utanpotlassport.hu 2019.03.23 21:05 Frissítve: 2019.03.23 21:16

Labdarúgás: elszálltak U19-es válogatottunk Eb-reményei

A norvégok elleni döntetlent követően a házigazda horvátoktól vereséget szenvedett U19-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnokság elitkörében. Ezzel eldőlt, hogy Németh Antal együttese nem végezhet a csoport első helyén, és lemarad az örményországi kontinensviadalról.

Leiner Soma - utanpotlassport.huHatalmas meglepetéssel indult az U19-es Európa-bajnoki elitkör második játéknapja: a norvég együttes − amellyel az első fordulóban a magyar csapat 0−0-s döntetlent játszott − legyőzte a csoportfavorit német alakulatot, ezzel jócskán felforgatta az előzetesen becsült erőviszonyokat.

 

Hiába küzdött, kétgólos vereséget szenvedett U19-es válogatottunk a horvátoktól Fotó: mlsz.hu

Hiába küzdött, kétgólos vereséget szenvedett U19-es válogatottunk a horvátoktól  •  Fotó: mlsz.hu

 

Mindezzel Németh Antal fiai nem foglalkoztak, hiszen a nyitányon elért döntetlent követően a többi eredménytől függetlenül győzelemre kellett játszaniuk a házigazda horvátok ellen: az elitkörből ugyanis csak a kvartett első helyezettje jut ki az örményországi Európa-bajnokságra.

A találkozó sajnos rosszul kezdődött, hiszen a horvátok már az első komolyabb lehetőségükből gólt szereztek: Ante Palaversa beívelését követően Bosko Sutalóról lemaradtak a mieink, és kapusunk, Kovács Péter sem volt kellően határozott (1−0). A bekapott nem vetette vissza a magyar csapat teljesítményét, a szünetig Kiss Tamás és Schön Szabolcs is eljutott ígéretes lehetőségig, ám a kezdeményező játék nem hozott egyenlítést.

Bánhattuk, hiszen a fordulást követően Antonio Marin pazar szabadrúgásgóljával már kettő volt a házigazda előnye (2−0). Messze került a pontszerzés, az Eb-részvétel, hiába igyekezett cserékkel változtatni a mérkőzés képén Németh Antal. A hajrában mindkét oldalon akadtak lehetőséget, Csoboth Kevin buktatását követően pedig elmaradt a büntető − a vége így maradt 2−0, a mérkőzés egészét tekintve megérdemelt horvát siker született.

„Ezen a mérkőzésen nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amire képesek vagyunk, az első kapott gól után nem volt meg a játékunkban a ránk jellemző szervezettség. Az első félidőben még akadtak lehetőségeink, a második kapott gól után azonban nem tudtunk újítani. Pontrúgásokból kaptuk a gólokat, de ezzel együtt el kell ismernünk, hogy ma jobb volt a horvát válogatott” – értékelt a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző.

A két találkozót követően egy ponttal álló magyar csapat kijutási esélyei ugyan elszálltak, kedden a németek ellen javíthat válogatottunk.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ELITKÖR
Horvátország−Magyarország 2−0 (1−0)
Dugopolje, Horvátország. Vezette: Abed (francia)
Magyarország: Kovács P. – Kovács K., Ujvárosi, Temesvári, Majnovics (Csoboth, 73.) – Bokros, Csonka (Nándori, 73.), Bencze (Torvund, 57.) – Kiss T., Tímári, Schön (Szerető, 57.). Szövetségi edző: Németh Antal
Horvátország:
 Kotarski – Sutalo, Vuskovic, Smolcic, Colina – Blagaic (Prsir, 60.), Bulat, Palaversa – Busnja (Dolcek, 60.), Baturina (Sipos, 76.), Marin (Sego, 88.). Szövetségi edző: Ivan Gudelj
Gólszerzők:
Sutalo (18.), Marin (47.)
A csoport másik mérkőzésén: Norvégia−Németország 1−0

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.