UP-info utanpotlassport.hu 2020.09.29 12:34 Frissítve: 2020.09.29 12:42

Kosárlabda: négy fiatallal kötött együttműködési megállapodást a KTE

A KTE Kosárlabda Klub Kft. négy 17 éves fiatallal, Cserkó Andrással, Ivkovic Milánnal, Tóth Balázzsal és Tóth Barnával évekre szóló együttműködési megállapodást kötött, emellett kiderült, Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét néven versenyez tovább az első osztályú bajnokságban.

A KTE Kosárlabda Klub Kft. 2012-es megalakulásakor fontos célként fogalmazta meg, hogy a felnőtt kosárlabda-bajnokságokban szereplő csapatok minél több kecskeméti kötődésű fiatalt szerepeltessenek. Ez a cél megerősödött a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia 2013-as elrajtolásakor − áll a klub közleményében.

Négy fiatallal kötött együttműködési megállapodást a Kecskemét Forrás: ktekosar.hu

Négy fiatallal kötött együttműködési megállapodást a Kecskemét  •  Forrás: ktekosar.hu

Az elmúlt években az akadémián kiváló edzői stáb alakult, amely azért dolgozik, hogy a nevelőműhelyt „kinövő” fiatalok a felnőttsportra alkalmas, fejlődni, tanulni vágyó kosarasok legyenek, ezzel együtt zökkenőmentessé váljon a felnőttmezőnybe való átlépésük. Ennek a munkának az első komoly eredménye Kucsera Dániel, aki mára fontos tagja lett a kecskeméti NB I-es csapatnak.

Évekkel ezelőtt kiderült, hogy a 2003-as lehet az első olyan kecskeméti generáció, amelyből többen profi játékossá válhatnak. A klub most négy fiatallal, Cserkó Andrással, Ivkovic Milánnal, Tóth Balázzsal és Tóth Barnával évekre szóló együttműködési megállapodást kötött. A honlap megjegyezte, hogy a szakemberek folyamatosan figyelik a fiatalok fejlődését, és már most vannak olyan 2004-es születésű reménységek, akik rövid időn belül szintén csatlakozhatnak a szóban forgó programhoz.

Az említett 17 éves játékosok az akadémia U18-as korosztályában versenyeznek tovább, de kettős játékengedéllyel az U20-as együttes tagjai is lesznek egyben.

Részben a fiatalokkal megkezdett program okán – a sportszervezetet évek óta támogató Duna-Tisza Közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. komolyabb szerepet vállal a nevelőműhely életében. A DTKH névadó szponzorként csatlakozik a klubhoz, így a csapat mostantól Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét néven szerepel az NB I/A-csoportos kosárlabda-bajnokságban.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.