utanpotlassport.hu 2019.03.21 21:09 Frissítve: 2019.03.21 21:13

Labdarúgás: döntetlennel kezdtek az U17-es lányok

Bár már az első percben hátrányba került, 1−1-es döntetlenre végzett U17-es leányválogatottunk a görögök elleni Európa-bajnoki elitkörös mérkőzésen. Schumi Dorottya együttese így életben tartotta kvalifikációs reményeit, ugyanakkor a kijutáshoz vélhetően a grúzokat megsemmisítő angolokat is le kellene győzni.

L.S. - utanpotlassport.huZsinórban negyedik alkalommal jutott az Európa-bajnoki elitkörbe leány U17-es, illetve U19-es labdarúgó-válogatottunk. A kontinens középmezőnyéhez tartozó magyar csapatoknak ugyanakkor az Eb-kvalifikációt illetően pokoli nehéz a feladatuk, hiszen mindkét korosztályban csupán nyolc csapat vehet részt a kontinensviadalon.

Döntetlennel rajtolt az Eb-elitkörben U17-es leányválogatottunk Forrás: mlsz.hu

Döntetlennel rajtolt az Eb-elitkörben U17-es leányválogatottunk  •  Forrás: mlsz.hu

A Schumi Dorottya vezette U17-es együttes ősszel a macedónokat és bosnyákokat is felülmúlta a selejtező első szakaszában, míg a franciáktól vereséget szenvedett. A hazai rendezésű elitkörben a görögök ellen rajtoltak a lányok Gyirmóton, a cél pedig nem lehetett más, mint hogy az angolok és a grúzok ellen is maradjon még esély a csoportgyőzelemre, s az azzal járó kijutásra.

A mérkőzés nem a magyar vágyak szerint kezdődött, hiszen egy védelmi megingást követően Papateodoru találatával fél perc után már előnyben voltak a vendégek. A bekapott gól azonban felrázta a mieinket, és bár sorra maradtak ki a helyzetek, Nagy Vanessza a játékrész derekán egyenlített. A fordulást követően is fölényben futballoztak a Schumi-lányok, újabb gól azonban nem született, így a 20 kapuralövés ellenére  csak egy pontot tartott itthon U17-es leányválogatottunk.

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ELITKÖR
Magyarország−Görögország 1−1 (1−1)
Gyirmót, vezette: Larjonova (azeri)
Magyarország: Halla − Buzás, Pápai, Fördős, Ploner − Róth, Papp L., Nagy F. (Savanya 83.) − Czellér, Nagy V., Zsédely (Palakovics 70.). Szövetségi edző: Schumi Dorottya
Görögország: Vlaszidu − Grigoriadi, Vaszilakaku, Cukala, Vorria − Szanti, Voila (Akrivaki 72.), Markuca − Pahaki (Eftimiu 86.), Prifti (Raku 31.), Papateodoru. Szövetségi edző: Antoniosz Prionasz
Gól: Nagy V. (24.), ill. Papateodoru (1.)
A csoport másik mérkőzésén: Anglia−Grúzia 8−0

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.