UP-info utanpotlassport.hu 2019.09.15 11:15 Frissítve: 2019.09.15 11:23

Labdarúgás: a 20 éves Donyell Malen mesterötöse a holland bajnokságban

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

A holland élvonalbeli labdaragú-bajnokságban szereplő PSV Eindhoven csatára, Donyell Malen öt gólt szerzett a szombat esti, Vitesse ellen 5–0-ra megnyert mérkőzésen.

 

donyell-malen-psv-08112019_132b3lbp2mlnq1drwn2vlb9utp

Malen remek formában kezdte a szeptembert  •  Forrás: goal.com

 

A 20 éves játékos előbb a 18. percben lőtte el laposan a kapus mellett a labdát, majd a 36.-ban fejjel vette be a kaput szöglet után. Ahogy kijött a második félidőre, egy perc sem telt el és ismét a hálóba bólintott – ezúttal kipattanóból. A meccs hajrájában két büntetőt is kiharcolt a PSV, a 83. és 89. percben mindkettőt Malen értékesítette. Az Ajaxban nevelkedett, Arsenalt is megjárt csatár így mesterötöst szerzett, az eindhoveni gárdában ez korábban csak két játékosnak sikerült.

Malen már az előző idényben is alapembernek számított csapatában, 31 bajnoki mérkőzésen 10 gólig jutott. Most öt meccsen elért hat találatával vezeti a góllövőlistát, de az európai kupaporondon is hatékony. Két és fél héttel ezelőtt az Európa Ligában is duplázni tudott a ciprusi Apollon otthonában.

Nagyszerű teljesítményére a felnőttválogatott kapitánya, Ronald Koeman is felfigyelt, és szeptember elején a németek elleni Európa-bajnoki mérkőzésen csereként küldte pályára. A Hamburgban 4–2-es holland győzelemmel véget érő találkozón első felnőttválogatott meccsén Malen megszerezte első gólját a felnőtt nemzeti tizenegyben, a következő, észtek elleni találkozón pedig már kezdőként kapott lehetőséget.

Mondhatni, elindult a karrierje.

Malen góljai a Vitesse ellen:

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.