UP-info utanpotlassport.hu 2020.06.02 18:50 Frissítve: 2020.06.02 18:59

Küzdősportok: óvatosak a zalaegerszegi klubok

A járványügyi szigor enyhülésével lassan újraindul a sportélet Zala megyében is, ám vannak olyan sportágak, amelyekben a sok kontakt miatt indokolt a különös óvatosság.

Az egerszegi dzsúdósok június elején szabadtéri edzésekkel indítanak Forrás: judoinfo.hu

Az egerszegi dzsúdósok június elején szabadtéri edzésekkel indítanak  •  Forrás: judoinfo.hu

Március közepén szinte teljesen leállt a sportélet, a szakági szövetségek nagy része lezártnak nyilvánította a bajnokságokat. Ez az időszak talán azoknak a sportágaknak volt a legnehezebb, amelyeknek ilyenkor van a versenyszezonjuk. Némi vigasz lehet az érintetteknek a kormány május eleji könnyítése, hiszen újraindulhattak az edzések – megfelelő óvintézkedések mellett.

A Zalaegerszegi Birkózó SE-ben már nagyon várták ezt a pillanatot. Gerencsér Zoltán, a klub vezetője az egyesület közösségi oldalán tájékoztatta a tagokat a folytatásról. Az újraindulás fő szabályait a Magyar Birkózó Szövetség állásfoglalása tartalmazza, amelyet alapul véve határozták meg a zalai szakvezetők is az edzések protokollját. Két szőnyegre osztják el a gyerekeket, ezek között nem lehet átjárni. Mindenkit arra kérnek, hogy edzésfelszerelésben érkezzen és csak a cipőt kelljen a szőnyeg előtt lecserélni. A gyerekek – akiket az edzők a két szőnyegről nem egyszerre engednek le – felszerelést nem hagyhatnak a teremben és az öltözőben sem. A szülők egyelőre nem léphetnek a terembe, a szőnyegeket pedig minden edzés után fertőtlenítik.

A Zalaegerszeg Judo SE-ben egyelőre óvatosak – tudta meg a zaol.hu ifj. Nagysolymosi Sándor vezetőedzőtől.

„Sportágunkban sok az érintkezés, ezért nem kapkodjuk el az újraindulást. Egyelőre online maradunk kapcsolatban a gyerekekkel, június elején pedig szabadtéri edzésekkel indítunk.”

Az egyesületben remélik, hogy a hosszú kihagyás nem tántorítja el a sportágtól a gyerekeket.

A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesületben is kis csoportokban és szabadtéren zajlanak a tréningek.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.