Kosárlabda: vállalható vereség az U18-as fiúk felkészülése során

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.01. 11:27
Címkék
Megkezdte felkészülési mérkőzéseinek sorozatát a szkopjei U18-as B divíziós Európa-bajnokságra készülő magyar fiú kosárlabda-válogatott. Forray Gábor vezetőedző és tartalékos legénysége az A csoportos Szlovéniától tizenhárom pontos vereséget szenvedett Kecskeméten.

Sz. M.utanpotlassport.hu Mindössze két hete dolgozikegyütt a július végén Szkopjéban rendezendő U18-as B divíziós Európa-bajnokságra készülő magyar fiú kosárlabda-válogatott, amely erős ellenfél után nézett ‒ és talált, a szlovénok korosztályos csapatának személyében.Sz. M.utanpotlassport.hu Mindössze két hete dolgozikegyütt a július végén Szkopjéban rendezendő U18-as B divíziós Európa-bajnokságra készülő magyar fiú kosárlabda-válogatott, amely erős ellenfél után nézett ‒ és talált, a szlovénok korosztályos csapatának személyében.

Két hete készül együtt a magyar fiú U18-as kosárlabda-válogatott Forray Gábor vezetésével Forrás: kesport.hu
Két hete készül együtt a magyar fiú U18-as kosárlabda-válogatott Forray Gábor vezetésével Forrás: kesport.hu

Két hete készül együtt a magyar fiú U18-as kosárlabda-válogatott Forray Gábor vezetésével  •  Forrás: kesport.hu

A kecskeméti felkészülési mérkőzést a vendégek kezdték jobban: korán tízpontos előnyre tettek szert. Forray Gábor játékosainak kellett egy kis idő, míg felvették a ritmust, erre a második negyed közepéig kellett várni. A félidő derekától már nem jöttek a könnyű szlovén kosarak, a magyar együttes jó védekezésével fokozatosan csökkenteni tudta a különbséget. Időt is kért a 18. percben a szlovénok mestere. Egyre harcosabbak lettek a hazaiak, ami nem igazán tetszett az ellenfélnek, egyre több hibát vétettek a szlovénok. Így aztán szoros eredménnyel vonultak rövid pihenőre a csapatok (36-42).

A harmadik felvonás nem indult pontdúsan, a két gárda nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre; anegyed közepén azonban ellenfelünk részéről jött a váltás, és ismét feltornászták a különbséget, amely a hajrá előtt tíz pont lett (49‒59).

Az utolsó játékrészben előbb a szlovénok domináltak, majd a magyaralakulat brillírozott jobban, így a tizenöt pontos különbséget kilencre sikerült lefaragni öt perccel a vége előtt (56‒65). Avendégek szakvezetője időt kért, és a fejmosás láthatóan hatott a játékosaira, gyorstriplákkaltizenhat pontra lógtak meg. Forray Gábor magáhozintette az övéit, hogy átbeszéljék a stratégiát a hátralévő percekre. A végjáték a mieinknek sikerült jobban, így a végül tizenhárom pontos különbség ellenére ‒ a tartalékos felállást tekintve ‒ vállalható vereséget szenvedtünk (66‒79).

Forray Gábor vezetőedző tudta, hogy az A csoportos vendégektől sokat lehet tanulni, ugyanis gyorsaságban, agresszivitásban láthatóan előttünk járnak. Ehhez társultak a meccsen a védekezési hibák, amelyek miatt joggal bosszankodott a szakvezető, aki sűrű cserékkel igyekezett megtalálni a legjobb csapatot. Ez persze a három legjobb játékos, Somogyi, Fazekas és Dancsecs nélkül elég nehéz volt. A keret kulcsemberei a jövő héttől csatlakoznak a felkészüléshez, velük lényegesen javulhat a csapatjáték.

A magyar U18-as fiú kosárlabda-válogatott felkészülési mérkőzése, Kecskemét
Magyarország‒Szlovénia 66‒79 (18‒31, 18‒11, 13‒17, 18‒20)
A magyar válogatott: Csík 5/3, Pallai 5/3, Takács 16/6, Kovács Bálint 4, Meleg 9/3. Csere: Kovács Benedek 15/12, Varga 5, Kiss, Tóth 8, Polster Edző: Forray Gábor
Szlovénia, legjobb dobók: Janezic 14/6, Gorbachov 14/9, Strel 10/6.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik