Kosárlabda: fölényes magyar győzelem a fiú U18-as Eb helyosztóján

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.03. 16:35
Címkék
Magabiztos győzelmet aratott a fiú U18-as kosárlabda-válogatottunk a norvégok elleni helyosztó mérkőzésen. A mieink a kevésbé jól sikerült csoportküzdelem után a 9-16.helyért játszottak pénteken, s harminckét pontos diadaluknak köszönhetően a 9-12. pozícióért harcolnak a folytatásban a szkopjei B divíziós Európa-bajnokságon.

Sz. Ma. ‒ utanpotlassport.hu A magyar fiú U18-as kosárlabda-válogatott a 9-16. helyért folytathatta pénteken a harcot a szkopjei B divíziós Európa-bajnokságon, miután a negyedik helyen zárta a csoportküzdelmeket. Az ellenfél az A jelű hatosban harmadikként végzett norvég együttes volt.Sz. Ma. ‒ utanpotlassport.hu A magyar fiú U18-as kosárlabda-válogatott a 9-16. helyért folytathatta pénteken a harcot a szkopjei B divíziós Európa-bajnokságon, miután a negyedik helyen zárta a csoportküzdelmeket. Az ellenfél az A jelű hatosban harmadikként végzett norvég együttes volt.

Magabiztosan győzött a norvégok ellen a Forray Gábor vezette fiú U18-as válogatottunk Forrás: fiba.basketball
Magabiztosan győzött a norvégok ellen a Forray Gábor vezette fiú U18-as válogatottunk Forrás: fiba.basketball

Magabiztosan győzött a norvégok ellen a Forray Gábor vezette fiú U18-as válogatottunk  •  Forrás: fiba.basketball

Az első perceket leszámítva nem kellett sokáig izgulnunk a találkozón, amely pedigRotegard hármasával indult. Fej-fej mellett haladtak a felek a negyed első felében, aztán Meleg triplája után Csík büntetője és a kontinensviadalon kiváló teljesítményt nyújtó Somogyi hármasa érkezett; így a hatodik percre hat ponttal meglépett Forray Gábor legénysége (15‒9). A visszaeső támadójáték ellenére sorra bejöttek a triplák, Fazekas pedig másfél perccel a negyed vége előtt tízpontosra növelte az előnyt, amely a második játékrész kezdetére tizenegyre módosult (26‒15). A folytatás kevésbé volt eredményes: három percig pontképtelen volt a magyar csapat, vissza is jöttek a norvégok a meccsbe, az utolsó bő egy percben viszont Somogyi ziccere után Fazekas két hármast is hintett, mindkettő bement, így a nagyszünet a mieinkelőtt ismét el tudtak lépni (44‒36).

A harmadik negyed legelején Gjerde, illetveCsík talált be messziről, majd Meleg duplája után megint Csík talált be távolról, így tizenhárom pontra nőtt a távolság. A norvégok próbáltak duplákkal, palánkközeli vállalásokkal közelebb férkőzni, de nem tudtak mit kezdeni az ezen a napon kiváló ritmusban támadó magyar csapattal. A záró felvonás előtt már tizenöt pont volt a különbség (71‒56). A hajrá az örömjátékról szólt: esélyt sem hagyott ellenfelének a triplákat 17/33-as, 51.5 százalékos mutatóval értékesítő piros-fehér-zöld alakulat, kegyelmet nem ismerve további tizenhéttel növelte előnyét, így 99‒67-re győzött. Szombaton a 9-12. helyért játszanak a mieink.

U18-AS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZKOPJE (MACEDÓNIA)
9-16. helyért
Magyarország‒Norvégia 99‒67 (26‒15, 18‒21, 27‒20, 28‒11)
Magyarország: Takács 5/3, Somogyi 13/3, Csík 10/9, Meleg 18/9, Fazekas 20/9. Csere: Dancsecs 15/15, Kovács 5, Polster -, Farkas -, Rátvay 4, Sitku 5/3, Tóth 4.
Norvégia legjobb dobói: Lorange 16/6, Gjerde 13/9, Rotegard 11/3, Nordeide 10.

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik