Labdarúgás: az U21-esek is bitang erős horvát válogatottal mérkőznek

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
2019.10.10. 15:12
Címkék
Folytatja a megkezdett munkát a Gera Zoltán keze alatt újjáalakuló U21-es labdarúgó-válogatott: pénteken a BL-ben és az Európa-ligában edződő játékosokkal teletűzdelt horvátok, jövő kedden a 2021-es kontinensviadal társházigazdái, vagyis a szlovénok várnak a mieinkre.

Ismételten komoly játékerőt képviselő együttesek ellen tesztelheti tudását a Gera Zoltán vezette magyar U21-es labdarúgó-válogatott. A dánokkal szemben elért gól nélküli döntetlen, valamint a norvégtól elszenvedett 3–0-s vereség után a mieink megszereznék első győzelmüket a 2019-es naptári évben. Nos, ezúttal sem lesz egyszerű dolga a 2021-es társrendezésűEurópa-bajnokságig csupán felkészülési mérkőzéseken pályára lépő, újjáépülő társaságnak, elvégre pénteken 20.00 órakorazzal a horvát válogatottal néz farkasszemet a ZTE Arénában, amelynek legértékesebb spílereiközül négyen a Bajnokok Ligájában szereplő Dinamo Zagreb labdarúgói, de érdemes kiemelni a CSZKA Moszkvában játszó Kristijan Bistrovicot és a francia Lille csapatában futballozó Domagoj Bradaricot is. Jövő kedden aztán a két év múlva esedékes kontinensviadal házigazdái lépnek pályáraegymás ellenCeljében, vagyis szlovén–magyar találkozót rendeznek.Gera Zoltán vezette magyar U21-es labdarúgó-válogatott. A dánokkal szemben elért gól nélküli döntetlen, valamint a norvégtól elszenvedett 3–0-s vereség után a mieink megszereznék első győzelmüket a 2019-es naptári évben. Nos, ezúttal sem lesz egyszerű dolga a 2021-es társrendezésűEurópa-bajnokságig csupán felkészülési mérkőzéseken pályára lépő, újjáépülő társaságnak, elvégre pénteken 20.00 órakorazzal a horvát válogatottal néz farkasszemet a ZTE Arénában, amelynek legértékesebb spílereiközül négyen a Bajnokok Ligájában szereplő Dinamo Zagreb labdarúgói, de érdemes kiemelni a CSZKA Moszkvában játszó Kristijan Bistrovicot és a francia Lille csapatában futballozó Domagoj Bradaricot is. Jövő kedden aztán a két év múlva esedékes kontinensviadal házigazdái lépnek pályáraegymás ellenCeljében, vagyis szlovén–magyar találkozót rendeznek.

Gera Zoltán csapata megint komoly fába vágja a fejszéjét Forrás: MLSZ
Gera Zoltán csapata megint komoly fába vágja a fejszéjét Forrás: MLSZ

Gera Zoltán csapata megint komoly fába vágja a fejszéjét  •  Forrás: MLSZ

„Két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de mindig az erős riválisok ellen lejátszott összecsapások tapasztalatai segítik legjobban egy csapat fejlődését – mondta Gera Zoltán az mlsz.hu-nak.– Továbbra is az út elején járunk, igyekszünk kialakítani az optimális keretet, ennek érdekében több új játékost is kipróbálunk a soron következő mérkőzéseken. Az elmúlt napokban igyekeztünk kijavítani a szeptemberi meccseken elkövetett hibáinkat, és erősíteni a futballistákban azokat az alapelveket, amelyekre a játékunk épül. Az edzésmunkával, a játékosok hozzáállásával elégedett vagyok, de mindig a mérkőzések mutatják meg, mennyit sikerül előrelépnie a csapatnak."

Aszövetségi edző egyik mérkőzésen sem számíthat a sérüléssel bajlódó Kovácsréti Márk játékára. A kisvárdai támadó ezért hazautazott az edzőtáborból, helyére Szabó Máté és Palincsár Martin kapott meghívót a keretbe.

AZU21-ES LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT OKTÓBERI PROGRAMJA
Október 11., 20.00: Magyarország–Horvátország, ZTE Aréna
Október 15., 18.00: Szlovénia–Magyarország, Celje
Amagyar válogatott kerete
Kapusok: Demjén Patrik (ZTE FC), Varga Ádám Gábor (Soroksár), Varga Ádám (Tiszakécske)
Védők:Bolla Bendegúz (ZTE FC), Kovács Krisztián (Győri ETO), Varjas Zoltán (Komárno), Nagy Zsombor (MTK Budapest), Szalai Attila (Apollón), Tóth Bence (Vasas), Majnovics Martin (Mattersburg)
Középpályások:Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd), Szabó Bence (DVTK), Kiss Bence (Haladás), Hinora Kristóf (Vasas), Tajti Mátyás (Zagleibe Lubin), Schäfer András (Chievo), Csonka András (Ferencváros/Soroksár)
Támadók: Csoboth Kevin (Benfica), Korbély Kristóf (DVTK), Palincsár Martin (MTK Budapest), Szabó Máté (Budafok), Szánthó Regő(Győri ETO), Bíró Bence (Guimares), Májer Milán (Gyirmót)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek