utanpotlassport.hu 2019.03.21 21:09 Frissítve: 2019.03.21 21:13

Labdarúgás: döntetlennel kezdtek az U17-es lányok

Bár már az első percben hátrányba került, 1−1-es döntetlenre végzett U17-es leányválogatottunk a görögök elleni Európa-bajnoki elitkörös mérkőzésen. Schumi Dorottya együttese így életben tartotta kvalifikációs reményeit, ugyanakkor a kijutáshoz vélhetően a grúzokat megsemmisítő angolokat is le kellene győzni.

L.S. - utanpotlassport.huZsinórban negyedik alkalommal jutott az Európa-bajnoki elitkörbe leány U17-es, illetve U19-es labdarúgó-válogatottunk. A kontinens középmezőnyéhez tartozó magyar csapatoknak ugyanakkor az Eb-kvalifikációt illetően pokoli nehéz a feladatuk, hiszen mindkét korosztályban csupán nyolc csapat vehet részt a kontinensviadalon.

Döntetlennel rajtolt az Eb-elitkörben U17-es leányválogatottunk Forrás: mlsz.hu

Döntetlennel rajtolt az Eb-elitkörben U17-es leányválogatottunk  •  Forrás: mlsz.hu

A Schumi Dorottya vezette U17-es együttes ősszel a macedónokat és bosnyákokat is felülmúlta a selejtező első szakaszában, míg a franciáktól vereséget szenvedett. A hazai rendezésű elitkörben a görögök ellen rajtoltak a lányok Gyirmóton, a cél pedig nem lehetett más, mint hogy az angolok és a grúzok ellen is maradjon még esély a csoportgyőzelemre, s az azzal járó kijutásra.

A mérkőzés nem a magyar vágyak szerint kezdődött, hiszen egy védelmi megingást követően Papateodoru találatával fél perc után már előnyben voltak a vendégek. A bekapott gól azonban felrázta a mieinket, és bár sorra maradtak ki a helyzetek, Nagy Vanessza a játékrész derekán egyenlített. A fordulást követően is fölényben futballoztak a Schumi-lányok, újabb gól azonban nem született, így a 20 kapuralövés ellenére  csak egy pontot tartott itthon U17-es leányválogatottunk.

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ELITKÖR
Magyarország−Görögország 1−1 (1−1)
Gyirmót, vezette: Larjonova (azeri)
Magyarország: Halla − Buzás, Pápai, Fördős, Ploner − Róth, Papp L., Nagy F. (Savanya 83.) − Czellér, Nagy V., Zsédely (Palakovics 70.). Szövetségi edző: Schumi Dorottya
Görögország: Vlaszidu − Grigoriadi, Vaszilakaku, Cukala, Vorria − Szanti, Voila (Akrivaki 72.), Markuca − Pahaki (Eftimiu 86.), Prifti (Raku 31.), Papateodoru. Szövetségi edző: Antoniosz Prionasz
Gól: Nagy V. (24.), ill. Papateodoru (1.)
A csoport másik mérkőzésén: Anglia−Grúzia 8−0

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.