Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2019.08.19 09:08 Frissítve: 2019.08.19 09:18

Kosárlabda, fiú U16-os Eb: Váradi Attila vezetőedző a 14. helyről

Összegeztük, hogyan lett tizennegyedik a podgoricai B divíziós Európa-bajnokságon az U16-os magyar válogatott, és megkérdeztük a vezetőedzőt, Váradi Attilát, hogyan látta ő a srácok teljesítményét.

A tizennegyedik helyen zárta a podgoricai U16-os B divíziós Európa-bajnokságot a Váradi Attila vezette magyar válogatott. A srácok jól kezdték a kontinenstornát: Koszovó együttesét 38 pontos különbséggel győzték le (78−40), ám a folytatásban sorozatban három vereséget szenvedtek; Svédországtól (59−69) és Bulgáriától (47−60) viszonylag szoros meccsen kaptak ki, míg a későbbi aranyérmes lengyelekkel szemben 75−51-re maradtak alul. Az utolsó csoportmeccsükön nagy különbségű, 100−54-es diadalt arattak a norvégok ellen, így a 9−16. helyért folytathatták a megméretést.

Az U16-os fiúválogatott a tizennegyedik helyen zárta a B divíziós Eb-t Forrás: FIBA

Az U16-os fiúválogatott a tizennegyedik helyen zárta a B divíziós Eb-t  •  Forrás: FIBA

„Mérkőzésről mérkőzésre egyre stabilabb volt a teljesítményünk. A bolgárokkal például nagyon sokáig partiban voltunk, apró kihagyások okozták a vereséget. A játék, amelyet elképzeltünk a torna előtt, nagyjából megvalósult, és azokat a riválisokat le tudtuk győzni, akiknél valóban jobbak vagyunk. Bravúrt mindazonáltal nem sikerült elérnünk” − értékel Váradi.

A következő fordulóban Portugáliával találkoztak a fiúk. Mondhatni, vízválasztó ütközet volt, mivel vereség esetén csupán a 13. helyért küzdhettek volna, míg győzelemmel továbbra is elérhető közelségben marad a kilencedik hely. Ezt a lépcsőfokot nem lépték meg Kovács Bencéék, 63−69-re kaptak ki.

„Megfigyeltem, hogy nem hisznek magukban eléggé. Nem a felfogásukkal van probléma, többször megijedtek attól, hogy kilépnek a komfortzónájukból. Meg kell tanulniuk bízni a képességeikben, és abban, hogy fel tudják venni a versenyt a legjobbakkal” − így a mester.

A folytatásban legyőzték az izlandiakat (90−62), ám a finnek elleni utolsó párharcon alulmaradtak (61−91), tehát a tizennegyedik helyen végeztek.

„A tornán mutatott játék alapján abszolút reális helyen zártunk. A legfájóbb talán a zárómeccs volt, mert nem tudtuk megcsinálni azt, amit addig igen: jól kezelni az agresszív védekezést. Ezen az ütközeten nem fértek bele az apró kihagyások, és a ritmust sem tudtuk felvenni a finnekkel. Ezt félretéve: látom a fejlődést és a javulást, de idő kell, amíg ez az eredményekben is megmutatkozik. Tapasztalatom szerint a gyors helyzetfelismerésben kell a leginkább fejlődnünk” − zárja le a szakember.

FIÚ U16-OS B DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA
Végeredmény
1. Lengyelország, 2. Hollandia, 3. Dánia, ...14. Magyarország

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.