Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.05.22 15:39 Frissítve: 2020.05.22 15:46

Kosárlabda: Kovács Georgina reméli, hogy sokáig igényt tart rá a ZTE

A ZTE NKK felnőttélvonalban szereplő kosárlabdacsapatának irányítójával, a 19 éves Kovács Georginával beszélgettünk a koronavírus-járvány miatt márciusban véget ért bajnokságban történtekről és a céljairól.

A koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért volt az ötödik szezonja a női kosárlabda-bajnokság első osztályában a ZTE NKK irányítójának, a még mindig csak 19 éves Kovács Georginának. Noha 21 mérkőzésből hússzor pályára lépett (mindahányszor kezdőként), ráadásul összességében 27.5 percet, 5.2 pontot, 0.9 lepattanót és 1.7 gólpasszt átlagolt, nem ezt tartja eddigi legjobb szezonjának.

Kovács Georgina február végén, az ELTE BEAC Újbuda ellen Forrás: hunbasket.hu

Kovács Georgina február végén, az ELTE BEAC Újbuda ellen  •  Forrás: hunbasket.hu

„A csapat miatt, hiszen a legutóbbi kiírás bronzérmeseként zártuk a bajnokságot. Ezúttal viszont rengeteg lehetőséget kaptam − nyáron edzőváltás történt: Gáspár Dávid a Sopron Basket mestere lett, tőle vette át a karmesteri pálcát Horváth Zsófia, aki nagyon bízik bennem, támogat. A 2018/19-es szezonban egyébként az év elején kiemelkedően jól ment a játék, ugyanakkor sokkal magabiztosabbá váltam a legutóbbi idényben: egy pillanatig sem féltem, tudtam, mi a dolgom. Nagyobb részt vettem ki a támadásokból, elzárásokat egyaránt játszhattam” − értékel a fiatal.

Georgina két olyan mérkőzést említett a legutóbbi évadból, amelyen kiemelkedően szerepelt:

„Hazai pályán, a TFSE-MTK ellen és a PINKK-Pécsi 424 otthonában teljesítettem nagyon jól. Előbbi párharcon remek ütemben érkeztek a pontjaim, három triplát is dobtam. Utóbbin a védekezésem volt átlag feletti: végig az egyik légiósukat fogtam, éreztem a ritmust. Mindent összevetve: elégedettek vagyunk azzal, hogy az ötödik helyen tanyáztunk, amikor véget ért a liga. Ha ősszel azt mondják nekünk, hogy ebben a pozícióban zárunk, szerintem aláírtuk volna. Mindenesetre kíváncsi lettem volna arra, képesek vagyunk-e meglepetést okozni a rájátszásban.”

Kovács egyébként tősgyökeres zalaegerszegi: ott született, és egyelőre elképzelni sem tudja, hogy máshol próbáljon szerencsét.

„A gyerekkori célom az volt, hogy itt érjek a csúcsra, az NB I-be. Kiválóan érzem magam és jó helyem is van itt. Azt tapasztalom, hogy a vezetőség is kedvel, szóval minden a legnagyobb rendben van, sokáig szeretnék még itt játszani, ha van rá igény. Persze tudom, sokat kell még fejlődnöm, nagyjából mindenben. Ha ki kellene emelnem valamit, akkor azt mondanám, támadásban, legfőképpen az elzárásokat kell jobban olvasnom. Többször vehetném észre a saját helyzetem − gyakran adódik előttem a lehetőség, ám előfordul, hogy még ilyenkor is a csapattársaimnak próbálok segíteni, miközben én is befejezhetném az akciót.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).