Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.05.18 18:15 Frissítve: 2020.05.18 18:22

Kosárlabda: szerdán nyitja kapuit az NKA Pécs

Az Euroliga-győztes mesteredzővel, Rátgéber Lászlóval beszélgettünk arról, miként indul újra az élet szerdától a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs csapatában.

A kormány enyhített a koronavírus-járvány miatt hatályba léptetett döntésein, eszerint május 4-től sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között Magyarország egész területén megtartható, illetve megengedett a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel. Az Euroliga-győztes mesteredző, Rátgéber László által irányított, államilag elismert Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs rögvest elkezdett dolgozni azon, miként indulhat újra az élet a nevelőműhelyben.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs szerdán újraindul Forrás: ratgeberakademia.hu

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs szerdán újraindul  •  Forrás: ratgeberakademia.hu

„Hosszas szervezői munka után végre visszatérhetünk a régi kerékvágásba. Igaz, mindezt csak szépen, fokozatosan. Szerdán nyitjuk kapuinkat, és először a helyi gyerekekkel kezdünk foglalkozni. A kollégiumunkba néhány nappal később, hétfőn költözhetnek a kosarasok − természetesen ennek működtetése külön tervet igényel: az első és legfontosabb változás az, hogy egy szobában csupán egy fiatal tartózkodhat. Hatvan férőhelyes a létesítmény, így alapvetően mindössze harminc ifjú elszállásolásáról beszélhetnénk most, ha néhány termet nem alakítottunk volna át: ily módon hatvan százalékos kihasználtsággal üzemeltethetjük” − fejti ki a kilencszeres magyar bajnok tréner.

A klubnak − infrastruktúrális adottsági révén − nagy könnyebbséget jelent a másfél éve átadott bázisa.

„Az épületben három pálya található, hat palánkkal, mindahány elszeparálható a másiktól, ráadásul kint, a szabadtéren, további öt pályán készülhetünk − ekképpen kiscsoportokban tökéletesen dolgozhatunk: ezalatt maximum tíz főt értek, tehát leginkább az egyéni képzésre helyezzük a hangsúlyt. Az összes egészségügyi előírást betartjuk: ügyelünk a távolságtartásra, a folyamatos fertőtlenítésre, szellőztetésre, és a többi... A szülőkkel és a tanítványainkkal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, és úgy vesszük észre, hogy nagyon várják már az újraindulást. Megint kiemelném: a hangsúly a fokozatosságon van. Örülünk annak, hogy elkezdhetünk dolgozni, de alkalmazkodnunk kell minden negatív és pozitív változáshoz − abban reménykedünk, ez utóbbiból lesz több.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).