utanpotlassport.hu 2019.04.18 17:52 Frissítve: 2019.04.23 15:24

Kosár: eljuthat-e a dobogóig a Vasas Akadémia leány kadétcsapata?

A Vasas Akadémia leány kadét kosárlabdacsapata a tavalyi esztendőben ezüstérmet szerzett a Gabányi László Sportcsarnokban megrendezett országos nyolcas döntőn, miután a Csata DSE-től 62–54-es vereséget szenvedett a fináléban. Az együttes vezetőedzőjével, Diósadi Deák Évával beszélgettünk a csapatról és várakozásairól bő három héttel a nagydöntő előtt.

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu A leány kadét kosárlabdázók felsőházának rájátszása véget ért, így a bejutott együttesek gőzerővel készülhetnek a május 9-én rajtoló országos nyolcas döntőre. A tavalyi ezüstérmes Vasas Akadémia alakulata hét vereséggel és hét győzelemmel a harmadik helyen zárta a rájátszást, így stabil tagja lesz a végső megméretésnek. A pasarétiek korosztályos együttesének mesterét, Diósadi Deák Évát kérdeztük arról, mi a véleménye a lányok ebben a szezonban nyújtott eddigi teljesítményéről:

A Vasas Akadémia leány kadétcsapata Forrás: vasasbasket.hu

A Vasas Akadémia leány kadétcsapata  •  Forrás: vasasbasket.hu

„Úgy gondolom, hogy soha nem lehetünk elégedettek, hiszen az a motiváció visszaesésével lenne egyenlő. Ettől függetlenül tőlünk ez volt a realitás a rájátszásban.”

A tréner arról is beszélt, hogy neki és minden utánpótlásedzőnek abban kell gondolkoznia, hogy egyes „évjáratokban” melyek lesznek azok a játékosok, akik később meghatározó tagjai lehetnek a felnőttválogatottnak, valamint az élvonalban szereplő csapatoknak. Deák szerint a Vasasnál a 2000-es generáció minden tekintetben kiemelkedett, a 2001-esnél mentális gondokat vélt tapasztalni, míg a 2002-esek épp fejben voltak igazán erősek. A szakember azt szeretné, hogy a mostani kadétegyüttes (2003–2004) is hasonlóan összeszedett legyen fejben, erőnlétben és taktikailag, mint a náluk idősebb társaik.

Az országos nyolcas döntőig bő három hét maradt. A Vasas három játékost is ad az U16-os válogatott keretébe, amelynek a héten kezdődött a másfél hetes összetartása, így Deákéknak nem sok ideje marad a finálé előtti közös munkára.

Arról is megkérdeztük a szakembert, milyen célokkal vágnak neki a bajnokság utolsó megméretésének:

„Természetesen szeretnénk érmet szerezni, ugyanakkor ezt nem lehet csak így elkönyvelni. Az országos döntőn bármi megtörténhet: egy meccs miatt a kukába tehetjük az egész szezont, vagy éppen a mennybe is juthatunk. Egy biztos, mi mindent megteszünk azért, hogy dobogóra álljunk.”

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.