt a léc érintésével a hálóba. A Honvéd így 4–1-re győzött és megszerezte a 3. helyet.

A tornát a Sampdoria nyerte meg, miután a fináléban 2–2-es döntetlent követően 11-esekkel 5–3-ra legyőzte a Crvena zvezdát.

VIII. HONVÉD-KUPA
A 3. helyért
Budapest Honvéd-MFA–Maccabi Petah Tikva (izraeli) 4–1
A Honvéd gólszerzői: Sarangia (öngól), Benczenleitner (2), Benkő

A Honvéd-MFA korábbi eredményei: – Sampdoria 2–4; – Sturm Graz 6–0

Döntő
Sampdoria (olasz)–Crvena zvezda (szerb) 2–2, 11-esekkel: 5–3

További korosztályos híreinkLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik