utanpotlassport.hu 2019.04.18 17:52 Frissítve: 2019.04.23 15:24

Kosár: eljuthat-e a dobogóig a Vasas Akadémia leány kadétcsapata?

A Vasas Akadémia leány kadét kosárlabdacsapata a tavalyi esztendőben ezüstérmet szerzett a Gabányi László Sportcsarnokban megrendezett országos nyolcas döntőn, miután a Csata DSE-től 62–54-es vereséget szenvedett a fináléban. Az együttes vezetőedzőjével, Diósadi Deák Évával beszélgettünk a csapatról és várakozásairól bő három héttel a nagydöntő előtt.

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu A leány kadét kosárlabdázók felsőházának rájátszása véget ért, így a bejutott együttesek gőzerővel készülhetnek a május 9-én rajtoló országos nyolcas döntőre. A tavalyi ezüstérmes Vasas Akadémia alakulata hét vereséggel és hét győzelemmel a harmadik helyen zárta a rájátszást, így stabil tagja lesz a végső megméretésnek. A pasarétiek korosztályos együttesének mesterét, Diósadi Deák Évát kérdeztük arról, mi a véleménye a lányok ebben a szezonban nyújtott eddigi teljesítményéről:

A Vasas Akadémia leány kadétcsapata Forrás: vasasbasket.hu

A Vasas Akadémia leány kadétcsapata  •  Forrás: vasasbasket.hu

„Úgy gondolom, hogy soha nem lehetünk elégedettek, hiszen az a motiváció visszaesésével lenne egyenlő. Ettől függetlenül tőlünk ez volt a realitás a rájátszásban.”

A tréner arról is beszélt, hogy neki és minden utánpótlásedzőnek abban kell gondolkoznia, hogy egyes „évjáratokban” melyek lesznek azok a játékosok, akik később meghatározó tagjai lehetnek a felnőttválogatottnak, valamint az élvonalban szereplő csapatoknak. Deák szerint a Vasasnál a 2000-es generáció minden tekintetben kiemelkedett, a 2001-esnél mentális gondokat vélt tapasztalni, míg a 2002-esek épp fejben voltak igazán erősek. A szakember azt szeretné, hogy a mostani kadétegyüttes (2003–2004) is hasonlóan összeszedett legyen fejben, erőnlétben és taktikailag, mint a náluk idősebb társaik.

Az országos nyolcas döntőig bő három hét maradt. A Vasas három játékost is ad az U16-os válogatott keretébe, amelynek a héten kezdődött a másfél hetes összetartása, így Deákéknak nem sok ideje marad a finálé előtti közös munkára.

Arról is megkérdeztük a szakembert, milyen célokkal vágnak neki a bajnokság utolsó megméretésének:

„Természetesen szeretnénk érmet szerezni, ugyanakkor ezt nem lehet csak így elkönyvelni. Az országos döntőn bármi megtörténhet: egy meccs miatt a kukába tehetjük az egész szezont, vagy éppen a mennybe is juthatunk. Egy biztos, mi mindent megteszünk azért, hogy dobogóra álljunk.”

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.