Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2019.12.05 12:56 Frissítve: 2019.12.05 13:04

Kosárlabda: két kőbányai fiú a statisztikák királya

Kolok Balázs Dániel és Hajdu Péter Márton több statisztikai mutatót is vezet a junior-, valamint a kadétkosarasok bajnokságában. A fiúkban az a közös, hogy mind a ketten a Zsíros Akadémia Kőbánya játékosai. Velük és az edzőjükkel, Varga Istvánnal beszélgettünk kiemelkedő teljesítményük okairól, illetve az új évadbeli várakozásaikról.

Kiemelkedő statisztikákat produkál a Zsíros Akadémia Kőbánya két fiatalja, Kolok Balázs Dániel és Hajdu Péter Márton. Előbbi a juniorbajnokságban remekel: dobott pontban (20.50), hatékonyságban (30.83) és lepattanóban (13.75) egyaránt vezeti az erre vonatkozó statisztikát.

Hajdu Péter Márton (a labdával) már az U16-os válogatottban is bemutatkozhatott Forrás: FIBA

Hajdu Péter Márton (a labdával) már az U16-os válogatottban is bemutatkozhatott  •  Forrás: FIBA

„Elsősorban a kemény munkának köszönhetem, hogy ennyire jól megy a játék az új évadban. Beláttam, hogy a pozíciómhoz nem vagyok elég magas. Rengeteg dologgal kell kompenzálnom; legfőképpen súllyal és erővel. Sokat vagyok a konditeremben, emellett a dobótechnikám is fejlődött, és a pozíciós játékomat is helyreraktam. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ez nemcsak az én érdemem; hét-nyolc éve együtt játszunk a srácokkal, megvan a kémia közöttünk a pályán. Fontos az ő támogatásuk, és az is, hogy olyan jó edző van mögöttünk, mint Varga István” − magyarázta Kolok.

Ami Pétert illeti: pontban (30.50), hatékonyságban (36.25) és védőlepattanóban (8.25) is ő a legjobb a kadétbajnokság alapszakaszában. Úgy véli, eddig még nem volt ennél jobb szezonja:

„U11-ben és U12-ben még nem számított sokat, ki, milyen statisztikai mutatókat ér el. Serdülőben nem ment ennyire jól, idén viszont elkaptam a fonalat. Keményen dolgozunk az edzéseken, és a válogatott összetartások is nagyban hozzájárultak ehhez. Azt azért nem mondhatom, hogy rám épül a taktika, mindenki a tudása legjavát nyújtja. Szerintem a csapatunk a legjobbak közé tartozik, ha így haladunk, akkor ott lehetünk tavasszal az országos bajnoki nyolcas döntőben.”

A kőbányaiak U16-os és U18-as alakulatát egyaránt vezető Varga István az új évadbeli várakozásairól beszélt honlapunknak:

„Érzésem szerint juniorjaink szemernyit jobb erőt képviselnek az idén, mint a kadétok. Az elsődleges célunk az, hogy a legjobb tizenhat közé jussunk mind a két együttessel, és ha már odáig eljutottunk, akkor a fináléig nem is szeretnénk megállni. Az U16-osok tavaly bronzéremmel zártak; mindent megteszünk azért, hogy ezt megismételjék.”

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.

2020.01.11 21:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Több honlap is arról számolt be, hogy – a folyamatos érdeklődés ellenére – nem vált klubot a Red Bull Salzburg mindössze 19 éves magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik, akinek a kivásárlási árát immár 15 millió euróra taksálja a legnagyobb játékospiaci értékekkel fogalkozó portál, a transfermarkt.com.

2020.01.11 14:05:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2020-as szezont is a túraautó-világkupában teljesíti Tassi Attila. A fiatal magyar versenyző azt is nyilvánosságra hozta, hogy továbbra is a Honda színeiben folytatja a versenyzést, és reméli, a tanuló éve után immár jobban kijön neki a lépés.