Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.05.20 14:59 Frissítve: 2020.05.20 15:13

Kosárlabda: Mányoky Réka tudja, nem szabad a meccsek elején hibáznia

„Számtalan olyan párharcból kerültünk ki győztesen, amelynek végén bármelyik fél örülhetett volna, nem kétség, gyakran meglepetést okoztunk. Szeretnénk az idei eredményekhez méltó módon szerepelni, megtartani ezt a formát, s talán azt is állíthatom, még egy lépcsőfokkal feljebb lépnénk a folytatásban” − vélekedik az NKE-FCSM Csata felnőttélvonalban szereplő csapatának 18 éves bedobója, Mányoky Réka.

A többszörös utánpótlás Európa-bajnoki érmes, még mindig csak 18 éves Mányoky Réka a második évadot tudhatja maga mögött az NKE-FCSM Csata felnőtt-élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban szereplő csapatának tagjaként. Az ifjú bedobó jól szerepelt a koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért ligában: egy híján az összes mérkőzésen pályára lépett (hússzor, ebből háromszor kezdőként − a szerk.), ezeken a párharcokon 17.8 percet, 2.6 pontot, 1.6 lepattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt, és ez 5.5-ös hatékonysági mutatóhoz volt elegendő.

Mányoky Réka 6 pontot szerzett a PINKK-Pécsi 424 ellen novemberben Forrás: hunbasket.hu

Mányoky Réka 6 pontot szerzett a PINKK-Pécsi 424 ellen novemberben  •  Forrás: hunbasket.hu

„Az előző szezon végén egyre többször jutottam szóhoz, és ez nagyon meglepett. Az új kiíráshoz érkeztünk, amelyben rendszeresen a pályán találtam magam − nagyon elégedett vagyok azzal, hogy ilyen sokszor lehettem az együttes segítségére. A teljesítményemen van még javítanivaló, de azt hiszem, ez a koromból adódóan természetes” − vélekedik Réka.

Az ifjú amondó, csak néhány olyan mérkőzésen bizonyított a bajnokságban, amelyen felszabadultan játszott:

„A KSC-Szekszárd elleni, hazai ütközeten például jól éreztem magam: nem foglalkoztam azzal, hogy jajj, most elrontottam valamit vagy nem jött össze az egyik dobás. Teljesen átadtam magam a játéknak, amit az ilyen esetekben élvezek igazán − kilenc pontot dobtam, magamhoz képest tehát kiválóan teljesítettem. Ugyanez történt a DVTK-val szemben is február közepén, amikor a szurkolótábor miatt teljes extázisban szerepeltem.”

Réka már azt is tudja, mi kell ahhoz, hogy az imént említett példákhoz hasonlóan érezze magát meccs közben:

„Alapvetően izgulós típus vagyok, főleg a rutintalanságom miatt. Ha a mérkőzés elején adódik egy-két olyan szituáció, amelyet rosszul kezelek, úgy a folytatásban már nincs elég önbizalmam. Következtetésképpen: nem szabad hibáznom” − jön rá nevetések közepette az egyszerű, ám fontos tanulságra. Persze tudja, idővel, kellő mennyiségű és minőségű rutinnal ez a probléma könnyen megoldódhat.

Csakúgy, mint Réka, úgy a Csata is most szerepelt második alkalommal a felnőtt első osztályban. Tursics Krisztián alakulata ezt meghazudtolva − a szezon talán legnagyobb meglepetésére − a negyedik helyen tanyázott, amikor közölték: sajnos elérkeztek a finishez.

„Kiváló légiósokat talált a vezetőség, akikkel tökéletes összhangban volt a csapat. Nem csak remek kosarasok, hanem jó emberek is, ily módon kovácsolódtunk össze igazán. A bajnokság idő előtti vége emiatt érintett minket különösen rosszul: kíváncsiak lettünk volna rá, meddig juthatunk el. A klubbal kötött szerződésem még egy évig él, szóval a célom természetesen az, hogy mindent beleadva segítsem az együttest, fejlődjek. Ami pedig a csapatot illeti: számtalan olyan párharcból kerültünk ki győztesen, amelynek végén bármelyik fél örülhetett volna, nem kétség, gyakran meglepetést okoztunk. Szeretnénk az idei eredményekhez méltó módon szerepelni, megtartani ezt a formát, s talán azt is állíthatom, még egy lépcsőfokkal feljebb lépnénk a folytatásban.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).