Fekete Tamás utanpotlassport.hu 2019.10.08 13:55 Frissítve: 2019.10.11 13:33

Labdarúgás: az elitkörbe jutás a tét az U19-es válogatottnak

Szerdán, Győrött kezdi meg Eb-szereplését a Bene Ferenc vezette magyar U19-es labdarúgó-válogatott; a szövetségi edző szerint ugyan maximálisan felkészült az együttes, az elitkörbe való továbbjutás kulcsa mégis az lesz, hogy véletlenül se becsüljék le a grúz és kazah csapatot.

A szabadkai Vilotic-torna után, amelyen egy győzelemmel és két döntetlennel a második helyen zárt a magyar U19-es labdarúgó-válogatott, immáron igazi téthelyzetben is próbára teheti tudását a Bene Ferenc által irányított együttes. A szövetségi edző szerint az együtt töltött másfél esztendő alatt a srácok nemzetközi szinten is bizonyítottak, ettől függetlenül ki-ki mérkőzésekre számít a grúz, horvát, kazah triumvirátussal felturbózott hazai Eb-selejtező minitornán.

Az U19-es válogatott nem becsüli le a grúzokat Forrás: MLSZ

Az U19-es válogatott   •  Forrás: MLSZ

– A válogatott magja már vagy másfél éve formálódik, még az elődöm, Szélesi Zoltán fektette le az alapjait, azóta pedig folyamatosan kovácsolódunk. Többször bizonyították a fiúk, hogy bárkivel felveszik a harcot. Olyan csapatokat győztek le az elmúlt időszakban, mint a svédek, olaszok vagy a svájciak. Idén tíz mérkőzésünkből hetet megnyertünk. A jó szereplésben nagy szerepet játszik az állandóság, elvégre az apróbb változtatásokat leszámítva évek óta ugyanazok a fiúk vannak a keretben, márpedig az jelentősen megkönnyíti egy csapat életét, ha nem az utolsó hónapokban kell begyakorolni az alap játékmodellt. A miénk összeszokott együttes, ezt kell kamatoztatnunk a soron következő Eb-selejtezőkön. Az ellenfeleink láttán talán sokan csak legyintenek, de mi nem: rendkívül részletesen felkészültünk a grúzok, a horvátok és a kazahok elleni meccsre is, mert nem szeretnénk azt megélni, hogy meglepnek minket.

A szövetségi edző hozzátette, nemcsak a felnőtt, de már a korosztályos futballról is elmondható, hogy erőteljesen csökkennek a minőségi különbségek az egyes válogatottak között.

– Egy pillanatra sem szabad lebecsülni a grúzokat vagy a kazahokat. A grúz U19-es válogatott néhány poszton az európai élvonalat súrolja köszönhetően annak, hogy néhány játékosa már a felnőttválogatottban is tényező. Ott a legmagasabb szinten edződnek, szóval nagyon pórul járnánk, ha csak legyintenénk rájuk. A kazahoktól is arra számítok, hogy mindenkinek megnehezítik a dolgát, a horvátokat pedig nyilván nem kell bemutatni, csapatuk egyértelműen a világelithez tartozik. Magyarul egyáltalán nincs kőbe vésve, hogy az első kettőben fogunk végezni, ettől függetlenül nagyon bízok a játékosaim felkészültségében, mert többen felnőttcsapatban és/vagy külföldön jutnak folyamatos játéklehetőséghez, tehát bőven van potenciál a srácokban, most már csak meg kell mutatni!”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).