Labdarúgás: az MTK megnyerte az U19-es bajnokságot

Vágólapra másolva!
2019.05.25. 15:39
Címkék
Az MTK labdarúgói egy fordulóval az idény vége előtt, a DVSC 1–0-s legyőzésével matematikailag is biztossá tették a bajnoki címüket az U19-es korosztályban. A második helyezett Honvéd–MFA ugyan 3–1-re megverte a DVTK-t, de az aranyérem szempontjából hiábavaló volt a siker.

Remekel az MTK az U19-es élvonalban Fotó: sandorkaroly.hu
Remekel az MTK az U19-es élvonalban Fotó: sandorkaroly.hu

Remekel az MTK az U19-es élvonalban • Fotó: sandorkaroly.hu

Remekel az MTK az U19-es élvonalban Fotó: sandorkaroly.hu
Remekel az MTK az U19-es élvonalban Fotó: sandorkaroly.hu

Remekel az MTK az U19-es élvonalban  •  Fotó: sandorkaroly.hu

UP-info – utanpotlassport.hu Az MTK U19-es csapata a legutóbbi fordulóban magabiztosan, 5–0-ra legyőzte az Illés Akadémiát idegenben, ezzel egyetlen lépésre került a korosztályos bajnoki cím megszerzésétől. A fővárosiak emiatt úgy döntöttek, hogy a Debrecen elleni, utolsó hazai bajnokit az Új Hidegkuti Nándor stadionban rendezik meg. Pölöskei Gábor együttesébe visszatérhettek a néhány napja még Írországban, az U17-es Európa-bajnokságon 5. helyet szerzett válogatott tagjai is – így minden adottnak tűnt a bajnoki cím biztosításához.

A már biztos bronzérmes – az MTK-val az idényben kétszer is döntetlent játszó – DVSC ugyanakkor nem adta könnyen magát. Hiába dominált az első félidőben a fővárosi együttes, amely több ígéretes akciót is vezetett, szünetben 0–0 állt az eredményjelzőn.

A második játékrészben tovább fokozta a nyomást az MTK, de Kosztyu István bravúros védéseivel újra meg újra kifogott a hazaiakon. A 69. percben aztán megtört a jég, a jobb oldali védőt játszó, ghánai Nasiru Banahene találatával megszerezte a vezetést – s mint később kiderül a bajnoki címet érő győzelmet is a kék-fehér együttes (1–0).

A második helyen álló (s már biztosan ott is maradó) Honvéd–MFA 3–1-re legyőzte a sereghajtó DVTK-t: Komiszár Kristóf (44. perc), Hajnal Gergely (49.) és Kóródi Dávid (55.) talált a kapuba, míg a miskolciak szépítő gólját Lehóczki Balázs (45.) szerezte. A bajnoki remények életben tartásához azonban ez is kevés volt.

Az MTK 27 forduló alatt 59 pontot gyűjtött, 18 győzelem mellett öt döntetlen és négy vereség Pölöskei Gáborék mérlege. Eddig messze ők lőtték a legtöbb gólt, 72 találatnál járnak a ligában, miközben a Honvéddal holtversenyben a legkevesebbet kapták, harmincegyet.

Az utolsó fordulóban a Puskás Akadémia lesz az ellenfelük.

Az U19-es bajnokság gólkirályát is jó eséllyel a Hungária körútiak adhatják. Az utolsó forduló előtt három játékosuk áll az első három helyen Németh Ádám és Zuigeber Ákos 14, Babinszky Bence 13 gólos.

Az MTK ezzel az UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágára is kvalifikált, így ősszel a kék-fehérek képviselik Magyarországot a sorozatban.

További korosztályos híreinkLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik