UP-info utanpotlassport.hu 2019.12.02 20:25 Frissítve: 2019.12.02 20:34

Labdarúgás: a serdülőknél is vége az ősznek

Az U14-es és U15-ös labdarúgó-bajnokságban is a Puskás Akadémia zárta az élen az őszi szezont. A pontvadászotokra eddig nem lehet panasz, hiszen mindkettő magas gólátlagot hozott, és izgalmas mérkőzések jellemezték a bajnokságok első etapját, különösen igaz ez az Illés Akadémia-Haladás összecsapásaira, a szombathelyiek ugyanis egyik korosztályban sem játszottak döntetlent.

A hétvégén lezárult az U14-es és az U15-ös labdarúgó-bajnokság őszi szezonja. A 16 csapatos bajnokságokból kiemelkednek a Puskás Akadémia korosztályos együttesei, hiszen mindkét pontvadászatban az élen töltik a telet.

pfla22

A Puskás Akadémia az U14-es és U15-ös bajnokság élén  •  Forrás: pfla.hu

Az U14-esek között a Puskás Akadémia 13 győzelem mellett 2 döntetlent játszott, 41 pontjával egyetlen ponttal, de megelőzi a Ferencvárosi TC együttesét, a harmadik helyen a Budapest Honvéd-MFA csapata áll. A felcsútiak 75 rúgott gólja kimagaslik a mezőnyből. Hogy ez így legyen, ahhoz nagymértékben járult hozzá Vajda Milán, aki 21 gólt szerzett, így a bajnokság félidejében vezeti a góllövőlistát is. Egyébként a bajnokság első fele nem szenvedett hiányt a találatokban, összesen 539-szer jutott túl a labda a gólvonalon, ez meccsenként 4,5 gólt jelent.

„Hatalmas gratuláció jár a srácoknak az őszi szezonért, tizenöt meccsen maradtak veretlenek, ebből tizenháromszor nyertek. Keményen dolgoztak az egész félévben. A következő célunk, hogy a tavasz végén is az első helyen álljunk” – nyilatkozta röviden a Puskás Akadémia U14-es gárdájának vezetőedzője, Kádár László a klub honlapján.

Az ősz érdekessége, hogy a Budapest Honvéd-MFA, a Kecskeméti TE LA, és az Illés Akadémia-Haladás találkozóin egyszer sem született döntetlen. A legnehezebb helyzetből az egy győzelemmel sereghajtó Paks várja a folytatást.

Az U15-ösök között már nincs veretlen csapat, nyeretlen viszont akad. Utóbbi az egy döntetlennel utolsó helyen álló Kecskemétre igaz. A Puskás Akadémia ebben a korosztályban is az élen áll, bár a Nyíregyházától hazai pályán elszenvedett 3–0-s veresége nem mutat jól az őszi eredménysorban – ezt leszámítva három döntetlen mellett tizenegyszer kerekedett felül ellenfelén a listavezető. A 36 pontos Puskás mögött kettővel van lemaradva a Budapest Honvéd-MFA, majd szintén kettő pont különbséggel érkezik a Vasas Kubala Akadémia. A góllövőlistát a Várda Labdarúgó Akadémia játékosa, Puporka Dávid vezeti, 17 gól az ő nevéhez fűződik csapata 30-ából. Az Illés Akadémia-Haladás ebben a korosztályban sem játszott döntetlent az ősszel, így az U14-esekkel együtt már harminc mérkőzésén talált gazdára a három pont. A bajnokságban eddig 404 gól esett, ez 3,4-es átlagot jelent, viszont negatív statisztika, hogy a 15 őszi fordulóból kilencen is kellett piros lapot felmutatnia a játékvezetőnek.

A korosztályos bajnokságok tabelláinak megtekintése: U14 U15

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.