utanpotlassport.hu 2018.07.01 11:27 Frissítve: 2018.07.01 11:35

Kosárlabda: vállalható vereség az U18-as fiúk felkészülése során

Megkezdte felkészülési mérkőzéseinek sorozatát a szkopjei U18-as B divíziós Európa-bajnokságra készülő magyar fiú kosárlabda-válogatott. Forray Gábor vezetőedző és tartalékos legénysége az A csoportos Szlovéniától tizenhárom pontos vereséget szenvedett Kecskeméten.

Sz. M.utanpotlassport.hu Mindössze két hete dolgozik együtt a július végén Szkopjéban rendezendő U18-as B divíziós Európa-bajnokságra készülő magyar fiú kosárlabda-válogatott, amely erős ellenfél után nézett ‒ és talált, a szlovénok korosztályos csapatának személyében.

Két hete készül együtt a magyar fiú U18-as kosárlabda-válogatott Forray Gábor vezetésével Forrás: kesport.hu

Két hete készül együtt a magyar fiú U18-as kosárlabda-válogatott Forray Gábor vezetésével  •  Forrás: kesport.hu

A kecskeméti felkészülési mérkőzést a vendégek kezdték jobban: korán tízpontos előnyre tettek szert. Forray Gábor játékosainak kellett egy kis idő, míg felvették a ritmust, erre a második negyed közepéig kellett várni. A félidő derekától már nem jöttek a könnyű szlovén kosarak, a magyar együttes jó védekezésével fokozatosan csökkenteni tudta a különbséget. Időt is kért a 18. percben a szlovénok mestere. Egyre harcosabbak lettek a hazaiak, ami nem igazán tetszett az ellenfélnek, egyre több hibát vétettek a szlovénok. Így aztán szoros eredménnyel vonultak rövid pihenőre a csapatok (36-42).

A harmadik felvonás nem indult pontdúsan, a két gárda nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre; a negyed közepén azonban ellenfelünk részéről jött a váltás, és ismét feltornászták a különbséget, amely a hajrá előtt tíz pont lett  (49‒59).

Az utolsó játékrészben előbb a szlovénok domináltak, majd a magyar alakulat brillírozott jobban, így a tizenöt pontos különbséget kilencre sikerült lefaragni öt perccel a vége előtt (56‒65). A vendégek szakvezetője időt kért, és a fejmosás láthatóan hatott a játékosaira, gyors triplákkal tizenhat pontra lógtak meg. Forray Gábor magához intette az övéit, hogy átbeszéljék a stratégiát a hátralévő percekre. A végjáték a mieinknek sikerült jobban, így a végül tizenhárom pontos különbség ellenére ‒ a tartalékos felállást tekintve ‒ vállalható vereséget szenvedtünk  (66‒79).

Forray Gábor vezetőedző tudta, hogy az A csoportos vendégektől sokat lehet tanulni, ugyanis gyorsaságban, agresszivitásban láthatóan előttünk járnak. Ehhez társultak a meccsen a védekezési hibák, amelyek miatt joggal bosszankodott a szakvezető, aki sűrű cserékkel igyekezett megtalálni a legjobb csapatot. Ez persze a három legjobb játékos, Somogyi, Fazekas és Dancsecs nélkül elég nehéz volt. A keret kulcsemberei a jövő héttől csatlakoznak a felkészüléshez, velük lényegesen javulhat a csapatjáték.

A magyar U18-as fiú kosárlabda-válogatott felkészülési mérkőzése, Kecskemét
Magyarország‒Szlovénia 66‒79 (18‒31, 18‒11, 13‒17, 18‒20)
A magyar válogatott: Csík 5/3, Pallai 5/3, Takács 16/6, Kovács Bálint 4, Meleg 9/3. Csere: Kovács Benedek 15/12, Varga 5, Kiss, Tóth 8, Polster Edző: Forray Gábor
Szlovénia, legjobb dobók: Janezic 14/6, Gorbachov 14/9, Strel 10/6.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.