UP-info utanpotlassport.hu 2019.09.13 13:03 Frissítve: 2019.09.13 14:20

Kosárlabda: Horváth Juditra emlékeznek Pécsett

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

 

mkosz

 •  Forrás: MOKSZ

 

Ő az, akit szintén sohasem lehet elfeledni, aki örökre beleírta magát azoknak a szívébe, emlékezetébe, akik ismerték – írja az akadémia honlapja. Horváth Judit a pécsi és a magyar női kosárlabdázás ikonikus alakja, akinek tiszteletére korábban kétszer már szerveztek emléktornát: 2003-ban és 2004-ben Pécsett válogatott meccsekkel emlékeztek az 1997. szeptember 12-én tragikus hirtelenséggel elhunyt háromszoros magyar bajnok, 67-szeres válogatott irányítóra, a PVSK örökös csapatkapitányára.

„Sohasem fogjuk elfeledni, mindig emlékezni fogunk, és mindig emlékezni is kell rá – fogalmazott Rátgéber László, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója. – Amikor a női válogatott szövetségi kapitánya voltam, kétszer is rendeztek a tiszteletére emléktornát, így ez a mostani lesz a harmadik.

A hétvégi, kétnapos tornán a kadét leány csapatok lépnek majd pályára. A mezőny nemzetközi lesz, hiszen Ninkovics Marija tanítványai mellett jelen lesz a szlovák Kassa, a bosnyák Banja Luka és a szerb Stara Pazova.

 

horváthjuci3

 •  Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László

 

–  Örülök, hogy a regionális forduló után még egy nemzetközi tornán tudunk játszani, hiszen a külföldi csapatok mindig más játékstílust és kultúrát képviselnek – mondta Ninkovics Marija, az NKA Pécs vezetőedzője. – Nagy megtiszteltetés, hogy csapatunk képviselheti Akadémiánkat a Horváth Judit Emléktornán. Ehhez méltóan szeretnénk játszani a hétvégén, továbbá szeretnénk felmérni, hol tartunk a felkészülésben. A torna remek lehetőség, hogy tovább csiszoljuk játékunkat az októberben kezdődő bajnokságig.

 

A 3. Horváth Judit Emléktorna programja
Szeptember 14., szombat: Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Kassa (10.00), Stara Pazova–Banja Luka (12.00), Kassa–Stara Pazova (17.00), Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Banja Luka (19.00)
Szeptember 15., vasárnap: Kassa–Banja Luka (10.00), Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs–Stara Pazova (12.00)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.