Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.07.05 17:34 Frissítve: 2020.07.05 17:35

Kosárlabda: fiatal kerettel vág neki a következő évadnak Iványi Dalma

„Nagyon szép feladat, egyben felelősség is, hogy olyan játékosokkal dolgozhatok együtt, akik a következő öt-tíz évben fontos tagjaivá válhatnak a magyar válogatottnak és a Győrnek” − véli az UNI Győr női első osztályú kosárlabdacsapatának új vezetőedzője, a Mizo Pécs legendás irányítója, Iványi Dalma.

Nemrégiben hirdetett keretet az UNI Győr felnőtt első osztályú kosárlabda-bajnokságban szereplő csapata, amelyben hét utánpótláskorú neve szerepel: Baffy Fanni (19), Dombai Réka (17), Kéita Aya (17) és Révész Boróka (20) mellett a nagyokkal készülhet Milkovics Réka (17), Ferenczi Kata (17), valamint Rozmán Lilla (18) is.

Dombai Rékára is számíthat Iványi Dalma Forrás: hunbasket.hu

Dombai Rékára is számíthat Iványi Dalma  •  Forrás: hunbasket.hu

Az együttes életében nagy változás történt, a vezetőedzői posztot ugyanis a magyar kosárlabdasport egyik legnagyobb alakja, a tízszeres magyar bajnok, 134-szeres válogatott Iványa Dalma töltötte be. A magyar kosárlabda halhatatlanjai közé választott klasszis az első évadjára készül NB I-es mesterként.

„Nagy ambíciókkal, izgatottan várom a szezonkezdést. Amikor befejeztem a pályafutásomat, négy-öt évig úgy gondoltam, hogy az utánpótlásban szeretnék tevékenykedni edzőként. Akkoriban még nem éreztem azt, hogy felnőttekkel dolgoznék; ez változott körülbelül egy éve. Talán annak is köszönhetően, hogy Székely Norbert női szövetségi kapitány mellett dolgoztam az utóbbi néhány esztendőben. Megkeresett a Győr, az ajánlatát pedig kihívásnak tekintettem; amellett, hogy tetszett az általuk elképzelt szakmai koncepció is. Ezek miatt bólintottam rá a lehetőségre” − meséli a Mizo Pécs legendás irányítója.

Iványi Dalma az első szezonjára készül NB I-es vezetőedzőként Forrás: wbasket.hu

Iványi Dalma az első szezonjára készül NB I-es vezetőedzőként  •  Forrás: wbasket.hu

A fentebb említett névsorból kiindulva kijelenthető, hogy Dalmának nem kell teljes mértékben elszakadnia az utánpótlás-neveléstől.

„Kosárlabdázóként és emberileg egyaránt jobbá szeretném tenni őket. Dombai Réka már tavaly is sokat játszott az élvonalban. Az idén még több feladat vár rá, ahogyan a többi fiatalra is: meg kell mutatnom nekik, melyik az az út, amelyen haladva lépésről lépésre beérhetnek a felnőttmezőnybe. Vannak olyan lányok is, akik még mindig nagyon fiatalnak számítanak, ugyanakkor már nem utánpótláskorúak: Dubei Deboráról, Weninger Virágról és Török Ágnesről van szó − mindahányan olyanok, akik értéknek számítanak a hazai kosáréletben. Nagyon szép feladat, egyben felelősség is, hogy olyan játékosokkal dolgozhatok együtt, akik a következő öt-tíz évben fontos tagjaivá válhatnak a válogatottnak és a Győrnek.”

Pont a fiatalítás miatt véli úgy a szakember, hogy nincsenek komoly eredménykényszerben.

„Mindenekelőtt meg kell várni, milyen erőt képviselnek az ellenfelek, azt követően okosabbak leszünk. Nagy teher nélkül szeretnénk játszani; persze ez nem azt jelenti, hogy ugyanez vonatkozik a célokra is... Sokkal inkább arra gondolok, hogy meg kell találnunk a kettő közötti aranyközéputat. A szemünk előtt kell lebegjen a következő lépcsőfok, és a körülményektől függetlenül muszáj haladnunk azon az úton, amin elindulunk. Hinnünk és bíznunk kell egymásban, az elvégzett munkában, akkor nem lehet baj. Ami a konkrétumokat illeti: minimális elvárás lehet velünk szemben az, hogy a legjobb hatban végezzünk, de jó esetben akár a négy közé is juthatunk.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.