HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.03.14 10:22 Frissítve: 2019.03.14 10:23

Kosárlabda: Szekszárdon tudják, miként sáfárkodjanak tehetségeikkel

Noha a statisztikák arról tanúskodnak, hogy a 20 éves szekszárdi Studer Ágnes remekül szerepela női kosárlabdázók élvonalának mostani évadában, a fiatal játékos nincs megelégedve saját teljesítményével. Az irányító a benyomásai mellett arról is beszélt honlapunknak, miért tartja fontosnak, hogy egy tizenéves kosárlabdázó minél előbb szerepet kapjon a felnőttek között.

M. Sz. utanpotlassport.hu Hamarosan kiöregszik a kosárlabda-utánpótlásból a szekszárdiak felnőttcsapatának tehetsége, Studer Ágnes, aki mind a korosztályos, mind a felnőttválogatottnak meghatározó alakja. A 20 éves kosaras a női NB I A-csoportjának mostani évadában meccsenként átlagban nyolc pontot dob, három lepattanó labdát szerez, és négy gólpasszal kiszolgálja társait.

A szekszárdiak kiválósága, Studer Ágnes Forrás: origo

A szekszárdiak kiválósága, Studer Ágnes  •  Forrás: Origo

– Ha a statisztikákat böngésszük, megállapítható, hogy jól teljesítesz a mostani évadban (is). Elégedett vagy a játékoddal?

– Nem vagyok megelégedve magammal. Ebben közrejátszik az is, hogy irányító poszton játszom, ami mondani sem kell, a legnehezebb. Ugyan érzem, hogy sokat fejlődtem az elmúlt években, viszont még rengeteget kéne, hogy kijelenthessem: na, most tényleg jó vagyok. Elég hullámzó a teljesítményem, amit próbálok kiküszöbölni. Igyekszem, hogy állandó legyen a jó formám, és nagy hasznára legyek a csapatnak.

Mint tudjuk, Dokics Zseljko vezetőedző előszeretettel játszatja a fiatalokat a női NB I A-csoportjában. Neked mennyit rakott hozzá a pályafutásodhoz, hogy már egészen fiatalon pályára léphettél az élvonalban?

– Rengeteget segített. Óriási tapasztalatokkal gazdagodtam, korán megtanultam, hogy milyen az idősebbek között, nagyobb játékritmusban kosárlabdázni. A beilleszkedéssel sem volt probléma. A nővérem tagja volt már akkor a felnőttkeretnek, de a többiek is kedvesen fogadtak, és segítőkészek voltak.

– Te is „istápolod” a fiatalabbakat?

– Igen, próbálok minél többet segíteni nekik. Örülök, hogy a junior- és kadétcsapatból többen rendszeres résztvevői a mi edzéseinknek. Vincze Niki, Pop Annamari és Miklós Melinda például még rendkívül fiatalok, de óriási potenciál van bennük. Biztos vagyok benne, hogy tudják majd kamatoztatni a megszerzett tapasztalatokat.

– Akkor támogatod, hogy a tizenéves kosarasok minél előbb szerephez jussanak a felnőttek között?

– Természetesen. Az a legjobb minden fiatal számára, ha minél előbb felkerül a nagycsapatba. Persze erre meg kell érni, ezt senkinek nem adják ajándékba.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.03.17 21:13:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szép számmal léptek pályára az utánpótláskorú kézilabdázók a női Magyar-kupa debreceni négyes döntőjében; az FTC fiataljai a sírból visszahozták, és kis híján megfordították a Győr elleni finálét, a végén azonban a rutin győzött. Összefoglaló a 1998. január 1. után született játékosok hétvégi teljesítményéről.

2019.03.17 14:03:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis lesz; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak járunk utána, miért jó a súlyemelés?

2019.03.08 11:23:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

MIÉRT MORZSOLÓDNAK LE A GYEREKSPORTOLÓK? – tette fel tanulmányában a kérdést Tek Dangi és Peter A. Witt, az amerikai Texas A&M Egyetem két kutatója. Két másik tudós, Jeff Crane és Viviene Temple három kontinensen felvett adatai segítségével kirajzolódtak a fő okok. Mi a helyzet itthon?

2019.03.03 19:02:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bár a foggiai korosztályos vívó Európa-bajnokság zárónapján a vártnál többet bukdácsoltak fiataljaink, azért a végére megint fölfelé görbülhettek a szájak: a junior leány tőrcsapat bronzérmes lett, minek nyomán a mérleg tizenhárom dobogós helyezés. A szám a kabbalisztikában nem szerencsés, egy világversenyen kifejezetten az.

2019.02.26 15:52:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A címvédő Genk ugyan távol marad a tizenkettedik Puskás−Suzuki-kupától, így is bombaerős mezőny gyűlik össze a hagyományosan pünkösdkor rendezett felcsúti U17-es tornán. A Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett zsinórban harmadszor érkezik a Bayern München, míg Európán kívülről a brazil Flamengo jelezte részvételét. A szomszédos országokból ezúttal a román Hagi Akadémia, illetve az újonc Eszék igyekszik megakadályozni a házigazdák első sikerét a torna történetében.