utanpotlassport.hu 2019.06.12 14:09 Frissítve: 2019.06.12 17:32

Labdarúgás: a Ferencváros nyerte az U17-es osztályozót

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.

Bár a Magyar Labdarúgó-szövetség már tervezi a jelenlegi rendszer átalakítását, a hatályos versenykiírás értelmében a kiemelt korosztályos bajnokságokban, az U16-os, az U17-es és az U19-es pontvadászatokban az első- és másodosztályú indulás jogát az is befolyásolja, mely csapatok végeznek az U17-es korosztályban az 1–6. hely valamelyikén. Amely kiemelt akadémia U17-es csapata a bajnokság legjobb hat csapata között végez, az az U16 és U19 közötti három korosztályban a következő idénytől is indíthat csapatot az élvonalban. Az U17-es és U16-os első osztályú bajnokság összesített utolsója kiesik, és az új idénytől mindegyik kiemelt korosztályban csak a II. osztályban indíthatja csapatait, miközben az U17-es másodosztály aranyérmese, idén a Vasas, feljut az élvonalba – mindhárom korosztályban. Az U17-es bajnokság 7. helyezettje pedig osztályozót vív a II. osztály ezüstérmesével a következő évad első osztályú szereplési jogáért, mindhárom korcsoportban.

A Ferencváros egy éven belül másodszor zárt a 7. helyen az U17-es élvonalban, és kényszerült osztályozóra. Tavaly az Újpestet győzte le, idén pedig a Mol Vidit. Az első meccset múlt héten szombaton rendezték Fehérváron, a visszavágót pedig június 12-én, a Népligetben.

 

Az FTC az osztályozó mindkét meccsén  a Vidi fölé nőtt Fotó: fradi.hu

Az FTC az osztályozó mindkét meccsén a Vidi fölé nőtt  •  Fotó: fradi.hu

 

A Fradi tulajdonképpen már az első meccsen eldöntötte az osztályozót ugyanis Katona Bálint három és az alapszakaszban az FTC legeredményesebb játékosaként, 12 góllal záró Burzi Alex egy találatával 4–1-re győzött.

Ezek után a szerdai visszavágó már csak formaságnak tűnt, és a Fradi ezúttal is megszerezte a vezetést az első félidőben, egy szöglet utáni fejes góllal. A második félidő elején némi meglepetésre fordított a Vidi: Urbán Krisztián 11-essből talált be, majd Érczkövi Attila lőtt közelről a léc alá.

Ezek után azonban már csak a Ferencváros szerzett gólt, méghozzá ötöt is. Ebből háromszor is szöglet után volt eredményes az FTC, két beadásból gólt fejeltek a hazaiak, egyszer pedig a lecsorgó labdából, talált be közelről Iyinbor Patrick Osagie.

A Fradi a visszavágót 6–2-re, az osztályozót pedig összesítésben 10–3-mal nyerte meg,  és biztosította be első osztályú szereplését a következő idényre az U17-es mellett az U16-os és U19-es korosztályban is. Az U17-es bajnokságot egyébként a Honvéd nyerte meg (ahogy az U16-ost is, míg az U19-ben az MTK végzett az élen).

U17-ES OSZTÁLYOZÓ, VISSZAVÁGÓ
Ferencváros–Mol Vidi 6–2
A Ferencváros 10–3-as összesítéssel nyerte meg a párharcot és maradt benn az I. osztályban.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.