utanpotlassport.hu 2019.03.21 21:09 Frissítve: 2019.03.21 21:13

Labdarúgás: döntetlennel kezdtek az U17-es lányok

Bár már az első percben hátrányba került, 1−1-es döntetlenre végzett U17-es leányválogatottunk a görögök elleni Európa-bajnoki elitkörös mérkőzésen. Schumi Dorottya együttese így életben tartotta kvalifikációs reményeit, ugyanakkor a kijutáshoz vélhetően a grúzokat megsemmisítő angolokat is le kellene győzni.

L.S. - utanpotlassport.huZsinórban negyedik alkalommal jutott az Európa-bajnoki elitkörbe leány U17-es, illetve U19-es labdarúgó-válogatottunk. A kontinens középmezőnyéhez tartozó magyar csapatoknak ugyanakkor az Eb-kvalifikációt illetően pokoli nehéz a feladatuk, hiszen mindkét korosztályban csupán nyolc csapat vehet részt a kontinensviadalon.

Döntetlennel rajtolt az Eb-elitkörben U17-es leányválogatottunk Forrás: mlsz.hu

Döntetlennel rajtolt az Eb-elitkörben U17-es leányválogatottunk  •  Forrás: mlsz.hu

A Schumi Dorottya vezette U17-es együttes ősszel a macedónokat és bosnyákokat is felülmúlta a selejtező első szakaszában, míg a franciáktól vereséget szenvedett. A hazai rendezésű elitkörben a görögök ellen rajtoltak a lányok Gyirmóton, a cél pedig nem lehetett más, mint hogy az angolok és a grúzok ellen is maradjon még esély a csoportgyőzelemre, s az azzal járó kijutásra.

A mérkőzés nem a magyar vágyak szerint kezdődött, hiszen egy védelmi megingást követően Papateodoru találatával fél perc után már előnyben voltak a vendégek. A bekapott gól azonban felrázta a mieinket, és bár sorra maradtak ki a helyzetek, Nagy Vanessza a játékrész derekán egyenlített. A fordulást követően is fölényben futballoztak a Schumi-lányok, újabb gól azonban nem született, így a 20 kapuralövés ellenére  csak egy pontot tartott itthon U17-es leányválogatottunk.

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ELITKÖR
Magyarország−Görögország 1−1 (1−1)
Gyirmót, vezette: Larjonova (azeri)
Magyarország: Halla − Buzás, Pápai, Fördős, Ploner − Róth, Papp L., Nagy F. (Savanya 83.) − Czellér, Nagy V., Zsédely (Palakovics 70.). Szövetségi edző: Schumi Dorottya
Görögország: Vlaszidu − Grigoriadi, Vaszilakaku, Cukala, Vorria − Szanti, Voila (Akrivaki 72.), Markuca − Pahaki (Eftimiu 86.), Prifti (Raku 31.), Papateodoru. Szövetségi edző: Antoniosz Prionasz
Gól: Nagy V. (24.), ill. Papateodoru (1.)
A csoport másik mérkőzésén: Anglia−Grúzia 8−0

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.