UP-info utanpotlassport.hu 2019.12.02 20:25 Frissítve: 2019.12.02 20:34

Labdarúgás: a serdülőknél is vége az ősznek

Az U14-es és U15-ös labdarúgó-bajnokságban is a Puskás Akadémia zárta az élen az őszi szezont. A pontvadászotokra eddig nem lehet panasz, hiszen mindkettő magas gólátlagot hozott, és izgalmas mérkőzések jellemezték a bajnokságok első etapját, különösen igaz ez az Illés Akadémia-Haladás összecsapásaira, a szombathelyiek ugyanis egyik korosztályban sem játszottak döntetlent.

A hétvégén lezárult az U14-es és az U15-ös labdarúgó-bajnokság őszi szezonja. A 16 csapatos bajnokságokból kiemelkednek a Puskás Akadémia korosztályos együttesei, hiszen mindkét pontvadászatban az élen töltik a telet.

pfla22

A Puskás Akadémia az U14-es és U15-ös bajnokság élén  •  Forrás: pfla.hu

Az U14-esek között a Puskás Akadémia 13 győzelem mellett 2 döntetlent játszott, 41 pontjával egyetlen ponttal, de megelőzi a Ferencvárosi TC együttesét, a harmadik helyen a Budapest Honvéd-MFA csapata áll. A felcsútiak 75 rúgott gólja kimagaslik a mezőnyből. Hogy ez így legyen, ahhoz nagymértékben járult hozzá Vajda Milán, aki 21 gólt szerzett, így a bajnokság félidejében vezeti a góllövőlistát is. Egyébként a bajnokság első fele nem szenvedett hiányt a találatokban, összesen 539-szer jutott túl a labda a gólvonalon, ez meccsenként 4,5 gólt jelent.

„Hatalmas gratuláció jár a srácoknak az őszi szezonért, tizenöt meccsen maradtak veretlenek, ebből tizenháromszor nyertek. Keményen dolgoztak az egész félévben. A következő célunk, hogy a tavasz végén is az első helyen álljunk” – nyilatkozta röviden a Puskás Akadémia U14-es gárdájának vezetőedzője, Kádár László a klub honlapján.

Az ősz érdekessége, hogy a Budapest Honvéd-MFA, a Kecskeméti TE LA, és az Illés Akadémia-Haladás találkozóin egyszer sem született döntetlen. A legnehezebb helyzetből az egy győzelemmel sereghajtó Paks várja a folytatást.

Az U15-ösök között már nincs veretlen csapat, nyeretlen viszont akad. Utóbbi az egy döntetlennel utolsó helyen álló Kecskemétre igaz. A Puskás Akadémia ebben a korosztályban is az élen áll, bár a Nyíregyházától hazai pályán elszenvedett 3–0-s veresége nem mutat jól az őszi eredménysorban – ezt leszámítva három döntetlen mellett tizenegyszer kerekedett felül ellenfelén a listavezető. A 36 pontos Puskás mögött kettővel van lemaradva a Budapest Honvéd-MFA, majd szintén kettő pont különbséggel érkezik a Vasas Kubala Akadémia. A góllövőlistát a Várda Labdarúgó Akadémia játékosa, Puporka Dávid vezeti, 17 gól az ő nevéhez fűződik csapata 30-ából. Az Illés Akadémia-Haladás ebben a korosztályban sem játszott döntetlent az ősszel, így az U14-esekkel együtt már harminc mérkőzésén talált gazdára a három pont. A bajnokságban eddig 404 gól esett, ez 3,4-es átlagot jelent, viszont negatív statisztika, hogy a 15 őszi fordulóból kilencen is kellett piros lapot felmutatnia a játékvezetőnek.

A korosztályos bajnokságok tabelláinak megtekintése: U14 U15

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.12.08 22:17:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A csütörtöki összecsapáson látottakhoz képest jóval simábban nyert az U20-as jégkorong-válogatott Dél-Korea U25-ös együttese ellen; Vas Márton kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő csapata 9–1-re simázta le ázsiai ellenfelét.

2019.12.08 19:37:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

„Nemcsak a Mikulás, hanem a gyerekek teljesítménye is mosolyt csalt az arcunkra" – mondja büszkén dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója, aki szerint a fiatalok többször is bizonyították az egyhetes viadalon, hogy jó úton halad a hazai utánpótlás.

2019.12.01 14:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség évzáró gáláján az U23-as, a junior- és az ifjúsági korosztályban is megnevezték az év legjobb atlétáját. A legfiatalabb győztes a 15 esztendős Varga Gréta volt, a 22 éves Halász Bence pedig a felnőttek között nyert.

2019.11.30 16:23:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Negyven ország mintegy ezerötszáz fiatal sportolóját várják a jövőre Kecskeméten rendezendő 54. Nemzetközi Gyermek Játékokra, ahol a 12-15 éves korú gyerekek kilenc sportágban mérhetik össze tudásukat.

2019.11.30 09:03:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Sorozatunkban olyan korábbi klasszisok mondják el véleményüket a hazai sportági utánpótlásról, akik manapság semmilyen vagy csak csekély szerepet töltenek be annak alakításában. Ezúttal a „kajakkirálynővel”, a háromszoros olimpiai és harmincegyszeres világbajnok Kovács Katalinnal beszélgettünk.