Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.08.05 15:30 Frissítve: 2020.08.05 15:47

Kosárlabda: Krasovec Lili a Stella Azzurra Romába igazolt

Krasovec Lili elhagyja az NKE-FCSM Csata kosárlabda-csapatát, s a következő évadban már Olaszországban, a Stella Azzurra Roma akadémiájában folytatja karrierjét; döntésének okáról és a terveiről beszélgettünk vele.

Bár váratlanul ért minket, hiszen számítottunk volna rá az első osztályú csapatban is, de annál büszkébbek vagyunk arra, hogy újabb saját nevelésű játékosunk mutathatja meg magát másik kosárlabda-kultúrában: Krasovec Lili Olaszországban, a Stella Azzurra Roma akadémiájában folytathatja tanulmányait és pályafutását – közölte az NKE-FCSM Csata hivatalos honlapja.

Krasovec Lili a következő évadban már nem a Csata színeiben versenyez Forrás: csatabasketball.hu

Krasovec Lili a következő évadban már nem a Csata színeiben versenyez  •  Forrás: csatabasketball.hu

A 16 éves játékost tavaly, a szkopjei U16-os Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménye miatt is keresték meg az olaszok.

„Amikor hazaértem, a szüleim leültek velem beszélgetni arról, hogy ajánlat érkezett Rómából. Akkor még úgy éreztem, nem vagyok nyitott a váltásra, szóval nemet mondtam. Úgy tűnik, ez megváltozott, s mondhatom, felnőttem a feladathoz. Nem feltétlen a bajnokság megnyerése a céljuk, sokkal inkább helyezik előtérbe a játékosok egyéni fejlődését, és ez nagyon szimpatikus” – magyarázza a fiatal.

Természetesen, mindenekelőtt meggyőződött arról, jó helye lesz Olaszországban.

„Nehezen hangoltam össze az iskolát az edzésekkel és a sok utazással a legutóbbi évadban. Budaörsön élünk, az első kerületben van a sulim, a tréningek pedig a tizenharmadikban vagy a kilencedikben. Elkezdtem reggeli edzésekre járni: bementem az első órára, aztán edzésre, vissza az iskolába, délután pedig megint tréningre, onnan haza. Ez biztosan változik Rómában: a kollégium néhány perc sétára van a sportkomplexumtól, amelyben rendkívül profik a körülmények: két csarnok van, mellettük fizioterápiás központ, uszoda, futópálya is megtalálható. A családommal meglátogattuk az egyesületet, és nagyon meggyőztek a körülmények.”

Persze nem csak az utazás nehézségei miatt döntött Lili a váltás mellett.

„Szeretném kipróbálni magam külföldön. A testvérem, Ádám Németországban játszik; csak jókat mondott, ő egyaránt biztatott a költözésre. Szeretnék nyelvet tanulni, kettő vagy három évet leszek kint – attól függően, mikor érettségizhetek, ez még nem dőlt el. Erőnlétben és technikailag sokat fejlődnék. Az álmom az, hogy Olaszország után az Egyesült Államokban tanulhassak egyetemen: több megkeresés is érkezett már, amelyek közül a Columbia Egyetemé tetszik a legjobban.”

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.