Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.05.28 16:19 Frissítve: 2020.05.28 16:22

Kosárlabda: mindenre felkészültek a MAFC-ban

A MAFC Kosársuli szakosztályvezetőjével, Kangyal Gergővel beszélgettünk a járvány okozta leállásról, az általuk kezdeményezett online versenysorozatról, valamint az újraindulás mikéntjéről.

„Rögtön reagáltunk arra, amikor a szövetség felfüggesztette a bajnokságokat, így az utolsó edzésünket március 13-án tartottuk. A kormány rendeleteit és a szövetség ajánlásait a későbbiekben is betartottuk, hiszen tudtuk, a járvány nem játék. Minden héten tartottunk online edzői és vezetői értekezletet, ekképpen működött zökkenőmentesen a munka, amelybe egész jól belelendült mindenki. Szerencsés helyzetben voltak a fiatalok: döntő többségük kertes házban él, így könnyebben dolgozhatott. Persze azoknak a tanítványainknak is tartottunk internetes foglalkozást, akik panellakásban élnek” − fejti ki a MAFC Kosársuli szakosztályvezetője, Kangyal Gergő.

A MAFC-ban is újraindult az élet - a gyerekek persze ezúttal nem állhatnak ilyen közel egymáshoz Forrás: mafc.hu

A MAFC-ban is újraindult az élet − a gyerekek ezúttal persze nem állhatnak ilyen közel egymáshoz  •  Forrás: mafc.hu

A műegyetemiek egyébként különleges erőpróbával rukkoltak elő: elindították a Hazai pályán elnevezésű online versenysorozatot, amely immár a nyolcadik fordulójánál jár − a tízből.

„A gyerekek elszoktak a meccsektől, az adrenalintól, szóval a stáb összedugta a fejét, kitalálta, miként lehetne fenntartani a motivációjukat. Ezzel kapcsolatban mindenhonnan pozitív visszajelzést kaptunk, így belevágtunk, s büszkén állíthatom, hogy közel negyven egyesület képviselteti magát országszerte. Habár hamarabb tértünk vissza az igazi pályára, mint ahogyan azt sejtettük, mérkőzések továbbra sincsenek, tehát van létjogosultsága a megméretésnek.”

A kormány kijárási tilalmát enyhítő intézkedései hivatalosan május 4-től léptek életbe − edzéseket és nézők nélküli sportrendezvényeket ekkortól lehet tartani.

„Hosszadalmas előkészület után most hétfőn kezdtük újra az edzéseket. Mindent mérlegeltünk: a tervezettnél egy héttel hamarabb kezdtünk, rengeteg család jelezte már az igényét a foglalkozásokra. Jelenleg csak az egyesület otthonában, a Gabányi László Sportcsarnokban zajlanak a tréningek, ahol három pályát és nyolc palánkot használhatunk. Természetesen minden higiéniai és távolságtartási szabályt betartunk. A nyitóedzésen a bázisunk nyolcvan-kilencven százaléka jelen volt. Többen tartottak a lemorzsolódás mértékének megnövekedésétől, de nem számítok különösebb létszámbeli visszaesésre − egyelőre egyetlen »visszavonulással« sem szembesültünk.”

A szakembert arról is kérdeztük, elég motivációt jelent-e a Hazai pályán azoknak a kosarasoknak, akik mondjuk életük utolsó országos bajnoki nyolcas döntőjére készültek.

„Kiemelkedő edzői gárda a miénk, rendszeresen beszélgetnek a fiatalokkal. Rajtuk kívül sportpszichológus is foglalkozik a gyerekkel, aki egyelőre nem észlelt ebből fakadó problémát. Attól tartok, ez a fajta nyomás csak most jelenhet meg, hiszen a bezártság elterelhette a figyelmet a tényleges károkról. Ugyanakkor erre is fel vagyunk készülve.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.