Fekete Tamás utanpotlassport.hu 2020.02.20 13:33 Frissítve: 2020.02.20 13:37

Labdarúgás: Eb-selejtezőre készül az U17-es leányválogatott

Az U17-es leány labdarúgó-válogatott megkezdte a felkészülést az Eb-selejtezők márciusi elitkörére, a szombathelyi tornára a napfényes Spanyolországban hangolt Schumi Dorottya együttese.

Komoly erőpróba vár márciusban U17-es leány labdarúgó-válogatottunkra, elvégre az Eb-selejtezők elitkörös szakaszában már csak a négyfős csoportok első helyezettje jut be a kontinensdöntőbe. A magyar lányokat márpedig a románokkal, az izlandiakkal és az oroszokkal sorsolták össze, ami cseppet sem tűnik sétagaloppnak. Jóllehet a spanyolországi MIMA-kupán sem „csemegézhetett” a gyengébbnél gyengébb ellenfelek közül a Schumi Dorottya vezette csapat. Mindezt jól jelzi, hogy a szövetségi edző abszolút elégedetten tekint a lányok harmadik helyezésére.

Márciusban komoly kihívás vár az U17-es leányválogatottra az elitkörben Forrás: MLSZ

Márciusban komoly kihívás vár az U17-es leányválogatottra az elitkörben  •  Forrás: MLSZ

„Nagyon erős mezőnyben lettünk dobogósok. Két nap leforgása alatt játszottunk a csehekkel és a belgákkal, mindkét együttes előttünk jár, éppen ezért nem számíthattunk könnyű meccsekre. A cseheket így is legyőztük 3–2-re, ami nagy siker, kár, hogy a belgák ellen kissé elfáradtunk, így ők 4–0-ra legyőztek minket – de hozzá kell tegyem, ők ellenünk játszották az első mérkőzésüket. A harmadik helyért a skótokkal néztünk farkasszemet, a lányok pedig megvalósították, amit az edzéseken gyakoroltattunk velük. 2–0-ra nyertünk, így jó érzéssel jöttünk haza Spanyolországból.”

A lányok mestere kiemelte, füves pályán készülhettek, amit az itthoni körülmények még nem tesznek lehetővé. Valamint – tekintve, hogy a tavaszi bajnoki szezon sem indult még el – létfontosságú volt, hogy együtt tudjon készülni a válogatott, amelyben két 2005-ös születésű játékos, Mayer Zsófia és Sipőcz Virág is bemutatkozott.

A hazai, szombathelyi Eb-selejtező elitkörre hangoló együttes a torna március 18-i rajtja előtt három napig Telkiben vesz részt edzőtáborban, majd a szlovén korosztályos válogatottal játszik két mérkőzést. Hogy aztán újult erővel veselkedjen a hőn áhított továbbjutásnak.

„Minden évben úgy vágunk az elitkörös szereplésnek, hogy célunk a továbbjutás, még akkor is, ha jól tudjuk, csak a csoportelsők mehetnek az Európa-bajnokságra. Nem lesz könnyű dolgunk, az biztos. A románok ellen játszunk először, ellenük mindenképpen nyernünk kellene, ha szeretnénk elérni az álmunkat. Az izlandiak nagyon kellemetlen, brusztolós focival szoktak előrukkolni, az oroszok pedig biztosan erősek, hiszen az ősszel a dánokat legyőzve nyerték a selejtezős csoportjukat, szóval komoly kihívással nézünk szembe. Mindazonáltal a lányok bizonyították már, hogy nagyon egységes, szervezett csapatot alkotnak, és van még bennük tartalék – bízom benne, hogy amikor kell, élesek és könyörtelenek lesznek.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".