Labdarúgás: Fradi-előny az U17-es osztályozón

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.08. 15:48
Címkék
A Ferencváros magabiztos győzelmet aratott a MOL Vidi FC ellen az U17-es labdarúgó-bajnokság osztályozójának első mérkőzésén, így nagy lépést tett afelé, hogy a következő szezont is az első osztályban kezdje meg.

Rendkívül szorosan alakult az U17-es labdarúgó első osztály tabellájának második fele, hiszen a nyolc csapatos bajnokság negyedik helyén végző Debrecen és a már osztályozóra kényszerülő Ferencváros között mindössze három pont volt a különbség a küzdelemsorozat végén. Az FTC hiába nyerte meg utolsó mérkőzését a sereghajtó Diósgyőr ellen, az előtte egy ponttal álló Illés Akadémia az ezüstérmes Puskás Akadémia, a Debrecen pedig a bronzérmes MTK Budapest ellen aratott bravúros győzelmet, így a bennmaradásért a zöld-fehéreknek kellett párharcot vívniuk.

fradi.hu1
fradi.hu1

Az FTC korosztályos csapatai közel kerültek a bennmaradáshoz  •  Forrás: fradi.hu

Az ellenfél a Vasas mögött a másodosztály második helyén záró,Simek Péter által dirigált MOL Vidi FC lett, így az a furcsa helyzet állt elő, hogy a felnőttek között a két legjobb együttes U17-es gárdái játsszák a korosztályos bajnokság osztályozó mérkőzését.

A párharc oda-visszavágós, kimenetele pedig az U19-esek és az U16-osok mezőnyének összetételét is befolyásolja. Az első mérkőzésre ma került sor a székesfehérvári Mol Arénában. Eseménydúsan indult az összecsapás, az első gólra csak a 6. percig kellett várni, Burzi Alex szerzett vezetést a vendégeknek, majd tíz perccel később Katona Bálint duplázta meg az FTC előnyét. Erre még gyorsan reagált a hazai csapat, és két perc múlva Kopperman Robin Károly révén szépített. Az első félidőben nem esett több gól, a másodikban viszont még kettő is. A 61. percben Katona megszerezte második, majd a hosszabbítás első percében a harmadik gólját is, ezzel szinte kilátástalan helyzetbe hozva a Mol Vidit a visszavágó előtt.

4–1-re nyert idegenben a Székely Tibor irányította Ferencváros. Érdekesség, hogy Katona Bálint ezen a mérkőzésen több gólt szerzett, mint az egész bajnokságban, amelyben huszonkét találkozón szerepelt, és mindössze két találatot tudhatott magáénak. Az FTC tehát nagyon közel került ahhoz, hogy a következő idényt is az U17-es első osztályban kezdje,a visszavágó azonban még hátra van, melyet június 12-én rendeznek a Népligetben.

További korosztályos híreinkLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik