Kosárlabda: Tóth Franka szerint a motivációt bármikor meg lehet találni

Vágólapra másolva!
2020.06.02. 20:47
Címkék
A DVTK felnőtt női első osztályú kosárlabda-bajnokságban szereplő csapatának újdonsült erőcsatárával, a 19 éves Tóth Frankával beszélgettünk a klubváltásról és a motivációjáról.

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, a többszörös utánpótlás Európa-bajnoki érmes kosárlabdázó, a 19 éves Tóth FrankaazELTE BEAC Újbudacsapatából azAluinvent DVTK-ba igazolt május közepén. Az erőcsatár habár új környezetbe kerül, mégsem kell idegenként éreznie magát, hiszen a klub sportszakmai igazgatója, Völgyi Péter egyben az U18-as válogatott mestere is (többször irányította már a fiatalt a nemzeti együttesben), míg az alakulat újonnan érkező vezetőedzője, Földi Attila a Vasas Akadémiában foglalkozott Frankával:Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, a többszörös utánpótlás Európa-bajnoki érmes kosárlabdázó, a 19 éves Tóth FrankaazELTE BEAC Újbudacsapatából azAluinvent DVTK-ba igazolt május közepén. Az erőcsatár habár új környezetbe kerül, mégsem kell idegenként éreznie magát, hiszen a klub sportszakmai igazgatója, Völgyi Péter egyben az U18-as válogatott mestere is (többször irányította már a fiatalt a nemzeti együttesben), míg az alakulat újonnan érkező vezetőedzője, Földi Attila a Vasas Akadémiában foglalkozott Frankával:

Tóth Franka az U17-es világbajnokságon 2018-ban - Völgyi Péter csapatában Forrás: FIBA
Tóth Franka az U17-es világbajnokságon 2018-ban - Völgyi Péter csapatában Forrás: FIBA

Tóth Franka az U17-es világbajnokságon 2018-ban - Völgyi Péter csapatában  •  Forrás: FIBA

„Péter felvázolta a csapat céljait: legfőképpen fiatal magyarokra építve szeretne összekovácsolni egy olyan csapatot, amely néhány éven belül meghatározóvá válhat a kontinensen, és akár az Euroligába is bejuthat. Persze ki más érthetne ehhez jobban, mint Attila, aki Pasaréten bizonyította már rátermettségét: úgy vezette három évig sikeresen az alakulatot, hogy az javarészt utánpótláskorúakból állt. A legfontosabb az lesz tehát az első közös évadban, hogy mindenki összeszokjon, és megtanuljon bízni a másikban, ezzel együtt jól működjünk együtt. Ami engem illett: rengeteget szeretnék fejlődni, színesíteni a játékomat, amelynek az összes elemét tökéletesíteném.”

Franka Miskolcra költözése ugyanakkor még várat magára:

„Amolyan átutazó üzemmódban vagyok most: egy-egy napokra megyek le edzeni. Az már biztos, hogy albérletben leszek, de egyelőre még nem tudom, hogy egyedül vagy valamelyik csapattársammal. Augusztus elejéig berendezkednék, s megismerkednék kicsit a környezettel is.”

Ez utóbbi mondatából sejthető, hogy szeret egyből alkalmazkodni az újonnan adódott helyzetekhez:

„Persze mindenki életében nagy változás volt a mostani, koronavírus-járvány okozta, de ebből a szituációból is igyekeztem kihozni a legtöbbet− májusban érettségiztem, így nagy hangsúly fektettem a tanulásra, de az erőnléti fejlődésemet is szem előtt tartottam. Úgy vélem, a jó sportoló egyik fő ismérve az alkalmazkodóképességének magas szintje, ekképpen próbálom én is jól csinálni ezt− az a titkom, hogy mindig keresem a motivációt. Márpedig azt szerintem bármikor meg lehet találni.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik