utanpotlassport.hu 2019.03.14 10:22 Frissítve: 2019.03.14 10:23

Kosárlabda: Szekszárdon tudják, miként sáfárkodjanak tehetségeikkel

Noha a statisztikák arról tanúskodnak, hogy a 20 éves szekszárdi Studer Ágnes remekül szerepela női kosárlabdázók élvonalának mostani évadában, a fiatal játékos nincs megelégedve saját teljesítményével. Az irányító a benyomásai mellett arról is beszélt honlapunknak, miért tartja fontosnak, hogy egy tizenéves kosárlabdázó minél előbb szerepet kapjon a felnőttek között.

M. Sz. utanpotlassport.hu Hamarosan kiöregszik a kosárlabda-utánpótlásból a szekszárdiak felnőttcsapatának tehetsége, Studer Ágnes, aki mind a korosztályos, mind a felnőttválogatottnak meghatározó alakja. A 20 éves kosaras a női NB I A-csoportjának mostani évadában meccsenként átlagban nyolc pontot dob, három lepattanó labdát szerez, és négy gólpasszal kiszolgálja társait.

A szekszárdiak kiválósága, Studer Ágnes Forrás: origo

A szekszárdiak kiválósága, Studer Ágnes  •  Forrás: Origo

– Ha a statisztikákat böngésszük, megállapítható, hogy jól teljesítesz a mostani évadban (is). Elégedett vagy a játékoddal?

– Nem vagyok megelégedve magammal. Ebben közrejátszik az is, hogy irányító poszton játszom, ami mondani sem kell, a legnehezebb. Ugyan érzem, hogy sokat fejlődtem az elmúlt években, viszont még rengeteget kéne, hogy kijelenthessem: na, most tényleg jó vagyok. Elég hullámzó a teljesítményem, amit próbálok kiküszöbölni. Igyekszem, hogy állandó legyen a jó formám, és nagy hasznára legyek a csapatnak.

Mint tudjuk, Dokics Zseljko vezetőedző előszeretettel játszatja a fiatalokat a női NB I A-csoportjában. Neked mennyit rakott hozzá a pályafutásodhoz, hogy már egészen fiatalon pályára léphettél az élvonalban?

– Rengeteget segített. Óriási tapasztalatokkal gazdagodtam, korán megtanultam, hogy milyen az idősebbek között, nagyobb játékritmusban kosárlabdázni. A beilleszkedéssel sem volt probléma. A nővérem tagja volt már akkor a felnőttkeretnek, de a többiek is kedvesen fogadtak, és segítőkészek voltak.

– Te is „istápolod” a fiatalabbakat?

– Igen, próbálok minél többet segíteni nekik. Örülök, hogy a junior- és kadétcsapatból többen rendszeres résztvevői a mi edzéseinknek. Vincze Niki, Pop Annamari és Miklós Melinda például még rendkívül fiatalok, de óriási potenciál van bennük. Biztos vagyok benne, hogy tudják majd kamatoztatni a megszerzett tapasztalatokat.

– Akkor támogatod, hogy a tizenéves kosarasok minél előbb szerephez jussanak a felnőttek között?

– Természetesen. Az a legjobb minden fiatal számára, ha minél előbb felkerül a nagycsapatba. Persze erre meg kell érni, ezt senkinek nem adják ajándékba.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.