Labdarúgás: elszálltak U19-es válogatottunk Eb-reményei

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.23. 21:05
Címkék
A norvégok elleni döntetlent követően a házigazda horvátoktól vereséget szenvedett U19-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnokság elitkörében. Ezzel eldőlt, hogy Németh Antal együttese nem végezhet a csoport első helyén, és lemarad az örményországi kontinensviadalról.

Leiner Soma - utanpotlassport.huHatalmas meglepetéssel indult az U19-es Európa-bajnoki elitkör második játéknapja: a norvég együttes− amellyel az első fordulóban a magyar csapat 0−0-s döntetlent játszott− legyőzte a csoportfavorit német alakulatot, ezzel jócskán felforgatta az előzetesen becsült erőviszonyokat.Leiner Soma - utanpotlassport.huHatalmas meglepetéssel indult az U19-es Európa-bajnoki elitkör második játéknapja: a norvég együttes− amellyel az első fordulóban a magyar csapat 0−0-s döntetlent játszott− legyőzte a csoportfavorit német alakulatot, ezzel jócskán felforgatta az előzetesen becsült erőviszonyokat.

 

Hiába küzdött, kétgólos vereséget szenvedett U19-es válogatottunk a horvátoktól Fotó: mlsz.hu
Hiába küzdött, kétgólos vereséget szenvedett U19-es válogatottunk a horvátoktól Fotó: mlsz.hu

Hiába küzdött, kétgólos vereséget szenvedett U19-es válogatottunk a horvátoktól • Fotó: mlsz.hu

 

Mindezzel Németh Antal fiai nem foglalkoztak, hiszen a nyitányon elért döntetlent követően a többi eredménytől függetlenül győzelemre kellett játszaniuk a házigazda horvátok ellen:az elitkörből ugyanis csak a kvartett első helyezettje jut ki az örményországi Európa-bajnokságra.

A találkozó sajnos rosszul kezdődött, hiszen a horvátok már az első komolyabb lehetőségükből gólt szereztek: Ante Palaversa beívelését követően Bosko Sutalóról lemaradtak a mieink, és kapusunk,Kovács Péter sem volt kellően határozott (1−0). A bekapott nem vetette vissza a magyar csapat teljesítményét, a szünetig Kiss Tamás és Schön Szabolcs is eljutott ígéretes lehetőségig, ám a kezdeményező játék nem hozott egyenlítést.

Bánhattuk, hiszen a fordulást követően Antonio Marin pazar szabadrúgásgóljával már kettő volt a házigazda előnye (2−0). Messze került a pontszerzés, az Eb-részvétel, hiába igyekezett cserékkel változtatni a mérkőzés képén Németh Antal. A hajrában mindkét oldalon akadtak lehetőséget, Csoboth Kevin buktatását követően pedig elmaradt a büntető− a vége így maradt 2−0, a mérkőzés egészét tekintve megérdemelt horvát siker született.

„Ezen a mérkőzésen nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amire képesek vagyunk, az első kapott gól után nem volt meg a játékunkban a ránk jellemző szervezettség. Az első félidőben még akadtak lehetőségeink, a második kapott gól után azonban nem tudtunk újítani. Pontrúgásokból kaptuk a gólokat, de ezzel együtt el kell ismernünk, hogy ma jobb volt a horvát válogatott”– értékelt a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző.

A két találkozót követően egy ponttal álló magyar csapat kijutási esélyei ugyan elszálltak, kedden a németek ellen javíthat válogatottunk.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ELITKÖR
Horvátország−Magyarország 2−0 (1−0)
Dugopolje, Horvátország. Vezette: Abed (francia)
Magyarország:Kovács P. – Kovács K., Ujvárosi, Temesvári, Majnovics (Csoboth, 73.)– Bokros, Csonka (Nándori, 73.), Bencze (Torvund,57.)– Kiss T., Tímári, Schön (Szerető,57.).Szövetségi edző:Németh Antal
Horvátország:
Kotarski – Sutalo, Vuskovic, Smolcic, Colina – Blagaic (Prsir, 60.), Bulat, Palaversa – Busnja (Dolcek,60.), Baturina (Sipos, 76.), Marin (Sego, 88.).Szövetségi edző:Ivan Gudelj
Gólszerzők:
Sutalo (18.), Marin (47.)
A csoport másik mérkőzésén: Norvégia−Németország 1−0

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik