utanpotlassport.hu 2019.03.23 21:05 Frissítve: 2019.03.23 21:16

Labdarúgás: elszálltak U19-es válogatottunk Eb-reményei

A norvégok elleni döntetlent követően a házigazda horvátoktól vereséget szenvedett U19-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnokság elitkörében. Ezzel eldőlt, hogy Németh Antal együttese nem végezhet a csoport első helyén, és lemarad az örményországi kontinensviadalról.

Leiner Soma - utanpotlassport.huHatalmas meglepetéssel indult az U19-es Európa-bajnoki elitkör második játéknapja: a norvég együttes − amellyel az első fordulóban a magyar csapat 0−0-s döntetlent játszott − legyőzte a csoportfavorit német alakulatot, ezzel jócskán felforgatta az előzetesen becsült erőviszonyokat.

 

Hiába küzdött, kétgólos vereséget szenvedett U19-es válogatottunk a horvátoktól Fotó: mlsz.hu

Hiába küzdött, kétgólos vereséget szenvedett U19-es válogatottunk a horvátoktól  •  Fotó: mlsz.hu

 

Mindezzel Németh Antal fiai nem foglalkoztak, hiszen a nyitányon elért döntetlent követően a többi eredménytől függetlenül győzelemre kellett játszaniuk a házigazda horvátok ellen: az elitkörből ugyanis csak a kvartett első helyezettje jut ki az örményországi Európa-bajnokságra.

A találkozó sajnos rosszul kezdődött, hiszen a horvátok már az első komolyabb lehetőségükből gólt szereztek: Ante Palaversa beívelését követően Bosko Sutalóról lemaradtak a mieink, és kapusunk, Kovács Péter sem volt kellően határozott (1−0). A bekapott nem vetette vissza a magyar csapat teljesítményét, a szünetig Kiss Tamás és Schön Szabolcs is eljutott ígéretes lehetőségig, ám a kezdeményező játék nem hozott egyenlítést.

Bánhattuk, hiszen a fordulást követően Antonio Marin pazar szabadrúgásgóljával már kettő volt a házigazda előnye (2−0). Messze került a pontszerzés, az Eb-részvétel, hiába igyekezett cserékkel változtatni a mérkőzés képén Németh Antal. A hajrában mindkét oldalon akadtak lehetőséget, Csoboth Kevin buktatását követően pedig elmaradt a büntető − a vége így maradt 2−0, a mérkőzés egészét tekintve megérdemelt horvát siker született.

„Ezen a mérkőzésen nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amire képesek vagyunk, az első kapott gól után nem volt meg a játékunkban a ránk jellemző szervezettség. Az első félidőben még akadtak lehetőségeink, a második kapott gól után azonban nem tudtunk újítani. Pontrúgásokból kaptuk a gólokat, de ezzel együtt el kell ismernünk, hogy ma jobb volt a horvát válogatott” – értékelt a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző.

A két találkozót követően egy ponttal álló magyar csapat kijutási esélyei ugyan elszálltak, kedden a németek ellen javíthat válogatottunk.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ELITKÖR
Horvátország−Magyarország 2−0 (1−0)
Dugopolje, Horvátország. Vezette: Abed (francia)
Magyarország: Kovács P. – Kovács K., Ujvárosi, Temesvári, Majnovics (Csoboth, 73.) – Bokros, Csonka (Nándori, 73.), Bencze (Torvund, 57.) – Kiss T., Tímári, Schön (Szerető, 57.). Szövetségi edző: Németh Antal
Horvátország:
 Kotarski – Sutalo, Vuskovic, Smolcic, Colina – Blagaic (Prsir, 60.), Bulat, Palaversa – Busnja (Dolcek, 60.), Baturina (Sipos, 76.), Marin (Sego, 88.). Szövetségi edző: Ivan Gudelj
Gólszerzők:
Sutalo (18.), Marin (47.)
A csoport másik mérkőzésén: Norvégia−Németország 1−0

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.