Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2019.12.05 12:56 Frissítve: 2019.12.05 13:04

Kosárlabda: két kőbányai fiú a statisztikák királya

Kolok Balázs Dániel és Hajdu Péter Márton több statisztikai mutatót is vezet a junior-, valamint a kadétkosarasok bajnokságában. A fiúkban az a közös, hogy mind a ketten a Zsíros Akadémia Kőbánya játékosai. Velük és az edzőjükkel, Varga Istvánnal beszélgettünk kiemelkedő teljesítményük okairól, illetve az új évadbeli várakozásaikról.

Kiemelkedő statisztikákat produkál a Zsíros Akadémia Kőbánya két fiatalja, Kolok Balázs Dániel és Hajdu Péter Márton. Előbbi a juniorbajnokságban remekel: dobott pontban (20.50), hatékonyságban (30.83) és lepattanóban (13.75) egyaránt vezeti az erre vonatkozó statisztikát.

Hajdu Péter Márton (a labdával) már az U16-os válogatottban is bemutatkozhatott Forrás: FIBA

Hajdu Péter Márton (a labdával) már az U16-os válogatottban is bemutatkozhatott  •  Forrás: FIBA

„Elsősorban a kemény munkának köszönhetem, hogy ennyire jól megy a játék az új évadban. Beláttam, hogy a pozíciómhoz nem vagyok elég magas. Rengeteg dologgal kell kompenzálnom; legfőképpen súllyal és erővel. Sokat vagyok a konditeremben, emellett a dobótechnikám is fejlődött, és a pozíciós játékomat is helyreraktam. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ez nemcsak az én érdemem; hét-nyolc éve együtt játszunk a srácokkal, megvan a kémia közöttünk a pályán. Fontos az ő támogatásuk, és az is, hogy olyan jó edző van mögöttünk, mint Varga István” − magyarázta Kolok.

Ami Pétert illeti: pontban (30.50), hatékonyságban (36.25) és védőlepattanóban (8.25) is ő a legjobb a kadétbajnokság alapszakaszában. Úgy véli, eddig még nem volt ennél jobb szezonja:

„U11-ben és U12-ben még nem számított sokat, ki, milyen statisztikai mutatókat ér el. Serdülőben nem ment ennyire jól, idén viszont elkaptam a fonalat. Keményen dolgozunk az edzéseken, és a válogatott összetartások is nagyban hozzájárultak ehhez. Azt azért nem mondhatom, hogy rám épül a taktika, mindenki a tudása legjavát nyújtja. Szerintem a csapatunk a legjobbak közé tartozik, ha így haladunk, akkor ott lehetünk tavasszal az országos bajnoki nyolcas döntőben.”

A kőbányaiak U16-os és U18-as alakulatát egyaránt vezető Varga István az új évadbeli várakozásairól beszélt honlapunknak:

„Érzésem szerint juniorjaink szemernyit jobb erőt képviselnek az idén, mint a kadétok. Az elsődleges célunk az, hogy a legjobb tizenhat közé jussunk mind a két együttessel, és ha már odáig eljutottunk, akkor a fináléig nem is szeretnénk megállni. Az U16-osok tavaly bronzéremmel zártak; mindent megteszünk azért, hogy ezt megismételjék.”

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.