Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.07.16 14:20 Frissítve: 2020.07.16 14:37

Kosárlabda: Kiss Angelika rövid időn belül a szűk keretbe jutna

Második alkalommal kapott lehetőséget a felnőtt női kosárlabda-válogatott keretében a még mindig csak 19 éves Kiss Angelika; a székesfehérvári összetartáson tapasztaltak mellett klubja, az Aluinvent DVTK céljairól beszélgettünk vele.

Tavaly novemberben életében először kapott meghívót a felnőtt női kosárlabda-válogatott keretébe az Aluinvent DVTK 19 éves erőcsatára, Kiss Angelika. Nem egyszeri alkalomról volt szó, ezt bizonyítja az is, hogy Székely Norbert szövetségi kapitány ismét számított rá; ezúttal a Székesfehérváron, július elején kezdődött, egy hónapos összetartáson vehet részt a fiatal.

Kiss Angelika a tavalyi U19-es világbajnokságon Forrás: FIBA

Kiss Angelika a tavalyi U19-es világbajnokságon  •  Forrás: FIBA

„A hollandok és a szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt dolgozhattam először együtt a legjobbakkal − másfél hétig −, és már akkor is hatalmas megtiszteltetésnek tartottam, az álmom vált valóra. Eleinte persze nagyon izgultam, végül feloldódtam, és jól éreztem magam. A kapitánnyal nem sokkal később beszélgettem, akkor azt mondta, hogy nyáron megint találkozunk, ily módon számítottam a mostani lehetőségre” − így Kiss Angelika.

A július 26-ig tartó táborban a hét végére mindig hazamehetnek a hölgyek: szombat délután távoznak, hétfő reggelre vissza kell érniük.

„Három edzésenként van fél nap pihenőnk. Az utánpótlás-válogatottakéhoz képest jóval nagyobb erőnlétet követelnek a tréningek, amelyek technikailag és taktikailag is másképpen vannak felépítve. Fizikailag és mentálisan egyaránt fáradtabbnak érzem magam, tisztán megmutatkozik a szintkülönbség. Tudom, sokat kell még erősödnöm, minden nap új célokat tűzök ki magam elé. Úgy tervezem, hogy egy-két éven belül kiharcolom a szűk keretbe jutást.”

Angelika csapata, a DVTK remek szezont tudhat maga mögött; igaz, a koronavírus-járvány miatt nem tudta befejezni, hiszen − a kosárszövetség égisze alá tartozó összes versenysorozat mellett − a női első osztályú bajnokságot is idő előtt lefújták.

„A tabella második helyén álltunk, szóval nagyon nem örültünk a liga márciusi végének. Ennek ellenére természetesen elfogadtuk, hogy az emberek egészsége ennél jóval fontosabb. A következő kiírásnak fiatalabb egységgel vágunk neki, ráadásul új vezetőedzője is van a csapatnak; Földi Attila vette át az irányítást Cziczás Lászlótól. Már nagyon várom a közös munkát. Szerintem összetartó az együttesünk, és akár a javunkra is válhat a fiatalság azzal együtt, hogy nálunk rutinosabb kosarasok segítenek minket. Mernünk kell nagyot álmodni: amondó vagyok, hogy akár a legjobb négy közé is bejuthatunk.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.