Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.06.02 20:47 Frissítve: 2020.06.07 16:54

Kosárlabda: Tóth Franka szerint a motivációt bármikor meg lehet találni

A DVTK felnőtt női első osztályú kosárlabda-bajnokságban szereplő csapatának újdonsült erőcsatárával, a 19 éves Tóth Frankával beszélgettünk a klubváltásról és a motivációjáról.

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, a többszörös utánpótlás Európa-bajnoki érmes kosárlabdázó, a 19 éves Tóth Franka az ELTE BEAC Újbuda csapatából az Aluinvent DVTK-ba igazolt május közepén. Az erőcsatár habár új környezetbe kerül, mégsem kell idegenként éreznie magát, hiszen a klub sportszakmai igazgatója, Völgyi Péter egyben az U18-as válogatott mestere is (többször irányította már a fiatalt a nemzeti együttesben), míg az alakulat újonnan érkező vezetőedzője, Földi Attila a Vasas Akadémiában foglalkozott Frankával:

Tóth Franka az U17-es világbajnokságon 2018-ban - Völgyi Péter csapatában Forrás: FIBA

Tóth Franka az U17-es világbajnokságon 2018-ban - Völgyi Péter csapatában  •  Forrás: FIBA

„Péter felvázolta a csapat céljait: legfőképpen fiatal magyarokra építve szeretne összekovácsolni egy olyan csapatot, amely néhány éven belül meghatározóvá válhat a kontinensen, és akár az Euroligába is bejuthat. Persze ki más érthetne ehhez jobban, mint Attila, aki Pasaréten bizonyította már rátermettségét: úgy vezette három évig sikeresen az alakulatot, hogy az javarészt utánpótláskorúakból állt. A legfontosabb az lesz tehát az első közös évadban, hogy mindenki összeszokjon, és megtanuljon bízni a másikban, ezzel együtt jól működjünk együtt. Ami engem illett: rengeteget szeretnék fejlődni, színesíteni a játékomat, amelynek az összes elemét tökéletesíteném.”

Franka Miskolcra költözése ugyanakkor még várat magára:

„Amolyan átutazó üzemmódban vagyok most: egy-egy napokra megyek le edzeni. Az már biztos, hogy albérletben leszek, de egyelőre még nem tudom, hogy egyedül vagy valamelyik csapattársammal. Augusztus elejéig berendezkednék, s megismerkednék kicsit a környezettel is.”

Ez utóbbi mondatából sejthető, hogy szeret egyből alkalmazkodni az újonnan adódott helyzetekhez:

„Persze mindenki életében nagy változás volt a mostani, koronavírus-járvány okozta, de ebből a szituációból is igyekeztem kihozni a legtöbbet − májusban érettségiztem, így nagy hangsúly fektettem a tanulásra, de az erőnléti fejlődésemet is szem előtt tartottam. Úgy vélem, a jó sportoló egyik fő ismérve az alkalmazkodóképességének magas szintje, ekképpen próbálom én is jól csinálni ezt − az a titkom, hogy mindig keresem a motivációt. Márpedig azt szerintem bármikor meg lehet találni.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.