utanpotlassport.hu 2019.05.25 15:39 Frissítve: 2019.05.31 19:16

Labdarúgás: az MTK megnyerte az U19-es bajnokságot

Az MTK labdarúgói egy fordulóval az idény vége előtt, a DVSC 1–0-s legyőzésével matematikailag is biztossá tették a bajnoki címüket az U19-es korosztályban. A második helyezett Honvéd–MFA ugyan 3–1-re megverte a DVTK-t, de az aranyérem szempontjából hiábavaló volt a siker.

Remekel az MTK az U19-es élvonalban Fotó: sandorkaroly.hu

Remekel az MTK az U19-es élvonalban  •  Fotó: sandorkaroly.hu

UP-info – utanpotlassport.hu Az MTK U19-es csapata a legutóbbi fordulóban magabiztosan, 5–0-ra legyőzte az Illés Akadémiát idegenben, ezzel egyetlen lépésre került a korosztályos bajnoki cím megszerzésétől. A fővárosiak emiatt úgy döntöttek, hogy a Debrecen elleni, utolsó hazai bajnokit az Új Hidegkuti Nándor stadionban rendezik meg. Pölöskei Gábor együttesébe visszatérhettek a néhány napja még Írországban, az U17-es Európa-bajnokságon 5. helyet szerzett válogatott tagjai is – így minden adottnak tűnt a bajnoki cím biztosításához.

A már biztos bronzérmes – az MTK-val az idényben kétszer is döntetlent játszó – DVSC ugyanakkor nem adta könnyen magát. Hiába dominált az első félidőben a fővárosi együttes, amely több ígéretes akciót is vezetett, szünetben 0–0 állt az eredményjelzőn.

A második játékrészben tovább fokozta a nyomást az MTK, de Kosztyu István bravúros védéseivel újra meg újra kifogott a hazaiakon.  A 69. percben aztán megtört a jég, a jobb oldali védőt játszó, ghánai Nasiru Banahene találatával megszerezte a vezetést – s mint később kiderül a bajnoki címet érő győzelmet is a kék-fehér együttes (1–0).

A második helyen álló (s már biztosan ott is maradó) Honvéd–MFA 3–1-re legyőzte a sereghajtó DVTK-t: Komiszár Kristóf (44. perc), Hajnal Gergely (49.) és Kóródi Dávid (55.) talált a kapuba, míg a miskolciak szépítő gólját Lehóczki Balázs (45.) szerezte. A bajnoki remények életben tartásához azonban ez is kevés volt.

Az MTK 27 forduló alatt 59 pontot gyűjtött, 18 győzelem mellett öt döntetlen és négy vereség Pölöskei Gáborék mérlege. Eddig messze ők lőtték a legtöbb gólt, 72 találatnál járnak a ligában, miközben a Honvéddal holtversenyben a legkevesebbet kapták, harmincegyet.

Az utolsó fordulóban a Puskás Akadémia lesz az ellenfelük.

Az U19-es bajnokság gólkirályát is jó eséllyel a Hungária körútiak adhatják. Az utolsó forduló előtt három játékosuk áll az első három helyen Németh Ádám és Zuigeber Ákos 14, Babinszky Bence 13 gólos.

Az MTK ezzel az UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágára is kvalifikált, így ősszel a kék-fehérek képviselik Magyarországot a sorozatban.

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.