utanpotlassport.hu 2019.08.22 21:23 Frissítve: 2019.08.22 21:49

Labdarúgás: az U17-es leányválogatott hét gólja a román kapuban

A hétfői 3–1-es gyulai siker után csütörtökön Váradszentmártonon 7–3-ra győzött az Eb-selejtezőre készülő U17-es leányválogatott a román korosztályos csapat ellen.

UP-info – utanpotlassport.hu A szövetség honlapjának beszámolója szerint az U17-es leány válogatottunk csütörtökön már a 24. percben megszerezte a vezetést a román korosztályos csapat elleni felkészülési mérkőzésen Bokor Blanka révén. Nem sokkal később Pápai Emőke késztette hibára a román védőket, és öngóllal már 2–0-ra vezetett a magyar csapat. Sokkal jobban kezdtek tehát a mieink, mint hétfőn, Gyulán, amikor 0–1-ről fordítva győzött 3–1-re Schumi Dorottya szövetségi edző csapata.

Pápai Emőke (pirosban) két gólt szerzett Forrás: MészölyFocisulaFacebook

Pápai Emőke (pirosban) két gólt szerzett  •  Forrás: MészölyFocisulaFacebook

Ezúttal viszont a 36. percben szerzett Siber Glória-találat után sem állt le a magyar henger. A szünet előtt ugyan a házigazdák szépítettek, de Savanya Csilla 43. percben lőtt góljával a szünetben már 4–1-re vezetett a magyar csapat.

A mieink a folytatásban sem engedtek ki. Siber a második félidő elején ismét a kapuba talált, majd Pápai duplázott, és bár közben a románok is eredményesek tudtak lenni, a magyar együttes 7–3-ra győzött.

„Egy-egy változás még lehetséges, de nagyjából kialakult az alapcsapatunk. Az előző mérkőzés előtt Nagy Fanni és Savanya Csilla is bajnoki találkozót játszott, ezért ők akkor nem kezdtek. Jól jön, hogy hamarosan a bosnyák válogatottal játszunk; jó erőfelmérő lesz az a meccs, főleg, hogy a development-tornán az Eb-selejtezős ellenfelünkkel, a bolgárral mérkőztek meg. Bízom benne, hogy folytatni tudjuk a megkezdett munkát, és a lányok is a válogatott rendelkezésére állnak. Fontos, hogy még tudjunk játszani a tétmérkőzések előtt, az előreviszi a csapatot” – mondta a mérkőzést követően Schumi Dorottya.

LEÁNY LABDARÚGÁS,U17-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Románia–Magyarország 3–7 (1–4)
Magyarország: Török Noémi – Székely Zsuzsanna, Maráz Mira, Sain Anna, Vida Boglárka – Nagy Fanni (Sali Rebeka, 81.), Savanya Csilla (Csizmadia Zsófia, 81.), Mészáros Cecília (Székely Zsófia, 60.), Bokor Blanka (Siber Szófia, 60.) – Siber Glória (Lovász Emma, 60.), Pápai Emőke
A magyar csapat gólszerzői: Bokor, Siber (2), Savanya, Pápai (2) – a második magyar találatnál az egyik román öngólt vétett.

Egyéb korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.